PGL Major Copengahen 2024: Előzetesen | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

PGL Major Copengahen 2024: Előzetesen

KeyDrop Team

Közeleg az első CS2 Major, és ehhez kapcsolódóan rengeteg kérdés és kihívás vár a résztvevő csapatokra. Mit tudunk tehát, kit látunk érvényesülni, és kit tartunk bukásra esélyesnek? 

Olvass tovább, hogy megtudd!

Mikor kezdődik a PGL Major?

A Major március 17-én kezdődik a nyitószakasszal, amely március 20-ig tart. Ezt követően március 21-én kezdődik az igazi Major.

Kik fog részt venni?

A nyitószakaszban Cloud9, Eternal Fire, Ence, Apeks, Heroic, 9 Pandas, Saw, Ecstatic, AMKAL, KOI, FURIA, Imperial, paiN, Legacy, TheMongolz és Lynn Vision vesz részt.

Ezek közül nyolc csapat jut tovább a kieséses szakaszba, ahol a FaZe, Spirit, Vitality, MOUZ, Complexity, Virtus.pro, Na’Vi és G2 ellen kell megmérkőzniük.

Mi a formáció?

A hagyományoknak megfelelően a nyitó és a kieséses szakasz svájci rendszerben zajlik, a kezdeti mérkőzéseken BO1-esek, a kieséses és a feljutásért folyó mérkőzéseken pedig BO3-asokat játszanak. A svájci rendszerben a csapatok a kezdeti helyezések alapján csapnak össze egymással. Az első forduló után az azonos mérleggel rendelkező csapatok véletlenszerű sorsolás alapján játszanak egymás ellen. Például az 1-0-s csapatok más 1-0-s csapatok ellen játszanak, az 1-1-es csapatok más 1-1-es csapatok ellen, a 0-1-es csapatok más 0-1-es csapatok ellen, stb. 

A cél ebben a svájci csoportban a 3 győzelem megszerzése. A 3-0-ra végző csapatok a legmagasabb helyezést kapják, a 3-1-re végző csapatok a következő helyezetteket, a 3-2-re végző csapatok pedig a legalacsonyabb helyezetteket kapják a következő körben. Ha egy csapat 3 meccset veszít, kiesik. Így végül nyolc csapat kerül a kieséses szakaszba, majd a rájátszásba.

A rájátszást a helyezésen alapuló csoportkörben, BO3-as mérkőzéseken játsszák. A döntő szintén BO3-as lesz, ellentétben az IEM-eseményekkel, ahol BO5-ös.

Lesz Pick’em?

Még nem tudjuk, de reméljük! Ha folytatódik az előző évek tendenciája, akkor a nyeremények megszerzéséhez nézői belépőt kell majd vásárolnod, és a következőket kell majd tenned (a Counter-Strike Fandom Wiki segítségével):

  • Bronz érme: Teljesíts 1–2 kihívást
  • Ezüst érme: Teljesíts 3–5 kihívást
  • Arany érme: Teljesíts 6–8 kihívást
  • Gyémánt érme: Teljesítsd mind a 9 kihívást

És itt vannak a kihívások:

  • Aktiváld az érmét, mielőtt a verseny véget érne.
  • Helyezd el mind a kilenc tippet a nyitószakaszra, mielőtt az elkezdődne
  • Adj öt helyes Pick’Em tippet a nyitó szakaszra.
  • Helyezd el mind a kilenc tippet a kieséses szakaszra, mielőtt az elkezdődne
  • Adj öt helyes Pick’Em tippet a kieséses szakaszra
  • Helyezd el mind a hét Pick’Em-tippet a rájátszás szakaszára, mielőtt az elkezdődne
  • Adj két helyes Pick’Em tippet a negyeddöntőkre
  • Adj egyhelyes Pick’Em tippet a elődöntőre
  • Adj két helyes Pick’Em tippet a nagydöntőre

Kik a kedvencek?

