CS2 Doppler-fázisok: Teljes útmutató és árak | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

CS2 Doppler-fázisok: Teljes útmutató és árak

KeyDrop Team

Új a CS2-ben és zavarban van a Doppler-fázisokkal kapcsolatban? Ne aggódjon — mindannyian jártunk már így. A Doppler-fázisok kicsit másképp működnek, mint a standard skinek, ezért biztosan okozhatnak némi zavart. Ez az útmutató lépésről lépésre elmagyarázza, hogy mik azok a Doppler-fázisok, hogyan néznek ki, mennyit érnek, és minden mást, amit tudnod kell! 

Felhívjuk figyelmét, hogy az ebben a bejegyzésben szereplő árak hozzávetőlegesek, és idővel változhatnak — a Doppler-értékek meglehetősen nagymértékben ingadoznak, így előfordulhat, hogy a tényleges adatok kissé megváltoznak.

Mik a Doppler-fázisok a CS2-ben?

A Doppler egy ritka skin, amely a Counter-Strike legtöbb késtípusához elérhető. Élénk márványozott felületű, amely különböző arányban keveri a piros, kék, fekete és zöld színeket, így a kés kinézete nagyban függ a színkombinációtól. Ezeket fázisoknak nevezik: minden fázisban más-más arányban vannak jelen a palettáról kiválasztott színek. Egyes fázisokban három színt kevernek, másokban pedig csak egyet használnak. Azok a fázisok, ahol egyértelműen egyetlen szín dominál, általában kívánatosabbak (és drágábbak). 

A Dopplerek négy „standard” fázisban, valamint három extra ritka változatban kaphatók: Rubin, Zafír és Fekete Gyöngy. Az 1–4. fázisok korlátozott skinek, a Ruby és a Sapphire minősítettek, a Black Pearl pedig titkos ritkaság. Amikor egy Doppler dobozát kibontod, az 1–4. fázisú skin megszerzésének esélye 90% körüli. 

Az egyetlen másik CS2-skin, amely a Fázisokat használja, a Gamma Doppler, amelynek szűkebb színpalettája a zöld árnyalataira összpontosít. A Gamma Doppler fázisokról a CS2-ben külön útmutatót adunk, nézd meg később!

Mindegy, térjünk vissza a tárgyra, és nézzük át részletesebben az egyes Doppler-fázisokat: 

Doppler 1. Fázis

Ritkaság: Restricted | Színek: fekete/lila, piros

A Doppler Fázis 1 kések többnyire feketék, kis mennyiségű vörössel keverve. E kombináció miatt helyenként sötétlilának tűnnek. Egyes 1. fázisú kések, például a Butterfly Knife, a Bowie Knife vagy a Shadow Daggers, vörös elemeket tartalmaznak a markolaton és/vagy a védőn. 

Az 1. fázis nem a legkívánatosabb kivitel, ezért általában a legolcsóbb Dopplerek közé tartozik („legolcsóbb” ebben az eset ben relatív kifejezés — a legtöbb késtípus esetében még mindig legalább több száz dollárról beszélünk). 

Doppler 2. Fázis

Ritkaság: Restricted | Színek: piros, fekete/lila

A Doppler Fázis 2 szintén tartalmaz feketét és pirosat, de más arányban: a keverékben érezhetően több a piros, ami a lila és a rózsaszín különböző árnyalatainak keverékét eredményezi. Egyes kések markolatán a 2. fázisban lila hangsúlyok találhatók. 

A 2. fázis a legdrágább a Restricted Doppler skinek közül (1–4. fázis), valószínűleg azért, mert a lila Counter-Strike skinek általában keresettebbek, mint más színek. 

Doppler 3. Fázis

Ritkaság: Restricted | Színek: kék, zöld, fekete

A Doppler Fázis 3 a zöld színt a fekete és a kék színnel kombinálva adja hozzá a színkeverékhez. Egyes késtípusok markolatán zöld ékezetek lesznek e kivitelezés részeként. 

Talán azért, mert nincs domináns színe, vagy mert a zöld egyszerűen csak nem működik olyan jól a Dopplereknél (ez inkább a Gamma Dopplerre jellemző), a Fázis 3 skinek a legolcsóbbak a csoportból. 

