CS2 Float Rehberi: Aşınma Değeri ve Skin Durumu | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2 Float Rehberi: Aşınma Değeri ve Skin Durumu

KeyDrop Team

Counter-Strike’ı bir günden daha uzun süredir oynuyorsanız float değeri, Görevde Kullanılmış (Field-Tested) veya aşınma değeri gibi terimleri duymuş olmalısınız. CS2’de float, skinin görünümünden piyasa değerine kadar her şeyi etkiler. Bu nedenle oldukça önemli bir değerdir. Float değerinde küçük bir fark, CS2 skinleriniz için yüzlerce dolar anlamına gelebilir. 

Float’ın nasıl işlediğini daha iyi anlamak istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bilmeniz gereken her şeyi gözden geçireceğiz. 

CS2 Skin Float: Nedir?

CS2’de skin float (veya aşınma derecesi) skin görünüşünün ne kadar yıprandığını belirler. Skin durumu, tamamen yeniden eskimiş, çizik veya hasarlı gibi durumlara kadar değişmektedir ve aynı skin float değerine göre çok farklı bir görünüme sahip olabilir. 

Skinin float değeri 0 ile 1 arasında bir sayı (veya kesir) ile ifade edilir. Float değeri ne kadar yüksekse skin o kadar yıpranmış görünür. Yani bu değer 0 ise skin tamamen yeni görünür ancak 0.156 float değerine sahip bir skinde aşınma belirtileri görülebilir. 0.45 değerinde skin hasarlı duruma gelir ve 1 değerinde ise tamamen yıpranmış olacaktır. 

Bu sayılar beş aralığa ve duruma ayrılır: Fabrikadan Yeni Çıkmış, Hafif Aşınmış, Görevde Kullanılmış (Field-Tested), Eskimiş ve Savaşta Kullanılmış (Battle-Scarred). Skin pazar yerlerinde ve ilgili konuşmalarda kesin sayılardan ziyade bu kategorileri görme olasılığınız daha yüksektir. 

Her skin tamamen aynı aşınma koşullarına sahip değildir. Bazı skinlerde float değeri 1’den önce belirli bir noktada maksimuma ulaşır. Örneğin, AK-47 | Bloodsport‘un maksimum float değeri 0.45’tir ve “en kötü olan” Savaşta Kullanılmış durumunda değildir. Aynı şekilde M4A1-S | Hot Rod (tüm Hot Rod skinlerinde olduğu gibi) yalnızca Fabrikadan Yeni Çıkmış ve Hafif Aşınmış koşullarında gelir. 

CS2 Skin Float’a Nasıl Bakılır?

Envanterinizdeki bir skinin float değerini öğrenmek için skine sağ tıklayın ve “İncele” seçeneğini seçin. Ardından alt menüdeki “Bilgi” butonuna tıklayın. 

Skinin aşınma derecesini (sayı ile ifade edilir), desen numarasını ve cila stilini görebilirsiniz. Skininizin hangi kategoriye girdiğini belirlemek için aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz. 

CS2 Aşınma Derecesi Tablosu

CS2 float aralıklarına genel bakış: 

Aşınma durumuFloat aralığı
Factory New / Fabrikadan Yeni Çıkmış0 – 0.07
Minimum Wear / Hafif Aşınmış0.07 – 0.15
Field-Tested / Görevde Kullanılmış0.15 – 0.38
Well-Worn / Eskimiş0.38 – 0.45
Battle-Scarred / Savaşta Kullanılmış0.45 – 1

Bu değerlerin iki ondalık basamağa yuvarlandığını unutmayın. Aslında 0.28745764434 veya 0.0302347389 gibi çok daha uzun float değerleri görülmesi daha yaygındır. 