Mivel ez az első Major a CS2-ben… Nehéz megmondani. A tavalyi párizsi Major óta sok csapat teljesen megváltoztatta a játékoskeretét, köztük a címvédő Vitality is, aki megvált Peter „dupreeh” Rasmussen és Emil „Magisk” Reif játékosaitól, és helyükre Shaher „flameZ” Shushan és William „mezii” Merriman érkeztek. Ennek ellenére Mathieu „ZywOo” Herbaut vezetésével mindig veszélyesek.

A FaZe Clan megnyerte az első CS2 nemzetközi versenyt az IEM Sydney során, és úgy tűnik, Russell „Twistzz” Van Dulken távozása egy cseppet sem hatott rájuk, mivel David „frozen” Čerňanskýval helyettesítették, és a múlt hónapban a második helyen végeztek a rangos IEM Katowicén.

A nagy feltörekvő csillag azonban a Team Spirit, akik gyakorlatilag ellenfél nélkül buldózerolták végig Katowicét. A fiatal CIS-csapat áttörést hozott az Esport lengyel Mekkájában, és még biztosan nem végeztek. Mivel a kieséses szakaszban garantált a helyük, érdemes lesz odafigyelni rájuk.

Miután az Astralis sokkoló módon kiesett a versenyből az RMR selejtező során, a dánokat a Heroic megmaradt háromfős dán magja, az Ecstatic új gyerekei és a lengyel ENCE csapatát vezető Lukas „gla1ve” Rossander képviseli. Ezek közül a csapatok közül az ENCE tűnik a legnagyobb esélyesnek arra, hogy egy jó katowicei szereplés után folytassa idényét, de hé, a szülővárosi lendület valódi, és ezek közül a csapatok közül talán éppen az ENCE érzi meg az erőt.

A többi csapat, akiknek esélye lehet a győzelemre, a mindig veszélyes (és mindig jól teljesítő) MOUZ csapata, az újjáalakult G2… és valószínűleg egy véletlenszerű, váratlan CIS csapat, amely úgy tűnik, hogy minden majorban felbukkan.

Tippjeink

Adi

Győztes: Team Vitality
Második helyezett: FaZe Clan
MVP: ZywOo
Legnagyobb csalódás: Team Spirit
Legnagyobb meglepetés: ENCE

Fredi

Győztes: Team Spirit
Második helyezett: FaZe Clan
MVP: donk
Legnagyobb csalódás: Cloud9
Legnagyobb meglepetés: ENCE

Jul

Győztes: Team Spirit
Második helyezett: MOUZ
MVP: donk
Legnagyobb csalódás: Team Vitality
Legnagyobb meglepetés: ENCE

Kate

Győztes: FaZe Clan
Második helyezett: Team Vitality
MVP: ropz
Legnagyobb csalódás: Na’Vi
Legnagyobb meglepetés: Mongolz

Radek

Győztes: Team Spirit
Második helyezett: G2
MVP: donk
Legnagyobb csalódás: Na’Vi
Legnagyobb meglepetés: Imperial

Adam

Győztes: ENCE
Második helyezett: MOUZ
MVP: dycha
Legnagyobb csalódás: Team Vitality
Legnagyobb meglepetés: ECSTATIC

Amint láthatod, csapatunknak különböző előrejelzései vannak. A Key-Drop Major Madness keretében pedig ti is megtehetitek a saját tippjeiteket. Egyszerűen csak tippeljétek meg, hogy melyik nyolc csapat jut be a rájátszásba, és jósoljátok meg a köztük lévő mérkőzések eredményét. Ha tökéletesen eltalálod, hatalmas nyereményt nyerhetsz. Ha senki sem találja el, a díjakat a legjobban tippelők között osztjuk ki!

Jól hangzik, hol nézhetem?

A Major-t a PGL Twitch, Kick és YouTube csatornáin, valamint a licencelt műsorszolgáltatók csatornáin nézheted a saját nyelveden!

KeyDrop Team

Megosztás:

Ön is szeretheti

IEM Katowice 2024 összefoglaló: Az első CS2 esemény

CS2 Doppler-fázisok: Teljes útmutató és árak