CS2 Doppler Phase: Rehber ve Fiyatlar | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2 Doppler Phase: Rehber ve Fiyatlar

KeyDrop Team

CS2’ye yeni başladınız ve Doppler Phase hakkında kafanız mı karışık? Endişelenmeyin. Hepimizin kafası öyleydi. Doppler mantığı standart skinlere göre biraz daha farklı çalışır ve bazı karışıklıklara neden olabilir. Bu rehberimizde Doppler Phase’lerinin neler olduğunu, neye benzediklerini, değerlerinin ne kadar olduğunu ve bilmeniz gereken her şeyi adım adım açıklayacağız. 

Bu gönderimizde belirtilen tüm fiyatların yaklaşık olduğunu ve zaman içinde değişikliğe uğrayabileceğini lütfen unutmayın. Doppler eşyaların değerleri oldukça fazla dalgalanmaktadır ve bu nedenle gerçek rakamlar değişiklik gösterebilir.

CS2 Doppler Phase’leri Nedir?

Doppler, Counter-Strike’ta çoğu bıçak türü için mevcut olan nadir bir skindir. Kırmızı, mavi, siyah ve yeşilin farklı oranlardaki karışımıyla meydana gelen canlı bir mermer kaplamaya sahiptir ve bıçağın görüntüsü büyük ölçüde renklerin kombinasyonuna bağlıdır. Bunlara Phase (Faz) denir: her bir phase, bu paletten seçilen renklerin farklı oranlarını içerir. Bazı Phase’ler üç rengin birleşimini içerirken bazılarında yalnızca bir tane renk olur. Tek renklerin belirgin şekilde baskın olduğu phase’ler, daha çekici (ve daha pahalı) olma eğilimindedir. 

Doppler’lar dört “standard” phase’in yanı sıra üç ekstra nadir versiyon ile gelir: Ruby, Sapphire ve Black Pearl. 1–4 Phase’leri Restricted skinlerdir; Ruby ve Sapphire versiyonlar Classified ve Black Pearl ise Covert nadirliğindedir. Doppler skini açarken Phase 1–4 skin alma ihtimali %90’dır. 

Phase içeren diğer tek CS2 skini, Gamma Doppler’dir ve bu skinde yeşile odaklanan daha dar bir renk paleti mevcuttur. CS2’deki Gamma Doppler Phase’leri hakkında ayrı bir rehberimiz var, buradan bakabilirsiniz!

Her neyse, konumuza geri dönelim ve her bir Doppler Phase’i daha detaylı inceleyelim: 

Doppler Phase 1

Nadirlik: Restricted | Renk: siyah/mor, kırmızı

Doppler Phase 1 bıçakları çoğunlukla siyahtır ve biraz kırmızı renk karışmıştır. Bu kombinasyon, bazı yerlerde skinin koyu mor görünmesine neden olur. Butterfly Knife, Bowie Knife veya Shadow Daggers gibi bazı Phase 1 bıçakların sapında ve/veya korumasında kırmızı unsurlar vardır. 

Phase 1, en çok aranan kaplama değildir ve bu nedenle genellikle en ucuz Doppler’ler arasındadır (bu durumda “en ucuz” kavramı görecelidir; çoğu bıçak türleri için yine de birkaç yüz dolar harcamanız gerekir). 

Doppler Phase 2

Nadirlik: Restricted | Renk: kırmızı, siyah/mor

Doppler Phase 2 de siyah ve kırmızı renkleri içerir ancak farklı oranlardadırlar: karışımda fark edilir derecede daha fazla kırmızı vardır, bunun sonucunda farklı mor ve pembe tonları karışır. Bazı Phase 2 bıçakların sapında mor vurgular vardır. 

Phase 2, en pahalı Restricted Doppler skinleridir (Phase 1–4) çünkü mor Counter-Strike skinleri, diğer renklere göre daha fazla talep edilir. 

Doppler Phase 3

Nadirlik: Restricted | Renk: mavi, yeşil, siyah

Doppler Phase 3, renk karışımına yeşil ekler, siyah ve mavi ile birleştirir. Bazı bıçak türlerinin sapında, bu kaplamanın bir parçası olarak yeşil vurgular vardır. 

Belkide bu bıçaklar için baskın bir renk olmadığı veya belki de yeşil renk, Doppler’ler için iyi gitmediği için (Gamma Doppler’e daha yakışıyor sanki) Phase 3 skinler bunların arasında en ucuzlarıdır. 

