A legjobb CS2 célkeresztek: Kódok és hogyan változtassuk meg | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

A legjobb CS2 célkeresztek: Kódok és hogyan változtassuk meg

KeyDrop Team

Még a legpontosabb fegyver sem segít, ha rosszul célzol — ez a sajnálatos igazság minden FPS mögött. Ahhoz, hogy a lehető legjobb esélyt kapd a pontos, következetes lövésre, olyan célkeresztre van szükséged, amely megfelel a játékstílusodnak és a fegyverednek. Komolyan — egy apró változtatás a CS2 célkeresztjén óriási különbséget jelenthet a teljesítményedben. 

Ezért ma átveszünk mindent, amit a célkeresztekről tudni kell: megnézzük a legjobb CS2 célkereszteket, de azt is megbeszéljük, hogyan találhatod meg a számodra legjobb CS2 célkeresztet, és persze azt is, hogyan változtathatod meg. Lássunk hozzá, van miről beszélnünk! 

Az első dolog, amivel foglalkozni fogunk, az a célkereszt megváltoztatása a CS2-ben — ha már mindent tudsz erről, kattints ide, és ugorj egyenesen a legjobb célkeresztekhez a CS2-ben

A célkereszt megváltoztatása a CS2-ben

Kezdjük azzal, hogyan változtathatod meg a célkeresztet — ez segít majd jobban megérteni mindazt, amiről a következőkben beszélünk. Íme a négy módszer, amellyel találkozhatsz: 

1. Módszer: A beállítások kézi beállítása

A célkereszt megváltoztatásának legegyszerűbb módja, ha kísérletezel a játék különböző beállításaival. Ha a Beállítások → Játék → Célkereszt menüpontra mész, akkor a célkereszt állítható változóit láthatod. Játszadozz velük, hogy lásd, hogyan működnek, és találd meg a neked tetsző célkeresztet. 

A legtöbb beállítás magától értetődő, kivéve talán az „Alpha”-t, ami alapvetően a célkereszt átlátszatlanságát jelenti. A legtöbb játékos kikapcsolja, hogy teljesen átlátszatlan legyen a célkereszt, de ha akarod, alacsony Alpha érték kiválasztásával félig átlátszóvá teheted a tiédet. 

2. Módszer: Kód importálása

Minden célkeresztnek van egy kódja, amely alapvetően egy adatsor, amely az egyes paraméterek (méret, körvonal, szín stb.) meghatározott értékeit tartalmazza. A célkeresztkód nem konzolparancs: kifejezetten a célkeresztek megosztására és importálására szolgál. A célkeresztkódok valahogy így néznek ki: 

CSGO-fo4DH-hhhAN-RXtHj-pvbWj-8twPB

Kódokat találhatsz az online CS2 keresztszemes adatbázisokban és a profik által használt beállításokat felsoroló weboldalakon. A kódot így importálhatod a játékodba: 

  1. Másolja a kiválasztott célkereszt kódját
  2. Nyissa meg a CS2-t, és menjen a Beállítások → Játék → Célkereszt menüpontba.
  3. Kattintson a „Megosztás vagy importálás” gombra
  4. Illessze be a kódot és kattintson az „Importálás” gombra

3. Módszer: Konzolparancsok

Míg egyes online célkeresztgenerátorok kódot adnak, mások konzolparancsokra támaszkodnak. Ezek így néznek ki: 

cl_crosshairalpha "200";cl_crosshaircolor "5";cl_crosshaircolor_b "50";cl_crosshaircolor_r "50";cl_crosshaircolor_g "250";cl_crosshairdot "0";cl_crosshairirgap "0";cl_crosshairsize "5";cl_crosshairstyle "4";cl_crosshairusealpha "1";cl_crosshairthickness "0.5";cl_fixedcrosshairirgap "0";cl_crosshair_outlinethickness "0";cl_crosshair_drawoutline "0";

Itt van, hogyan kell ezeket kezelni: 

  1. Győződj meg róla, hogy engedélyezve van a konzol: menj a Beállítások → Játék menüpontba, és állítsd a „Fejlesztői konzol engedélyezése” opciót „Igen”-re.
  2. Másolja ki a célkereszt konzolparancsokat a generátorból (vagy bárhonnan, ahol megtalálta őket).
  3. CS2 játék közben nyissa meg a konzolt a tilde [~] billentyű megnyomásával.
  4. Illessze be a parancsokat és nyomja meg az Entert — a célkeresztjének azonnal meg kell változnia.

A játék során a célkeresztet a konzol egyedi parancsaival is módosíthatod. Például a cl_crosshairthickness „3” parancs megváltoztatja az aktuális célkereszted vastagságának értékét, kitaláltad, 3-ra. Ez azonban nem a legpraktikusabb módja annak, hogy megtaláld a számodra legjobb célkeresztet — ezt a folyamatot a bejegyzés későbbi részében ismertetjük. 

