PGL Major Kopenhag 2024: Önizleme | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

PGL Major Kopenhag 2024: Önizleme

KeyDrop Team

İlk CS2 Major’ü yolda! Ve bununla birlikte katılımcı takımlar, pek çok soru ve bir sürü zorluk ile karşılaşacaklar. Peki biz neler biliyoruz? Kimlerin başaracağını öngörüyoruz? Kimlerin başarısız olacağını düşünüyoruz? Öğrenmek için okumaya devam edin!

PGL Major ne zaman başlıyor?

Major turnuvası, 17 Mart ile 20 Mart arasında yapılacak bir açılış aşamasıyla başlıyor. Bu aşamadan sonra Major turnuvası 21 Mart’ta başlayacak.

Kimler katılacak?

Açılış aşamasında göreceğimiz ekipler şöyle: Cloud9, Eternal Fire, Ence, Apeks, Heroic, 9 Pandas, Saw, Ecstatic, AMKAL, KOI, FURIA, Imperial, paiN, Legacy, TheMongolz ve Lynn Vision.

Bu takımlardan sekizi Eleme Aşamasına ilerleyecek ve şu takımlarla karşılaşacaklar: FaZe, Spirit, Vitality, MOUZ, Complexity, Virtus.pro, Na’Vi ve G2.

Turnuvanın formatı ne?

Geleneksel olarak Açılış ve Eleme Aşamalarında format, açılış oyunlarında BO1’ler ve eleme ve yükselme oyunlarındaysa BO3’ler ile İsviçre sistemi olacaktır. İsviçre sisteminde takımlar, ilk seri başlarına göre birbirleriyle karşı karşıya gelirler. İlk turdan sonra aynı sonuçlara sahip takımlar rastgele bir çekiliş sonucunda birbirlerine karşı oynarlar. Örnek: 1-0 sonucu elde eden takımlar, diğer 1-0 sonucu almış takımlarla oynar; 1-1 takımlar, 1-1 ile; 0-1 elde eden takımlar ise 0-1 sonucu alan takımlarla vb.

Bu İsviçre sistemindeki amaç, 3 galibiyet almaktır. 3-0 sonucu alan takımlar en yüksek seri başı olurlar, 3-1 sonucu alanlar sonraki seri başı ve 3-2 sonucu alan takımlar ise sonraki turda en düşük seri başı olurlar. Bir takım 3 maç kaybederse elenir. Bunun sonucunda Eleme Aşamasına ve ardından Playoff’lara ilerleyen sekiz takım ortaya çıkar.

Playoff’lar, BO3 maçlarında seri başı tabanlı eşleştirmeye bağlı olarak oynanır. BO5 kullanılan IEM etkinliklerinden farklı olarak finaller BO3 ile oynanır.

Pick’em (Takım Seçimi) Olacak Mı?

Henüz bilmiyoruz ama öyle olacağını umuyoruz! Önceki yılların trendi devam ederse ödül kazanmak için bir izleyici kartı satın almanız ve aşağıdakileri yapmanız gerekir (Counter-Strike Fandom Wiki‘den alınmıştır):

  • Bronz Para: 1–2 Mücadele Tamamla
  • Gümüş Para: 3–5 Mücadele Tamamla
  • Altın Para: 6–8 Mücadele Tamamla
  • Elmas Para: 9 Mücadelenin Hepsini Tamamla 

Ve işte mücadeleler:

  • Turnuva bitmeden paranı etkinleştir
  • Açılış Aşaması başlamadan önce bu aşama için tüm dokuz Pick’Em tahminini seç
  • Açılış Aşaması için beş doğru Pick’Em tahmini yap
  • Eleme Aşaması başlamadan önce bu aşama için tüm dokuz Pick’Em tahminini seç
  • Eleme Aşaması için beş doğru Pick’Em tahmini yap
  • Playoff Aşaması başlamadan önce bu aşama için tüm yedi Pick’Em tahminini seç
  • Çeyrek finaller için iki doğru Pick’Em tahmini yap
  • Yarı finaller için bir doğru Pick’Em tahmini yap
  • Büyük final için doğru Pick’Em tahminini yap

Favoriler Kim?

