CS2 Güven Faktörü Rehberi ve Nasıl Geliştirileceği | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2 Güven Faktörü Rehberi ve Nasıl Geliştirileceği

KeyDrop Team

Counter-Strike’ta eşleşme sistemi çok kötü bir deneyim haline gelebiliyor. Valve, bunun üstesinden gelebilmek için kendi sistemini oluşturdu ve CS2 Güven Faktörü kullanımını zorunlu kıldı. CS sıralaması dışında Güven Faktörü, Counter-Strike deneyiminizi etkileyecek temel bir özelliktir. Güven Faktörü neden var? Nasıl hesaplanır? Nasıl geliştirilir? Tüm bunları burada anlatacağız.

Güven Faktörü neden var ve nasıl çalışıyor?

CS:GO’nun eski günlerinde maç eşleştirmesi tam bir saçmalıktı. Bazen pozitif ve eğlenceli takım arkadaşları olurken bazen de trollerle, rahatsız edici ve hile yapan oyuncularla eşleşirdiniz. Bu nedenle Valve, bu sorun için bir şey yapmaya karar verdi ve Güven Faktörünü oluşturdu.

Güven Faktörü temel olarak oyun içi etkileşimlerinize ve Stream hesap durumunuza bağlı olan gizli bir derecelendirmedir. Çok fazla rapor edilirseniz, susturulursanız, diğer insanlara karşı kaba davranırsanız benzer şekilde hareket eden trollerle, rahatsız edici ve hile yapan oyuncularla bir takıma düşersiniz. En azından arkasındaki fikir bu yöndeydi. Valve, Güven Faktörü Algoritmasının ayrıntılarını paylaşmayı sürekli olarak reddetti. Yukarıda belirtilen niteliklerin konumunuz üzerinde büyük bir etkisi var gibi görünüyor. Güven Faktörü, üç genel statüyü içeriyor: Yüksek, Orta ve Düşük. Düşük statüden mümkün olduğunca kaçınmak istersiniz.

CS2 Güven Faktörüne nasıl bakılır?

Güven Faktörünüzü öğrenemezsiniz. Ancak eşleştiğiniz mücadeleler, Güven Faktörünüzün durumunu işaret edebilir. Genellikle otomatik olarak kapatılmış mikrofonlarla, kaba oyuncularla ve muhtemel hilecilerle dolu bir ekibe düşüyorsanız muhtemelen Güven Faktörü katının en alt tabakasındasınız. Yani CS2’de Güven Faktörünüzü kontrol etmenin en iyi yolu, çevrenizi gözlemlemektir.

CS2 Güven Faktörümü artırabilir miyim?

Valve’nin CS2 Güven Faktörü konusunda çok sıkı ağızlı olduğunu göz önüne alırsak Güven Faktörünü artırıp artıramayacağınızı söylemek zor. Diğer oyunlarda herhangi bir gelişiminiz olmadan yalnızca CS2’de “smurf” hesap ile oynuyorsanız anında kötü çocukların yanına düşebilirsiniz. 10 yıllık veteran madalyonunuz varsa (Counter-Strike’ı çok fazla oynamasanız bile) meleklerin (görece) yanına yükselebilirsiniz. 

CS2’de Güven Faktörü nasıl artırılır? “Her Şey Her Yerde Aynı Anda” filminden alıntı yaparsak; nazik olun, doğru sıralamalara düşmeyi umut edin ve güven faktörünüzün artmasını bekleyin. Ancak CS2 yolculuğunuza yeni bir hesapla başlıyorsanız bunun zor olabileceğinin farkındayız. Bu nedenle hesabınızı yalnızca CS2 için kullanmamanız önemlidir. “Düzenli görünen ticaretler”, oyun içinde iyi davranış ve rütbenize göre oynama ile Güven Faktörünün artması gerekir.

CS2 Güven Faktörü için nelere dikkat etmeliyim?

Arkadaşlarınızla parti kurarken dikkatli olmalısınız. Sizin veya partinizdeki herhangi birinin Güven Faktörü düşükse diğer oyuncuların Güven Faktörlerine bakılmaksızın düşük oyuncunun seviyesinde oynamakla kalabilirsiniz ve mevcut statünüz olumsuz şekilde etkilenebilir.

Bu nedenle arkadaşınızın Güven Faktörünün düşük olduğunu biliyorsanız başkasının arkadaşınıza iyi bir hesap vermesini isteyebilir veya arkadaşınızın yeniden hesap açmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle de arkadaşınız mevcut hesabıyla smurf yaparak veya insanları rahatsız ederek oyuna başladıysa bu duruma dikkat etmeniz gerekir. Güven Faktörünü geri kazanmak zor olabilir. 

Sonuç

Kısa ve öz tutacağız. Güven Faktörünüzün yüksek olmasını istiyorsanız insanları rahatsız eden ve küfür eden kişi olmayın, kendi seviyenizde oynayın, Steam hesabınızı başka şeyler için de kullanın. Bunları yaparsanız CS2 Güven Faktörünüz kısa sürede artacaktır.

Siz de beğenebilirsiniz

CS2 Float Rehberi: Aşınma Değeri ve Skin Durumu