4. Módszer: Más játékos célkeresztjének másolása

Nézés közben meglátod a neked tetsző célkeresztet? Nem probléma — lemásolhatod egy másik játékos célkeresztjét, és azonnal használhatod. Elmondom, hogyan: 

  1. Menj a Beállítások → Játék → Célkereszt menüpontba, és győződj meg róla, hogy a „Player Crosshairs Show Crosshairs” opció engedélyezve van.
  2. Az eredményjelző megnyitása mérkőzés közben a [TAB] billentyűvel
  3. Válassza ki azt a játékost, akinek a célkeresztje tetszik
  4. Kattintson a „Célkereszt másolása” gombra — a játék megkérdezi, hogy a jelenlegi célkeresztet le akarja-e cserélni az új célkeresztre.

Oké, elég az elméletből — nézzük meg a legjobb CS2-es célkereszt kódokat! 

A legjobb CS2 célkeresztek kódok

Íme, néhány a legjobb CS2 célkeresztek közül, amelyeket kipróbálhatsz, valamint a beállításaidba importálható kódok: 

CS2 crosshair 1

Először is, egy klasszikus. Ez a típusú célkereszt határozottan a legelterjedtebb a profi játékosok körében: egyesek nagyobb, mások kisebb variációkat használnak, de a klasszikus, pont nélküli kereszt a lényeg. A cián és a zöld a leggyakoribb színe ennek a célkeresztnek. 

CSGO-Umk5s-uxPQA-eDfJW-qWMyR-znjPK

CS2 crosshair 2

Ha zavarónak találja a célkeresztet, akkor ez lehet a legjobb választás az Ön számára. Nem fogja akadályozni a kilátást, és nem vonja el a figyelmét, bár bizonyos beállításoknál nehéz lehet látni. 

CSGO-Ph2Tr-KiXrS-e4p7S-4VRda-6DR7B

CS2 crosshair 3

Itt van a szabványos kereszt nagyobb változata, ponttal és körvonallal is. Néhányan túlságosan terjedelmesnek fogják találni, de ha azt szeretné, hogy a célkereszt mindig tisztán és jól látható legyen, akkor ez lehet a megfelelő választás az Ön számára. Különösen nagy felbontásoknál lehet jó ötlet egy ilyen nagyobb céllkereszt, mint ez. 

CSGO-AYRHi-UOWi5-2KaLb-EOUaf-4smHB

CS2 crosshair 4

Kevésbé gyakori, mint a kereszt, de még mindig elég gyakori látvány mind a versenyeken, mind az alkalmi játékban, ez a típusú célkereszt szinte kerek. Ezt a hatást te magad is elérheted, ha megnöveled a vastagság értékét a célkereszt beállításaiban.

CSGO-mtKzB-Uqifz-ZaS3H-UZWo2-Asw5G

CS2 crosshair 5

Bármilyen egyszerű is, ezt a típusú célkeresztet nehéz eltéveszteni a képernyőn, így jó választás, ha bármilyen okból kifolyólag nehezen tudod követni a célkeresztet. Elég terjedelmes azonban, ezért bizonyos beállításoknál és alacsonyabb felbontásoknál előfordulhat, hogy túlságosan akadályozza a kilátást. 

CSGO-BbpMk-MmUC6-ARdeP-jXptx-p4FyB

CS2 dot crosshair 6

Végül, de nem utolsósorban a (nem)híres pontkereszt, amelyet néhány évvel ezelőtt s1mple tett népszerűvé. A pont maximális célzási pontosságot adhat, különösen mesterlövész- és támadófegyvereknél… feltéve, hogy már jó lövő vagy. Jó választás AWP-seknek és a harctéren jártas puskásoknak. 

CSGO-WbbF5-7BuLR-89MSj-f9iG9-yU8SA

A legjobb CS2 célkereszt megtalálása az Ön számára

Az igazság az, hogy nincs egyetlen „legjobb” CS2 célkereszt — különben mindenki ugyanazt használná. Azért látod a sokféleséget, mert a célkereszt egyéni preferencia kérdése: ami a s1mple számára a legjobb, nem biztos, hogy az ideális neked, és fordítva. 

Amikor megpróbálod megtalálni az igényeidnek legmegfelelőbb CS2 célkeresztet, hasznos lesz figyelembe venni néhány standard tényezőt, például a célkereszt méretét és színét. Íme néhány tipp, amely segít a dolgok kitalálásában: 

Dinamikus vs. statikus célkereszt a CS2-ben

A CS2-ben választhat a dinamikus és a statikus célkereszt használata között. A statikus célkereszt, ahogy a neve is mutatja, mindig ugyanolyan. Eközben a dinamikus célkereszt kitágul, amikor elveszíti a pontosságát, akár mozgás, akár az előző lövés visszarúgása miatt. Látni fogod, hogy a vonalak kitágulnak, amikor mozogsz, és fokozatosan összeállnak, ahogy a célzásod egyre stabilabbá válik. Létezik a hibrid opció is: ennek hatására a vonalak lövés közben mozognak, de mozgás közben nem. 