Doppler Phase 4

Nadirlik: Restricted | Renk: mavi, siyah

Doppler Phase 4 çoğunlukla mavi olmak üzere değişen miktarlarda siyah içerir. Oyun içinde oldukça etkileyici görünen yoğun ve canlı bir mavi tonu var. Bazı bıçak türlerinin sapları da Phase 4’te yoğun mavi olacaktır. 

Canlı ve baskın mavi renk sayesinde neredeyse yapay bir Sapphire skine benzeyen Phase 4, biraz daha tuzlu kaplamalar arasında. Phase 2’den sonra en pahalı skin bu.

Ruby

Nadirlik: Classified | Renk: kırmızı

Phase 1–4’ler en az iki renk ile harmanlanırken Classified Ruby’yi tamamen kırmızı görüyoruz. Bunun yalnızca bıçaklar için geçerli olduğunu unutmayın: kırmızımsı Phase 2’den farklı olarak Ruby skinlerinde bıçağın sapında kırmızı unsurlar yoktur.

Nadirlikleri ve tek tip renkleri nedeniyle Ruby Doppler skinleri, Phase 1–4 akranlarından birkaç kat daha pahalıdır. Fiyatlar ise en ucuz bıçaklar 800 dolardan (Gut, Navaja) başlamak üzere diğer bıçak türleri için birkaç bin dolara kadar çıkabiliyor. Karambit ve Butterfly Knive ise en düşük float değerlerinde 15 bin dolara ulaşıyor. 

Sapphire

Doppler Phases - Sapphire

Nadirlik: Classified | Renk: mavi

Sapphire, hemen hemen her bıçak için en pahalı Doppler kaplamasıdır. En nadir olmasa bile ayırt edici rengi nedeniyle bu skinin en çok arzu edilen versiyonu haline gelir. Ruby gibi Sapphire bıçakların sapında da renk unsurları görülmez. 

Ruby’den daha pahalıdır ancak sadece birkaç yüz dolar daha pahalıdır. Fiyat değişikliği en pahalı bıçaklarda en fark edilir derecededir. Örneğin Butterfly bazen 17 bin doların üzerine çıkarken M9 Bayonet ve Karambit en düşük float değerlerinde 20 bin doların üzerinde olabilir. 

Black Pearl

Nadirlik: Covert | Renk: siyah

Doppler Black Pearl, adından da anlaşılacağı üzere siyah renktedir ancak kırmızı, mavi ve mor alt tonlarına sahiptir ve bu nedenle mermer efekti halen görülebilir haldedir. 

Doppler’lar arasındaki tek Covert skin olan Black Pearl, CS2’deki en nadir bıçak skinlerinden biridir ancak çoğu çevrimiçi pazar yerinde bu bıçakları bulmanız pek de zor değildir. Black Pearl’ün fiyatına baktığımızda bıçak türüne, float değerine ve desenine bağlı olarak bin dolar ile 20 bin dolar arasında değişen fiyat etiketiyle Ruby ve Sapphire arasında yer alıyor. 

Doppler Phase Fiyatları: Phase Değeri

Her bir Phase’in göreceli değerine değindik ancak daha anlaşılır bir genel bakış için tüm bilgileri bir arada değerlendirelim. İşte en ucuzdan en pahalısına kadar sipariş edilen Doppler Phase’leri: 

  • Phase 3 (en ucuz)
  • Phase 1
  • Phase 4
  • Phase 2
  • Ruby
  • Black Pearl
  • Sapphire (en pahalı)

Tüm Phase’lerdeki en ucuz bıçaklar; Gut Knife (160$–+1000$), Navaja Knife (170$–+1300$) ve Shadow Daggers (180$–+1700$). En pahalıları ise Phase 1’i yaklaşık 1000$–1800$’dan başlayan fiyatlarla ve en üst düzeydekileri (Sapphire ve Black Pearl) 15.000$–20.000$ fiyat aralığıyla Karambit, M9 Bayonet ve Butterfly Knife. 

Tabii ki bu kuralların pek çok istisnası var: özellikle nadir veya aranan skinler, standart pazar fiyatlarına göre çok daha pahalı olabiliyor ve Phase’in kendisi fiyatı etkileyen tek unsur değil. Son derece düşük float değerine (0,000XXXXX) sahip skinler, beklenen pazar fiyatına göre çok daha pahalı olabilir, aynı şekilde kullanıcısının istediği özel desen indekslerine sahip skinler de pahalı olabilir (bazı desenler, diğerlerine göre belirli renkleri daha fazla içerir). 

