"A Call to Arms" Güncellemesi: CS2'de Neler Yeni?  | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

“A Call to Arms” Güncellemesi: CS2’de Neler Yeni? 

KeyDrop Team

Evet millet, heyecan verici gelişmeler var! Valve, 6 Şubat 2024 tarihinde CS2’ye ilk büyük güncellemesini getirdi. Nelerin değiştiğini öğrenmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz, hadi başlayalım: İşte “A Call to Arms” güncellemesinin getirdikleri. (Güncelleme yaklaşık 8.5GB, bu nedenle gönderimizi okurken güncellemeyi de indirmenizi tavsiye ederiz.)

Kilowatt Case: 17 Yeni Skin

Key-Drop’tasınız, yani skinlerle aranız iyi ve skinleri tanımak için daha iyi bir yer yok. “A Call to Arms”, birkaç tane büyük sürpriz de dahil olmak üzere topluluk tarafından tasarlanmış 17 tane skini içeren yepyeni bir kasayı da içeriyor. Gelin bunlara bakalım: 

Şu anda en pahalıları AK-47 | Inheritance (200$-1.000$) ve AWP | Chrome Cannon (120$-1.450$). Ve tabii ki de bıçak skinleri 800$-1.800$ arasında geliyor. Bıçak skinleri için tüm fiyatların mevcut olmadığını ancak Fade skini de işin içine dahil olduğu için üst düzey rakamların çok daha yüksek olması muhtemel. 

Yeni Kilowatt Case skinleri hakkındaki değerlendirmemizi okuyabilirsiniz

İlk Zeus x27 Skini

Olympus skini hakkında garip bir şey fark ettiniz mi? Evet: bu, Zeus x27 için ilk kez üretilen skin! Bariz ancak oldukça havalı bir şekilde Yunan mitolojisindeki şimşek ve yıldırım tanrısı olan Zeus’u temsil ediyor. Sonunda düşmanlarınızı şık bir şekilde devirebilirsiniz. 

Ayrıca Zeus x27 skini artık 30 saniyelik bir yeniden doldurma sonrasında tüm oyun modlarında yeniden kullanılabiliyor ve tüm Zeus ses efektleri yenileriyle değiştirildi. 

Yepyeni Kukri Bıçağı

Gözlerinize inanın: Kilowatt Case’te tamamen yeni bir bıçak var, Kukri bıçağı. Bu bıçak, Nepal’in milli silahı olan gerçek hayattaki Kukri (veya Khukuri) bıçağından esinlenmiştir. Kilowatt Case; Slaughter, Boreal Forest, Case Hardened, Stained, Forest DDPAT, Urban Masked, Blue Steel, Night Stripe, Safari Mesh, Scorched, Crimson Web, Fade ve tabii ki standard skini olmak üzere 13 farklı Kukri bıçağı skini içeriyor.

Ambush Çıkartma Kapsülü: 21 Yeni Çıkartma

Çıkartma severler için pek çok heyecan verici haberle karşınızdayız. Öncelikle yeni Ambush Çıkartma Kapsülü, 21 çıkartma içeriyor ve şu anda oyun içinde satın alınabilir halde. İşte:

Yaklaşık 14$’lık fiyatıyla yeni çıkartmalar arasında en pahalı olanı Dystopian Gaze (Lenticular). Old School (Lenticular), 7,82$’lık fiyatıyla ikinci olurken Econometer (Lenticular) çıkartmasıysa 4,80$’lık fiyatıyla üçüncü. Geri kalan çıkartmalar 3$ fiyat etiketinin altında ve bu çıkartmaların çoğu cüzdanlara dost davranarak 0,10$ altında fiyatlara sahip. 

Özel Çıkartma Yerleşimi ve Daha Fazla Çıkartma Alanı

Valve sonunda yaptı! Oyunda artık çıkartmaları esnek bir şekilde yerleştirebilirsiniz. 

Çıkartmaları her silahın önceden belirlenmiş alanlarına koymak yerine artık döndürme seçeneği de dahil çıkartmaları kendi istediğiniz yerlere koyabilirsiniz. Ayrıca çıkartmaları uygularken daha detaylı bir görüntü elde etmeniz için yakınlaştırma özelliği de mevcut. 

