CS2 Kopottsági érték útmutató: skinállapotok magyarázata | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

CS2 Kopottsági érték útmutató: skinállapotok magyarázata

KeyDrop Team

Ha egy napnál tovább játszol Counter-Strike-ot, akkor valószínűleg hallottál már olyan kifejezéseket, mint a kopottsági érték, Harctéren tesztelt vagy skin állapot. A CS2-ben a kopottsági érték mindent befolyásol a skin kinézetétől kezdve a piaci értékéig — ami eléggé fontossá teszi, különösen, ha rájössz, hogy egy kis különbség a kopottsági értékben több száz dollárral többet jelenthet a CS2-s skinjeidért. 

Ha tehát úgy gondolja, hogy itt az ideje jobban megértenie, hogyan működik a kopottsági érték, akkor a legjobb helyen jár — átnézünk mindent, amit tudnia kell, és még többet is. 

CS2 kopottsági érték: Mi ez?

A CS2-ben a skin kopottsági érték (vagy kopottsági besorolás) határozza meg, hogy egy skin mennyire kopottnak tűnik. A skin állapota a vadonatújtól a karcoson át a és sérült skinig terjed, és ugyanaz a skin a kopottsági értéktől függően nagyon különbözően nézhet ki. 

A skin kopottsági értéke egy 0 és 1 közötti számmal (vagy törttel) fejezhető ki. Minél magasabb a kopottsági érték, annál karcosabbnak tűnik a skin. Tehát 0-nál a skin teljesen érintetlen állapotban van, de 0,156-nál már valószínűleg látszanak rajta a kopás jelei. A 0,45-ös értéknél a skin már sérült állapotú, az 1-es értéknél pedig a lehető legjobban lekopott. 

Ezek a számok öt tartományra vagy feltételre vannak osztva: Gyári új, Kevéssé használt, Harctéren tesztelt, Viseletes és Háború Tépázta. A piactereken és a skinekről szóló beszélgetésekben inkább ezeket a kategóriákat látod, mint pontos számokat. 

Nem minden skin rendelkezik a kopási feltételek teljes spektrumával — egyes skineknél a kopottsági érték egy bizonyos ponton, az 1. pont előtt maximalizálódik. Például az AK-47 | Bloodsport maximális kopottsági értéke 0,45, ami azt jelenti, hogy a „legrosszabb” nem Háború tépázta állapotban van. Hasonlóképpen, az M4A1-S | Hot Rod (mint az összes Hot Rod skin) csak Gyári új és Kevéssé Használt állapotban érhető el. 

A CS2 kopottsági érték ellenőrzése

Ha ellenőrizni szeretné a raktárában lévő skin kopottsági értékét, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza az „Ellenőrzés” opciót. Ezután kattints az alsó menüben az „Info” gombra. 

Láthatja a skin kopási osztályzatát (számmal kifejezve), valamint a mintaszámát és a kivitelezési stílusát. Az alábbi táblázat segítségével meghatározhatja, hogy a skine melyik kategóriába tartozik. 

CS2 kopásminősítési táblázat

Íme egy gyors áttekintés a CS2 kopottsági érték tartományairól: 

Kopás állapotaÚszótartomány
Factory New (Gyári új)0 – 0,07
Minimum Wear (Kevéssé Használt)0,07 – 0,15
Field-Tested (Harctéren tesztelt)0,15 – 0,38
Well-Worn (Viseletes)0,38 – 0,45
Battle-Scarred (Háború tépázta)0,45 – 1

Vegye figyelembe, hogy ezek az értékek két tizedesjegyre vannak kerekítve — valójában sokkal gyakoribb, hogy sokkal hosszabb lebegő értékeket látunk, például 0,28745764434 vagy 0,0302347389. 

cs2-float-ranges

Skin kopottsági érték vs ár

Általánosságban elmondható, hogy a gyári új skinek általában többet érnek, mint a kopott társaik. Általában feltételezheted, hogy az alacsony kopottsági érték egyenlő a magas skin-értékkel. A legritkább skinek több száz (vagy akár több ezer) dollárral többe kerülhetnek Gyári Újban, mint Háború Tépáztában. Például az AK-47 | Fire Serpent Gyári Új skin értéke gyakran 2 ezer dollárral több, mint a Háború Tépázta változaté. Nem meglepő, hogy a CS2 valaha eladott legdrágább skinjei közül sok Gyári Új vagy Kevéssé Használt volt. 

Ez azonban nem egy kemény szabály: mint minden gyűjthető és kereskedhető tárgy esetében, itt is az egyes tárgyak ritkasága határozza meg az árat. Előfordulhat, hogy a skinek Kevéssé Használt állapotban ritkábbak, mint Gyári Új állapotban. Ilyen esetekben a Kevéssé Használt változat valószínűleg drágább lesz — egyszerűen azért, mert nehezebb megtalálni. 

Figyelmeztetés: alapvető matematika következik. Ha jobban megnézi a fenti táblázatot, észreveheti, hogy egyes tartományok sokkal nagyobbak, mint mások. A nagyobb tartomány nagyobb esélyt jelent egy adott kopási besorolás kihúzására, és ezért alacsonyabb ritkasági szintet (és értéket). Ezért van az, hogy a Harctéren Tesztelt skinek néha valamivel olcsóbbak, mint a Viseletes társaik, annak ellenére, hogy jobb állapotban vannak: több van belőlük forgalomban. 

(Matek vége.) 

