CS2 Gazdasági Útmutató: A Helyes Keresés + Költekezés | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

CS2 Gazdasági Útmutató: A Helyes Keresés + Költekezés

KeyDrop Team

Kicsit megkéstünk ezzel, de lehet, hogy csak most térsz vissza a Counter-Strike-hoz, és sok változást látsz, a CS2 gazdaságában is. Az, hogy 6 körrel kevesebbet játszunk, nagy változásokat hozott a metajátékban, ahogy az is, hogy gránátokat dobhatunk a csapattársaknak. Hogyan kell úgy játszani, hogy a legjobb esélyt biztosítsuk a győzelemre? Ebben a cikkben mindent elárulunk.

Pénzt Keresni

Az első dolog az első: ahhoz, hogy megértsd a CS2 gazdaságát, meg kell értened, mennyi pénzzel kezdesz minden kört. Itt egy kis matematikára lesz szükségünk, de ez elég egyszerű. 

Győzelem/Veszteség Bónusz

Kezdjük a nyereménybónusszal. Minden csapat játékosonként 3250 dollárt kap alapösszegként egy forduló megnyeréséért. Továbbá a csapatok további 250 dollárt kapnak játékosonként, ha a céljuk teljesítésével nyernek, nem pedig a megsemmisítéssel (tehát a bomba hatástalanítása vagy felrobbantása többet hoz, mint az összes játékos egyszerű megölése). Ezenkívül a bombát elhelyező vagy hatástalanító játékos 300 dollár személyes bónuszt kap. 

A vesztes csapat a sorozatban elveszített fordulók számától függően veszteségbónuszt is kap. Az alapösszeg 1400 $, és minden egymást követő vesztes fordulóval 500 $-zal nő, legfeljebb 5 fordulóig. Hogy megkíméljünk a gyors maffiától, íme a lebontás:

Kerékveszteség számlálóBónusz
11400 $
21900 $
32400 $
42900 $
53400 $

Kérdezheted, hogy mit csinál a fordulóveszteség-számláló. Nos… ez nem olyan egyszerű, mint a körök sorozatban történő elvesztése. Lényegében a számláló segít elkerülni a CS:GO-ban korábban előforduló helyzetet, amikor a csapatok egy bizonyos számú vereség elérésekor „visszaálltak”, mivel az ellenfelek lehetővé tették számukra, hogy megnyerjenek egy kört, hogy a továbbiakban tönkretegyék a gazdaságukat. Ebben az esetben van egy számláló. Minden elveszített forduló egy pontot tesz rá, minden megnyert forduló pedig elveszi ezt a pontot. Ez azt jelenti, hogy ha 6 fordulóból 5-öt veszítesz, akkor az 1 veszteség bónusz helyett 4 veszteség bónuszon leszel.

Ha a bomba elhelyezése előtt lejár az idő, a túlélő terroristák nem kapnak veszteségbónuszt. Ezért láthatsz néha kétségbeesett terroristákat egy CT célkeresztjébe futni.

Gyilkossági Jutalom

A CS2-ben nem a fordulók megnyerése az egyetlen módja a pénzkeresésnek. A gyilkossági jutalom is a fegyver alapján jár, amellyel a tettet végrehajtod. Itt van a kill jutalmak bontása fegyvertípusonként (kivéve, ha egy adott kategóriából egy adott fegyver saját jutalommal rendelkezik — a 2024. áprilisi javítás után ez jelenleg az AWP mesterlövészpuskára, a P90 SMG-re és az XM1014 shotgunra vonatkozik).

FegyverBónusz
Zeusz x27100 $
AWP100 $
Puskák300 $
Pisztolyok300 $
Gépfegyverek300 $
P90300 $
SMG-k600 $
XM1014600 $
Puskák900 $
Gránátok900 $
Kések1500 $

Amint láthatod, a különböző fegyverek különböző bónuszokkal járnak, ami azt jelenti, hogy ha éppen gyilkolászol (különösen késsel), akkor gyorsan növelheted az egyensúlyodat.

Megjegyzés: A maximálisan megszerezhető pénz 16 000 dollár, tehát csak arra figyelj, hogy ne Smaugozz túl keményen egy taposásban.

Pénzköltés

Rendben, tehát tudod, hogyan kell pénzt keresni. Ez elég egyszerű, a probléma akkor jön, amikor a költésről van szó. A Counter-Strike-ban különböző típusú „vásárlásokat” ismerünk, amelyeket a jó kommunikáció érdekében meg kell beszélned a csapatoddal. Az alapvető vásárlások a következők:

Teljes Vásárlás

A vásárlás alapvetően abból áll, amire egy menetben szükséged van, azaz egy puskából (AK-47, M4A1-S/M4A4 vagy AWP), kevlárból (a CT-knek nincs szükségük kevlárra, ha biztosak benne, hogy egy teljes vásárlással fognak szembenézni), és a CS2 szerephez szükséges gránátokból, valamint egy hatástalanító készletből. Ez egy rifler esetében 5000 dollár körüli összeg, egy AWPer esetében pedig 6000+ dollár.

Teljes Eco

Gazdasági döntés a kiadások visszatartásáról. Alapvetően, amikor öko, nem költesz pénzt, hogy biztosítsd, hogy a következő körben jobb vételed lesz. Vedd figyelembe, hogy ha az egyik játékosnak kicsit több pénze van, akkor hajlamos lehet arra, hogy elköltse azt valami P250-esre. Amíg a veszteségbónuszod még mindig biztosítja a teljes vásárlást, addig ez egy rendben lévő döntés.

Eröltetett Vásárlás

Néha a kereseted úgy alakul, hogy egynél több körre is rossz pénzzel kell számolnod. Ilyenkor érdemes lehet erőltetni a vásárlást, ami azt jelenti, hogy a pénzedért a lehető legjobb felszerelést veszed meg, és megpróbálsz egy kört megnyerni az erősebb fegyverek ellen. Egy jó stratégiával ez elég szépen működhet.

E három alapelemre alapozva van néhány további vásárlási stratégiánk, amelyek köré építhet:

Anti-Eco

Ha biztos vagy benne, hogy az ellenfeled spórol, akkor a vásárlásodat úgy állíthatod be, hogy az öko ellen harcolj, és növeld a gazdaságodat. Az SMG-k nagyszerű választás lesznek (vagy a shotgunok, ha biztos vagy benne, hogy használni tudod őket). A CT-knek is biztosnak kell lenniük abban, hogy sisakot vásárolnak, mivel a terroristáknak nincs AK-juk, ez megvédi őket néhány kellemetlen meglepetéstől.

Részleges Eco

Ha szükséged van egy bizonyos összegre a bankszámládon, és biztos vagy benne, hogy a következő körben nem kell senkit sem ejtened, akkor „visszavásárolhatsz” erre a számlára, hogy a következő körben is tudj vásárolni.

És ennyi, ezt a tudást felhasználhatja a vásárlások beállításához. A célod az, hogy minél több teljes vásárlást hajts végre egy játékban, amennyit csak tudsz a csapatoddal együtt. És ne feledd, kommunikálj a csapatoddal, dobd le a játékosokat, ha szükségük van rá, és máris jónak kell lenned!

Kérdésed van a CS2 gazdaságával kapcsolatban Kérdezz bátran a közösségi oldalainkon, és mi segítünk neked. Jó szórakozást a Key-Drop-on, és találkozunk a csatatéren, a teljes vásárlásért dolgozva!

Ön is szeretheti

A 12 Legjobb P90 skin a CS2-ben

10 Legjobb Olcsó AWP Skin CS2-ben 10 Dollár Alatt