CS2 Float aralığı

CS2 Skin Float ve Skin Değeri

Fabrikadan Yeni Çıkmış skinler genel olarak aşınmış muadillerine göre daha değerli olma eğilimindedir. Genellikle düşük float değerinin yüksek skin değerine eşit olduğunu düşünebilirsiniz. En nadir skinler Savaşta Kullanılmış duruma kıyasla Fabrikadan Yeni Çıkmış olurlarsa yüzlerce (hatta binlerce) dolar daha değerli olabilir. Örneğin, AK-47 | Fire Serpent Fabrikadan Yeni Çıkmış skini genellikle Savaşta Kullanılmış haline göre 2 bin dolar daha değerlidir. Beklenildiği üzere CS2’de şimdiye kadar satılan çoğu pahalı skin, Fabrikadan Yeni Çıkmış veya Hafif Aşınmıştır. 

Ancak bu, katı bir kural değildir: ticareti yapılabilir tüm eşyalarda olduğu gibi eşyanın fiyatını belirleyen nadirliktir. Bazı skinler, Hafif Aşınmış durumdayken Fabrikadan Yeni Çıkmış skinlere göre daha nadir olabilir. Bu gibi durumlarda Hafif Aşınmış skinler muhtemelen daha pahalı olacaktır çünkü bunları bulması daha zordur. 

Uyarı: temel matematik konuşacağız. Yukarıdaki tabloya yakından bakarsanız bazı değer aralıklarının diğerlerinden daha büyük olduğunu fark edersiniz. Daha büyük aralık demek, belirli bir aşınma derecesinin daha yüksek ve dolayısıyla nadirlik seviyesi (ve değeri) şansının daha düşük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle Görevde Kullanılmış skinler, daha iyi durumda olmalarına rağmen bazen Hafif Aşınmış muadillerine göre biraz daha ucuz olabilir; bu tür skinler piyasada daha çok bulunur. 

(Matematik bitti.) 

Farklı skin durumlarının değeri hakkında belirtilmesi gereken son şey de çoğunlukla kesin sayının değil, aralığın önemli olmasıdır. Ancak bazı oyuncular daha yeni görünümlü skinlerde iyi bir teklif yakalamak için verilen aralığın daha alt ucundaki skinleri arayacaklardır.

Sonuçta 0.156 Görevde Kullanılmış bir M4A4 | Neo-Noir, Hafif Aşınmış gibi görünürken, 0.374’lük muadili Savaşta Kullanılmış görünecektir. Bu nedenle indirimli olarak iyi skinler almak istiyorsanız düşük float değerine sahip skinlere bakmak, özellikle de değerin gizli olduğu, gizli cevherlerin kolayca gözden kaçabildiği Steam Topluluk Pazarına bakmak gerekir. Uygulamalar ve tarayıcı uzantıları, Topluluk Pazarındaki skinlerin tam float değerini görmeyi mümkün kılar. 

CS2 Skinleri Eskir Mi? 

Hayır, CS2 skinleri eskimez. (Öff!) Bu hem silahlar hem de eldivenler için geçerlidir. Envanterinizdeki her skinin float değeri sabittir, yani skinlerin durumları değişmez. Envanterinizde Fabrikadan Yeni Çıkmış bir skin bulacak kadar şanslıysanız durmayın ve bu skini kullanın. Bu skini hiçbir kurşun veya savaş yıpratmayacaktır. 

Yani skin bozulmazsa, aynı zamanda geliştirilemez. CS2’de bir skinin durumunu iyileştirmenin herhangi bir yolu yok. 

CS2 Float Aralıkları ve Skin Durumları

Artık temel bilgileri öğrendiğinize göre her aşamada örnek olarak aynı skini kullanarak aşınma derecelerine daha yakından bakalım. 