A legjobb ajánlatok megtalálása

Egy utolsó megjegyzés a különböző skinállapotok értékével kapcsolatban: a legtöbb esetben a tartomány számít, nem a pontos szám. Egyes játékosok azonban az adott tartomány alsó határán lévő skineket keresik, hogy jó üzletet kössenek egy vadi újnak tűnő skinért.

Végül is, egy 0,156-os, harctéren tesztelt M4A4 | Neo-Noir úgy fog kinézni, mint egy Kevéssé Használt, míg egy 0,374-es úgy fog kinézni, mint egy Háború Tépázta. Tehát, ha jó skineket szeretnél kedvezményesen vásárolni, érdemes körülnézni az alacsony árfolyamú skinek után, különösen a Steam Piacon-, ahol az érték el van rejtve, így a rejtett gyöngyszemeket könnyebb elszalasztani. Az alkalmazások és a böngészőbővítmények lehetővé teszik a Piacon található skinek pontos kopottsági értékének megtekintését. 

Elhasználódnak a CS2 skinek? 

Nem, a skinek nem kopnak el a CS2-ben (fú!) Ez a fegyverekre és a kesztyűkre egyaránt vonatkozik. A készletedben lévő minden skin kopottsági érték fix, ami azt jelenti, hogy az állapota nem változhat. Tehát ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy egy Gyár Új skinhez juss, akkor használd csak nyugodtan. Semmilyen lövöldözés és harc nem fogja elhasználni. 

Ebből következik, hogy ha a skinek nem romlanak, akkor nem is fejleszthetők. A cikk megírásának időpontjában a CS2-ben nem lehet javítani egy skin állapotán. 

CS2 kopottsági érték tartományok és skinállapotok

Most, hogy már ismered az alapokat, vizsgáljuk meg közelebbről az egyes kopási fokozatokat, példaként ugyanazt a skint használva minden egyes fokozatban. 

Factory New / Gyári új: 0–0,07

CS2-float-factory-new

A ropogós és élénk, a Gyári Új gyakran a skin legkívánatosabb állapota. Az itt található kínálat meglehetősen kicsi, így a Gyári Új skinek viszonylag ritkák. Sok játékos esztétikájuk és ritkaságuk miatt kedveli őket: vitathatatlan, hogy a legtöbb skin ebben az állapotban néz ki a „legjobban”. 

Minimum Wear / Kevéssé Használt: 0,07–0,15

CS2-float-minimal-wear

Az éles szeműek észreveszik a kisebb kopásnyomokat ebben a tartományban, de a skin még mindig épnek tűnik, fényes és részletes festéssel. Mivel a Kevéssé Használt kopottsági érték választéka egy kicsivel nagyobb, mint a Gyári Új, ezek a skinek valamivel drágábbak lehetnek a piactereken. Ritkán, de előfordul, mint például a Desert Eagle | Blaze esetében. 

Field-Tested / Harctéren tesztelt: 0,15–0,38

CS2-float-field-tested

A kopásnyomok, karcolások és a kifakult fényezés ebben a szakaszban kezdenek igazán megmutatkozni, még a Harctéren Tesztelt tartomány alsó határán is. Vegye észre, hogy a számokat tekintve ez az egyik legszélesebb tartomány, tehát ez az egyik leggyakoribb kopási állapot. Ez azt is jelenti, hogy az ebbe a kategóriába tartozó skinek nagyban különbözhetnek egymástól: egy 0,1567-es kopottsági értékkel rendelkező skin jelentősen újabbnak fog tűnni, mint egy 0,3599-es, még akkor is, ha mindkettő Harctéren Tesztelt. 

Well-Worn / Viseltes: 0,38–0,45

CS2-float-well-worn

Egy viseletes fegyveren látszik, hogy virtuális élete során látott már néhány akciót. A legtöbb AK-47-es skinen különösen a táron kezdesz észrevehető kopást látni. Sok késnél a pengén is jelentős kopás látható ebben a szakaszban, általában a vágóél mentén. 

Battle-Scarred / Háború tépázta: 0,45–1

CS2-float-battle-scarred

A Háburó Tépázta állapotokban a festékréteg egyes részei valószínűleg teljesen eltűnnek, ami a valós életbeli kopást és a hosszan tartó használat okozta sérüléseket utánozza. Az, hogy a skin pontosan mennyire kopottnak tűnik, a dizájntól függ — egyes Háború tépázta skinek csak a széleken mutatnak kopást, míg mások szinte felismerhetetlenek. 

A Háború Tépázta skinek a leggyakoribbak közé tartoznak, mivel nagy a kopottsági értékük. Ez azt jelenti, hogy a pénzbeli értékük általában alacsony, bár néhány játékos kedveli ezeknek a skineknek a durva megjelenését a fényes Gyári Új állapotokkal szemben.

CS2 kopási értékelések: Gyorstalpaló

Íme, a CS2 skin kopottsági érték legfontosabb tudnivalói: 

  • A kopottsági érték 0 és 1 között mozog, ahol a 0 a gyári új skineket, az 1 pedig a leginkább sérült, háború tépázta állapotokat jelöli. 
  • A legalacsonyabb kopottsági értékkel rendelkező skinek általában a legértékesebbek, de a ritkaság is tényező.
  • A kopottsági érték minden tárgytípust érint, beleértve az összes fegyvert, kést és kesztyűt. 
  • A skinek nem kopnak el az idő múlásával vagy a használat során, és a kopási minősítés semmilyen módon nem változtatható meg.

Ön is szeretheti

CS2 Megbízhatósági tényező, te hogyan javíthatod a tiédet?

Top 6 Legdrágább skin CS2 + matricák