Doppler 4. Fázis

Ritkaság: Restricted | Színek: kék, fekete

A 4. Doppler-fázis többnyire kék, változó mennyiségű feketével. Ez egy mély, élénk kék árnyalat, amely a játékban nagyon lenyűgözően néz ki. Néhány késtípus markolata is mélykék lesz a Fázis 4-ben. 

A fényes, domináns kék színnek köszönhetően, amely szinte úgy néz ki, mint egy hamis zafír, a Fázis 4 a drágább kivitelek közé tartozik — a Fázis 2 után ez a második legdrágább.

Ruby

Ritkaság: Classified | Színek: piros

Míg az 1–4. fázisok legalább két színt kevertek, a Rubin minősített szín kizárólag vörös. Megjegyzendő, hogy ez csak a pengére vonatkozik: a 2-es fázis vöröses színével ellentétben a Ruby nem tartalmaz vörös elemeket a kés markolatán.

Ritkaságuk és egységes színük miatt a Rubin Dopplerek többszörösen drágábbak, mint 1–4. fázisú társaik. Az árak a legolcsóbb kések (Gut, Navaja) 800 dollár körüli összegétől a legtöbb más késtípus esetében több ezer dollárig terjednek. A karambitok és a legalacsonyabb úszókések ebben a kivitelben elérhetik a 15 ezer dollár körüli összeget. 

Sapphire

Ritkaság: Classified | Színek: kék

A zafír a legdrágább Doppler kivitel szinte minden késnél. Bár nem ez a legritkább, jellegzetes színe miatt messze a legkívánatosabb változata ennek a skinnek. A Ruby-hoz hasonlóan a Sapphire sem ad színes elemeket a kés markolatához. 

Drágább, mint a Ruby, bár általában legfeljebb néhány száz dollárral. Az árkülönbség a legdrágább késeknél, mint a Butterfly (akár 17 ezer dollárig, néha 17 ezer dollár fölött) vagy az M9 Bayonet és a Karambit (20 ezer dollár fölött a legalacsonyabb lebegőknél), jobban észrevehető. 

Black Pearl

Ritkaság: Covert | Színek: fekete

A Doppler Black Pearl, ahogy a neve is mutatja, fekete — bár vannak vörös, kék és lila alapszínei, így a márványos hatás még mindig látható. 

Az egyetlen Covert a Dopplerek között, a Black Pearl az egyik legritkább késskin a CS2-ben, bár a legtöbb online piactéren nem lesz nehéz megtalálni ezeket a késeket. Árban a Black Pearls valahol a Ruby és a Sapphire között helyezkedik el, az árcédulák a kés típusától, úszójától és mintájától függően 1000 és 20 000 dollár között mozognak. 

Doppler fázisok árak: Fázis érték

Az egyes fázisok relatív értékét már érintettük, de a tisztább áttekintés érdekében tegyük össze az egészet. Itt vannak a Doppler-fázisok a legolcsóbbtól a legdrágábbig sorrendben: 

  • 3. fázis (legolcsóbb)
  • 1. fázis
  • 4. fázis
  • 2. fázis
  • Ruby
  • Fekete gyöngy
  • Zafír (a legdrágább)

A legolcsóbb kések minden fázisban a Gut Knife (160–1000+ $), a Navaja Knife (170–1300+ $) és a Shadow Daggers (180–1700+ $). A legdrágábbak a Karambit, az M9 bajonett és a Butterfly Knife, amelyek ára az 1. fázisban 1000–1800 $ körül kezdődik, és gyakran meghaladja a 15 000–20 000 $-t a felső kategóriában (Sapphire és Black Pearl). 

Természetesen ezek alól a normák alól vannak kivételek: a különösen ritka vagy keresett skinek jóval többe kerülhetnek, mint a szokásos piaci ár, és nem csak a fázis befolyásolja az árat. A rendkívül alacsony float-értékkel (0,000XXXXX) rendelkező skinek sokkal többe kerülhetnek, mint az adott Fázis várható piaci ára, csakúgy, mint a különösen kívánatos mintaindexszel rendelkező skinek (egyes minták több mintát tartalmaznak egy bizonyos színből, mint mások.) 

