CS2'de MP5 ve MP7: Hangisini Kullanalım? | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2’de MP5 ve MP7: Hangisini Kullanalım?

KeyDrop Team

MP5-SD ve MP7, teçhizatınız için seçebileceğiniz iki SMG’dir. Artık şahsına münhasır kullanılmıyor olsalar da bu silahların ikisini de orta kademeli silah yerinde kullanmak pek akıllıca olmayabilir. Bu yazımızda bu iki silah arasındaki farklı keşfedeceğiz ve hangisinin oyun tarzınıza uygun olduğuna bakacağız.

MP5 ve MP7: Genel Bakış

MP5-SDMP7
Fiyat1500$1500$
Mühimmat3030
Atış modeliDaha küçük geri tepme yapısı, hareket halindeyken isabet daha kötüdürDaha büyük geri tepme yapısı, hareket halindeyken isabet daha iyidir
Temel hasar2729
Ek özelliklerSusturucu, daha hızlı hareket hızıSusturucu yok, daha yavaş hareket hızı

Gördüğünüz üzere iki silah arasındaki temel fark, birinin “coşkulu bir silah” olması ve diğerinin daha “sinsi” olması. M4A4 ve M4A1-S felaketinin aksine bu seferki karşılaştırma, profesyonel düzeyde bir çözüme kavuşturulmadı ve aralarında fiyat farkı yok. Yani tamamen tercih meselesi. Her bir silah için sahip olmanız gereken oyun tarzlarını açıklayacağız çünkü günün sonunda seçim size kalacak.

MP7

MP7 genellikle zırhlı rakiplere karşı eldeki tüm parayla alınan bir silahtır ve hareket doğruluğu ve genel olarak incelik eksikliği nedeniyle CT tarafındansa Terörist tarafında daha iyi bir seçenek olacaktır.

Sitelere baskın yapmak ve kendinizi vurulması zor bir hedef haline getirmek için mükemmeldir. Agresif bir CT oyuncusuysanız teröristlere baskın yaparak onları sürprize boğmak için de harika bir seçimdir. Ancak çok agresif bir oyun anlayışınız yoksa MP7 daha uzun menzilli karşılaşmalarda zaman harcamanıza ve açı yakalamaya çalışmanıza neden olabilir.

MP5-SD

MP5-SD, CT tarafında anchor ve lurker tipi oyuncular için harikadır çünkü susturucusu vardır ve isabet oranı nispeten daha yüksektir. Ayrıca takip edilememesi nedeniyle sislerin içinde oynamak için de iyidir ve sessiz olduğu için izinizi sürmek zor olacaktır.

Dezavantajı ise koşup etrafa ateş açarken ortaya çıkıyor. Hareket ederken isabet almadaki büyük eksikliği nedeniyle SMG’nin avantajından tam olarak faydalanamayacak ve güçsüz bir tüfek haline gelecektir. Sabırsız biriyseniz kesinlikle MP7’yi tercih edin.

İkisini de Kullanmalı Mıyım?

Çok fazla orta kademe silah kullanmayı planlamıyorsanız ikisini de kullanmanız iyi olabilir. Diğer iki MP’den birisinin yanı sıra XM1014, MAG-7/Nova, bir MP9/MAC-10 ve P90 da kuşanabilirsiniz. Bu silahlardan hiçbirini kullanmıyorsanız bunları MP7 veya MP5 ile değiştirmek iyi bir fikir olabilir. Aksi halde yalnızca birini kullanın. Ayrıca bir CT silahı bir de T silahı kuşanabilirsiniz. Burada sınır yok! Ancak bizim tavsiyemiz, bu yazılara çok kafa yormamanızdır. İki silahla da oynayın ve hangisinin daha iyi olduğunu görün. Böylece CS2’yi oynanması gerektiği gibi oynayacaksınız, yani kendi yönteminizle!

CS2’de MP5 ve MP7 Sonucu: hangi silahı seçtiniz? Fırsat bulursanız hangi silahı seçtiğinizi bize sosyal medya ağlarından söyleyin!

Siz de beğenebilirsiniz

CS2’deki En İyi 12 FAMAS Skini

Her Silah Türü için En İyi Sarı CS2 Skinleri