Factory New / Fabrikadan Yeni Çıkmış: Float Aralığı 0–0.07

CS2-float-factory-new

Fırından yeni çıkmış simit gibi ve canlı olan Fabrikadan Yeni Çıkmış durumdaki skinler genellikle en çok arzu edilenlerdir. Buradaki float aralığı oldukça küçüktür ve Fabrikadan Yeni Çıkmış skinler nispeten nadirdir. Oyuncuların çoğu, estetik görünümlerinin yanı sıra nadirlikleri için de bu skinlere sahip olmak ister: muhtemelen çoğu skin, bu durumda “en iyi” görünür. 

Minimum Wear / Hafif Aşınmış: Float Aralığı 0.07–0.15

CS2-float-minimal-wear

Dikkatli bakarsanız bu aralıkta hafif aşınma izlerini görebilirsiniz ancak skin, canlı ve detaylı boyasıyla yine de sağlam görünecektir. Hafif Aşınmış float aralığı, Fabrikadan Yeni Çıkmış’tan biraz daha geniş olduğu için bu skinler Topluluk Pazarlarında biraz daha pahalı olabilir. Bu durum nadirdir ancak Desert Eagle | Blaze‘de görülür. 

Field-Tested / Görevde Kullanılmış: Float Aralığı 0.15–0.38

CS2-float-field-tested

Yıpranmalar, çizikler ve solgun boya bu aşamada, Görevde Kullanılmış aralığın alt bölümünde bile kendini göstermeye başlar. Sayısal olarak en geniş aralıklardan biridir ve bu nedenle en yaygın yıpranma durumlarından biridir. Bu kategorideki skinler birbirlerinden çok farklı olabilir: ikisi de Görevde Kullanılmış olmasına rağmen 0.1567 float değerine sahip bir skin, 0.3599 değerli bir skinden çok daha yeni görünecektir. 

Well-Worn / Eskimiş: Float Aralığı 0.38–0.45

CS2-float-well-worn

Eskimiş bir silahın sanal ömrü boyunca çokça kullanıldığını görebilirsiniz. Çoğu AK-47 skininde özellikle de şarjörde belirgin aşınmalar görmeye başlayabilirsiniz. Bıçakların çoğu da bu aşamadan genellikle keskin kenarları boyunca büyük aşınmalar gösterecektir. 

Battle-Scarred / Savaşta Kullanılmış: Float Aralığı 0.45–1

CS2-float-battle-scarred

Savaşta Kullanılmış durumlarda eşya boyasının tamamen gitmiş olması muhtemeldir; bu da uzun süreli kullanım yoluyla gerçek hayattaki aşınmayı ve hasarı taklit eder. Skinin tam olarak ne kadar aşınmış göründüğü tasarımına bağlıdır. Bazı Savaşta Kullanılmış skinlerin yalnızca kenarları aşınmışken bazıları neredeyse tanınmaz haldedir. 

Savaşta Kullanılmış skinler, büyük float değeri aralıkları göz önüne alındığında en çok çıkan skinlerdendir. Yani bu skinlerin parasal değeri genellikle düşüktür ancak bazı oyuncular bu skinlerin pürüzlü görünümünü Fabrikadan Yeni Çıkmış durumdaki skinleri parlak görünümüne tercih eder.

CS2 Aşınma Dereceleri: Özet

İşte CS2 skin float hakkında en önemli bilgiler: 

  • Float değeri, 0 ile 1 arasındadır. 0 değeri Fabrikadan Yeni Çıkmış skinler için kullanılırken 1 değeri büyük bölümü hasarlı olan Savaşta Kullanılmış durumları temsil eder. 
  • En düşük float değerine sahip skinler genellikle en değerlileridir ancak nadirlik de bir etkendir.
  • Float değeri silahlar, bıçaklar ve eldivenler dahil her türden eşyayı etkiler. 
  • Skinler zamanla veya kullandıkça eskimezler ve aşınma derecesi herhangi bir şekilde değiştirilemez.

Siz de beğenebilirsiniz

CS2 Güven Faktörü Rehberi ve Nasıl Geliştirileceği

CS2’deki En Pahalı 6 Skin + Çıkartmalar