Bizonyos esetekben, különösen a fekete gyöngyök esetében, a minimálisan kopott dopplerek többe kerülhetnek, mint a gyári újak. Ez azért van, mert minden Doppler-skinnek 0,00-0,08 közötti lebegési tartománya van. Ebből 0,00–0,07 FN állapotot eredményez, így csak kis hányaduk kerül MW Dopplerré. És egy MW Doppler, amely StatTrakkal is rendelkezik, hihetetlenül ritka lehet. 

Például egy FN Falchion Knife | Doppler (Black Pearl) általában 1000–2000 $ körül van, de ugyanennek a skinnek a piaci ára MW-ben StatTrakkal 25 000 $ körül van. (Jelenleg szó szerint egy ilyen van a világ minden táján eladásra listázva.)

Hol lehet Doppler késeket kapni?

A Steam közösségi piacon és a harmadik féltől származó piactereken minden fázisban könnyen megtalálhatod az összes kést (beleértve a legritkább Fekete Gyöngyöt is). Ez a legegyszerűbb módja a beszerzésüknek… feltéve, hogy van több száz, vagy akár több ezer dollárod, amit CS2 skinre költhetsz. Ha van, akkor jó neked: a Doppler megvásárlása egy listáról az egyetlen módja annak, hogy biztos legyél benne, milyen fázist kapsz. 

CS2 ládák vásárlása a Doppler-kések esélyével

Egy potenciálisan olcsóbb, de sokkal kevésbé megbízható módja a Doppler-skin megszerzésének, ha megpróbálod leejteni egy ládából. A Doppler-skineket a Prisma és Prisma 2 ládákról, a Spectrum és Spectrum 2-ről, valamint mindhárom Chroma ládából beszerezheted. Megjegyzendő, hogy bár a hivatalos ládák esélyeit a Valve nem erősítette meg, köztudott, hogy rendkívül kicsi az esélye annak, hogy bármelyik kést leejtsd valamelyikből (a virtuális utcákon azt beszélik, hogy kevesebb, mint 0,03%). Ebből következik, hogy egy Doppler leejtésének esélye még kisebb. És persze arra sincs ráhatásod, hogy milyen fázist kapsz. 

Mindenesetre, ha készen állsz arra, hogy szerencsét próbálj több száz hivatalos láda kinyitásával, itt van a Dopplerekkel ellátott ládák bontása, megmutatva, hogy milyen késtípusokat tartalmaznak: 

Prisma Case
Prisma 2 Case
Spectrum Case
Spectrum 2 Case
Chroma Case
Chroma 2 Case
Chroma 3 Case
Bayonet
Bowie Knife
Butterfly Knife
Falchion Knife
Flip Knife
Gut Knife
Huntsman Knife
Karambit
M9 Bayonet
Navaja Knife
Shadow Daggers
Stiletto Knife
Talon Knife
Ursus Knife
Ládák a Doppler skinekkel a CS2-ben

És ha további információkat keresel a késekről és a ládákról, nézd meg a CS2 ládákról szóló bejegyzéseinket a Butterfly Késekkel és a legjobb CS2 ládák megnyitásához

Key-Drop ládák nyitása Doppler-késekkel

Rengeteg Key-Drop láda tartalmaz Doppler skineket, gyakran sokkal jobb esélyekkel, mint a hivatalos CS2 ládák. Például a Vice Case 0,534%-os eséllyel dob le egy M9 Bayonet | Doppler-t, ami az egyik legdrágább Doppler-skin (különösen, ha igazán szerencsés vagy, és egy alacsony lebegésű Black Pearl-t kapsz, ami akár 20 000-t $ is érhet.).

Ha több Key-Drop ládát szeretne látni a Doppler skinekkel, kattintson a fenti táblázatban az Önt érdeklő késtípusra — megjelenik az adott késhez tartozó Doppler skin termékoldala, valamint az azt ledobni képes Key-Drop ládák listája. 

Most már mindent tudsz a Doppler-fázisokról. Sok szerencsét ahhoz, hogy megpróbáld leejteni álmaid késskinét egy ládából, és jó szórakozást a Key-Drop-on!

Ön is szeretheti

PGL Major Copengahen 2024: Előzetesen

CS2 Gamma Doppler fázisok: Teljes útmutató és árak