Tüm silahlarda artık beş çıkartma alanı var ve skinlerinizi özelleştirirken daha fazla esneklikten faydalanabileceksiniz. Şu ana kadar yalnızca G3SG1 ve R8 Revolver beş çıkartma desteği sunuyordu. 

Oyun Modu: Arms Race (Silah Yarışı) Geri Döndü

Arms Race oyun modu, zaten var olan Baggage ve Shoots haritalarıyla geri döndü. CS:GO oyuncuları, Arms Race moduna aşina olacaklardır çünkü bu mod, CS2’ye geçişten önce oyunun temel bir parçasıydı. Kısacası Arms Race, 6 CT oyuncusuna karşı 6T oyuncusuyla ve sürekli yeniden doğarak oynanan turlardan oluşuyor. Herkes standart bir tabanca ile oyuna başlıyor ve düşmanları öldürerek yeni silahların kilidi açılıyor. Takımın kazanması için bir oyuncunun, oyundaki en çok öldürmeyi yaparak elde ettiği Gold Knife (Altın Bıçak) ile bir öldürme yapması gerekiyor. Arms Race hakkında daha detaylı bilgi için bu makaleye bakabilirsiniz. 

NIGHTMODE Müzik Kutusu: 6 Yeni Müzik Kiti

Müzik kitlerini seviyorsanız artık oyun içinde alınabilir halde olan NIGHTMODE Müzik Kutusu sayesinde koleksiyonunuza 6 yeni müzik kiti ekleyebilirsiniz. İşte kısa bir önizleme:

Diğer Değişiklik ve Eklentiler

Yukarıda özetlediğimiz büyük çaplı oynanış ve mekanik değişikliklerine ek olarak Valve, aşağıdakiler dahil oyuna birkaç küçük özellik de ekledi: 

Maç Sonu Animasyonları

Maç kaybetmek canınızı acıtabilir. Artık Valve’ın bir maçı kaybettikten sonra “yenilginin ıstırabı” olarak adlandırdığı şeyi ifade etmek için karakteriniz yeni animasyonlar sergileyecektir. Böylece karakteriniz galibiyetlerini kutlarken yenilgilerinin de yasını tutacak. 

XP Aşırı Yüklemesi Simgesi

Haftalık XP’nizi (11.166 puan) topladığınızda ve azaltılmış XP kazancı durumuna girdiğinizde skor tablosunda adınızın yanında yeni bir “XP Aşırı Yüklemesi” simgesi görünecektir. Bu simgeyi profilinizde ve öldürme akışınızda da görebileceksiniz. XP’nizi en üst düzeye çıkardığınız birbirini izleyen her hafta için XP Aşırı Yük simgesi yükseltilecektir. Böylece diğer oyuncular, CS2’yi örneğin 6 hafta boyunca tutarlı bir şekilde oynadığınızı anlayabilecekler. 

Küçük Oynanış Değişiklikleri

Valve, bir sürü oyun düzeltmesinin yanı sıra satın alma menüsüne “Tümünü İade Et” butonu ve birinci şahıs mermi izleyicilerini devre dışı bırakma ayarı ekledi. Duman animasyonları da iyileştirildi ve dumanlar artık gölge düşürecekler

Valve ayrıca “pek çok kasada ‘peeker’s advantage’ı azalttığını iddia ediyor. Uygulamada bir fark olup olmayacağını göreceğiz ancak bu meseleyi konu alan yama notları umut vadedici görünüyor. (Peeker’s advantage, bir engelin arkasından bakan oyuncunun düşmanını görebilmesidir. Ancak ağ gecikmesi nedeniyle rakip, “peeker”ı göremez. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.)

Valve, bu güncelleme ile pek çok hatayı ve sorunu düzeltti. Daha incelikli detaylarla ilgileniyorsanız sürüm notlarına buradan bakabilirsiniz. 

İşte böyle. Şansınız yaver gittiyse “A Call to Arms” güncellemesini indirmeyi tamamlamış ve yeni özellikleri ilk elden deneyimleme fırsatına hazır olmalısınız. 

Siz de beğenebilirsiniz

CS2’deki En İyi 15 USP-S Skini

CS2 Kilowatt Case: Yeni CS2 Skinlerinin İncelemesi