Bazı durumlarda, özellikle de Black Pearl versiyonlarda Minimal Wear Doppler’ler, Factory New olanlardan daha pahalı olabiliyor. Bunun nedeni, tüm Doppler skinlerinin 0,00–0,08 float aralığına sahip olmasıdır. 0,00–0,07 aralığındaki skinler Factory New kondisyondayken çok azı Minimal Wear Doppler olabiliyor. Ve Minimal Wear Doppler’de StatTrak varsa inanılmaz derece nadir oluyor. 

Örneğin Factory New Falchion Knife | Doppler (Black Pearl) genellikle 1.000$ ile 2.000$ arasındadır ancak aynı skinin StatTrak ile Minimal Wear kondisyonun pazar fiyatı yaklaşık 25.000$’dır. (Şu anda dünya üzerinde kelimenin tam anlamıyla bu skinden satışta bir tane var.) 

Doppler Bıçakları Nereden Alabiliriz?

Her bıçağın tüm Phase’lerini (en nadir olan Black Pearl dahil) Steam Topluluk Pazarında ve üçüncü taraf pazar yerlerinde kolayca bulabilirsiniz. CS2 skinlerine harcayabileceğiniz yüzlerce dolarınız ve hatta binlerce dolarınız varsa bu skinleri almanın en kolay yolu budur. Paranız varsa sizin için haberler güzel: satışta olan bir Doppler’i almak, hangi Phase’i alacağınızdan emin olmanın tek yoludur. 

Doppler Bıçak İçeren CS2 Kasaları Satın Almak

Doppler skin almak için potansiyel olarak daha ucuz ancak çok daha az güvenilir bir yöntem de şansınızı kasalarda denemektir. Prisma and Prisma 2 Kasaları, Spectrum ve Spectrum 2’nin yanı sıra üç Chroma Kasasından da Doppler skin alma ihtimaliniz var. Resmi kasaların bu skinleri düşürme olasılığı Valve tarafından doğrulanmış olmasa da bu kasalardan herhangi bir bıçak alma ihtimalinin oldukça düşük (söylentilere göre %0,03’ten daha az) olduğu bilinen bir gerçek. Yani Doppler bulmak çok daha zordur. Ve elbette alacağınız Phase’i siz belirleyemezsiniz. 

Her neyse, yüzlerce resmi kasa açarak şansınızı denemeye hazırsanız işte Doppler içeren kasalar ve bunların hangi bıçak türlerini içerdikleri: 

Prisma Case
Prisma 2 Case
Spectrum Case
Spectrum 2 Case
Chroma Case
Chroma 2 Case
Chroma 3 Case
Bayonet
Bowie Knife
Butterfly Knife
Falchion Knife
Flip Knife
Gut Knife
Huntsman Knife
Karambit
M9 Bayonet
Navaja Knife
Shadow Daggers
Stiletto Knife
Talon Knife
Ursus Knife
CS2’de Doppler Skinleri İçeren Kasalar

Bıçaklar ve kasalar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Butterfly Knife içeren CS2 kasaları ve açabileceğiniz en iyi CS2 kasaları gönderilerimize bakabilirsiniz. 

Doppler Bıçaklar İçeren Key-Drop Kasaları Açmak

Pek çok Key-Drop kasası, Doppler skinleri içerir ve ayrıca resmi CS2 kasalarından çok daha iyi drop oranları sunar. Örneğin, Vice Case‘te en pahalı Doppler skinlerinden biri olan M9 Bayonet | Doppler bulma olasılığı %0,534’tür (özellikle de gerçekten şanslıysanız ve düşük float değerine sahip Black Pearl yakalarsanız, 20 bin dolara kadar kazanabilirsiniz).

Doppler skinleri içeren daha fazla Key-Drop kasasını görmek için yukarıdaki tabloda ilginizi çeken bıçak türüne tıklayın. Seçtiğiniz bıçak için Doppler skininin ürün sayfasını göreceksiniz ve ürünün bulunduğu Key-Drop kasalarının bir listesi de olacak. 

Artık Doppler Phase’ler hakkında her şeyi biliyorsunuz. Kasadan hayallerinizdeki bıçak skinini düşürmeye çalışırken bol şans ve Key-Drop’ta iyi eğlenceler dileriz!

Siz de beğenebilirsiniz

IEM Katowice 2024 Özeti: İlk Devasa CS2 Etkinliği

CS2 Gamma Doppler Phase: Rehber ve Fiyatlar