Bunun CS2’deki ilk Major olduğunu düşünürsek… Söylemesi zor. Geçen yılki Paris Major’dan bu yana aralarında Peter “dupreeh” Rasmussen ve Emil “Magisk” Reif ile yollarını ayırıp yerlerine Shaher “flameZ” Shushan ve William “mezii” Merriman’ı getiren son şampiyon Vitality’nin de bulunduğu pek çok takım, kadrolarını tamamen değiştirdi. Yine de Mathieu “ZywOo” Herbaut’un liderliğinde bu takım her zaman tehlikeli.

FaZe Clan, IEM Sydney’de ilk CS2 Uluslararası Etkinliğini kazandı ve Russell “Twistzz” Van Dulken’in ayrılmasından hiç etkilenmemiş gibi görünüyorlar; onun yerine David “frozen” Čerňanský’yi getirdiler ve geçen ay IEM Katowice’de ikinci oldular.

Bununla birlikte turnuvanın yükselen yıldızı, Katowice’de neredeyse rakipsiz bir şekilde yollarına devam eden Team Spirit. Genç Bağımsız Devletler Topluluğu ekibi, Polonya’nın E-spor merkezinde çığır açan bir eylem yaptı ve bunun etkisi hala devam ediyor. Eleme Aşamalarında yerlerini garanti ederlerse kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir takım olacak.

Astralis’in RMR elemelerinde hayretler içinde yarışmadan elenmesinin ardından Danimarkalılar, Heroic’in kalan üç kişilik Danimarkalı çekirdeği, Ecstatic’ten gelen yeni çocuklar ve Polonyalı ENCE ekibine liderlik eden Lukas “gla1ve” Rossander tarafından temsil ediliyor. Bu takımlar arasında ENCE, Katowice’deki güzel performansının ardından çok üzülecek bir takım olma konusunda en büyük olasılıklara sahip gibi görünüyor ancak iç saha destekleri tartışılmaz bir gerçek ve bu takımlar bu gücü hissedebilir.

Yarışa katılabilecek diğer takımlar arasında her zaman tehlikeli (ve her zaman iyi performans gösteren) MOUZ takımı ve yenilenmiş G2… ve muhtemelen her Major’de ortaya çıkan rastgele ve beklenmedik bir Bağımsız Devletler Topluluğu takımı yer alıyor.

Tahminlerimiz

Adi

Kazanan: Team Vitality
İkinci: FaZe Clan
MVP: ZywOo
En Büyük Hayal Kırıklığı: Team Spirit
En Büyük Sürpriz: ENCE

Fredi

Kazanan: Team Spirit
İkinci: FaZe Clan
MVP: donk
En Büyük Hayal Kırıklığı: Cloud9
En Büyük Sürpriz: ENCE

Jul

Kazanan: Team Spirit
İkinci: MOUZ
MVP: donk
En Büyük Hayal Kırıklığı: Team Vitality
En Büyük Sürpriz: ENCE

Kate

Kazanan: FaZe Clan
İkinci: Team Vitality
MVP: ropz
En Büyük Hayal Kırıklığı: Na’Vi
En Büyük Sürpriz: Mongolz

Radek

Kazanan: Team Spirit
İkinci: G2
MVP: donk
En Büyük Hayal Kırıklığı: Na’Vi
En Büyük Sürpriz: Imperial

Adam

Kazanan: ENCE
İkinci: MOUZ
MVP: dycha
En Büyük Hayal Kırıklığı: Team Vitality
En Büyük Sürpriz: ECSTATIC

Gördüğünüz üzere ekibimizin farklı tahminleri var. Ve sizler de Key-Drop Major Madness sayesinde kendi tahminlerinizi yapabilirsiniz. Playoff’lara katılacak sekiz takımı ve bu takımlar arasındaki maçların sonuçları tahmin edin. Mükemmel bir tahmin yürütürseniz devasa bir ödül kazanacaksınız. Kimse mükemmel bir tahmin yürütemezse, ödül en yüksek puanlılara dağıtılacaktır!

Turnuvayı nereden izleyebiliriz peki?

Major turnuvasını PGL’in Twitch, Kick ve YouTube kanallarından veya kendi dilinizde lisanslı yayıncı kanallardan da izleyebilirsiniz!

Siz de beğenebilirsiniz

Her Silah için En İyi Yeşil CS2 Skinleri

Açabileceğiniz En İyi CS2 Kasaları