A legtöbb játékos a statikus célkeresztet részesíti előnyben a CS2-ben, főleg azért, mert a dinamikus célkereszt megnehezíti a következő lövés beállítását. A vonalak mozgása egyesek számára zavaró is lehet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a dinamikus célkereszt általánosan rossz: próbáld ki, és nézd meg, hogy neked megfelel-e. Különösen a kezdő játékosok számára előnyös lehet a dinamikus célkereszt használata: segít megtanulni a mozgás és a visszarúgás hatását a célzás pontosságára.

Ha dinamikus célkeresztet szeretne, fontolja meg a „pont” engedélyezését — a célkereszt közepén egy statikus pont lesz, amely segít a következő lövés beállításában, amíg a dinamikus vonalak stabilizálódnak. 

Keresztmetszet mérete

Láttál már olyan embereket, akik az egész képernyőt betöltő célkeresztet használnak, vagy a Counter-Strike trollkodásnak ez a különleges öröme még mindig előtted áll? 

Egyébként a CS2-ben a célkereszt olyan kicsi vagy nagy lehet, amilyet csak akarsz. Amíg ésszerű határokon belül tartod, ez preferencia kérdése: de érdemes megjegyezni, hogy sok profi precíziós szerepkörben a CS2-ben (AWP-sek, puskások) inkább a nagyon kicsi célkeresztet, vagy akár csak a statikus pontokat részesítik előnyben, vonalak nélkül. A CS2 célkereszt technikailag segíthet pontosabban célozni, különösen a mesterlövészpuskákkal, de egyesek azt állítják, hogy a vonalak hiánya megnehezíti a visszarúgás pontos kompenzálását a nagyobb tűzgyorsaságú fegyvereknél.

Ugyanígy elméletileg a nagyobb célkeresztek is jól működhetnének a run-and-gun stílusban, de legyünk őszinték — kevés játékos használja a „spray and pray” stratégiát. A nagy célkeresztek megnehezítik a pontos célzást, különösen a közepes és nagy távolságoknál. A legtöbb játékos a középutat választja, és kis keresztet használ, középső ponttal vagy anélkül. Ez általában a leguniverzálisabb megoldás, amely minden fegyvertípussal jól működik. Hacsak nem tudod biztosan, hogy az AWP-zés (pont) vagy az SMG-zés (nagyobb célkereszt) mellett döntesz, a kis kereszt minden helyzetben jól használható. 

Keresztvonal színe

A célkeresztet mindig tisztán akarja látni — ez a lényeg. Azt gondolnád, hogy a piros a legjobban látható szín a célkereszt számára, de valójában a piros célkeresztet a legtöbb térképen nehéz észrevenni. Igaz, hogy a Counter-Strike pályákon nem sok piros van, de a környezetek többségében a barna szín, valamint a barnásbarna és a narancssárga árnyalatai vannak jelen, amelyek miatt a kis piros célkeresztet nehéz észrevenni. 

Szóval, mi a legjobb szín? A profi játékosok körében a neonzöld és a cián tűnik a legnépszerűbb színnek, mivel ezek a színek a legtöbb pályán nem fordulnak elő. Sok profi a sárga célkeresztet is használja, néhányan pedig a fehéret választják. A legtöbb online célkeresztgenerátor lehetővé teszi, hogy a célkeresztet több, CS2-es térképekről vett háttérrel szemben is megnézd, így mindenképpen nézd meg ezeket, és nézd meg, hogy a választott szín hogyan állja meg a helyét. 

Eszközök és ötletek

Ha ezt a cikket az elejétől fogva olvastad (többé-kevésbé), akkor már tudsz a kereszthajó-generátorokról. Ezek nagyszerűek a beállítások tesztelésére és a célkereszted statikus háttér előtt történő megtekintésére. 

Még jobb alternatíva a Steam Műhelyből származó célkeresztes térkép (igen, van ilyen) használata. Az olyan térképekkel, mint a crashz Crosshair Generator v4, gyorsan és egyszerűen beállíthatod a célkereszted minden beállítását, és még botok ellen is kipróbálhatod. Ez a bizonyos térkép egy crosshair könyvtárral is rendelkezik, amely a profik által használt beállításokat tartalmazza.

crashz crosshair generator map
Forrás: Steam Workshop

Egy egyéni térkép használatához látogass el az oldalára a Steam Műhelyben, és nyomd meg a „Feliratkozás” gombot. Meg kell jelennie a játékodban a Játék → Műhelytérképek menüpont alatt.

Remélhetőleg most már készen állsz arra, hogy szétrúgj néhány segget egy vadonatúj CS2 célkereszttel, amely tökéletesen megfelel a játékstílusodnak. Köszönjük, hogy velünk maradtál a végéig, jó szórakozást a Key-Drop-on! 

Ön is szeretheti

A legjobb kék kesztyű a CS2-ben

12 legjobb MP7 skinek a CS2-ben