A 6 legjobb CS2 célzásgyakorló pálya | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

A 6 legjobb CS2 célzásgyakorló pálya

KeyDrop Team

Egy versenyszerű mérkőzés káosza és forrósága nem a legjobb környezet a célzási képességek gyakorlására… vagy arra, hogy a kritikus pillanatban a célzás nem sikerüljön. Ha olyan helyet keresel, ahol zavartalanul és nagy tét nélkül gyakorolhatod a célzást, sokkal jobban jársz, ha egy gyakorlótérképet használsz. 

A Műhelyben rengeteg közösségi térkép található, és minden hónapban újabbakkal bővül. Ezért összeállítottunk egy listát a legjobb CS2 célzást gyakorló pályákról, amelyek javítják a célzási és követési képességeidet, és a szerver leghalálosabb lövőjévé tesznek. Nézd meg őket, válaszd ki a kedvencedet, és lőj. 

1. CSStats képzési térkép (CSGOHUB)

CS2 aim training map by csstats
CSStats képzési térkép. Forrás: Steam Workshop

Ez az edzéstérkép a csstats.gg készítőitől származik, a jól ismert és népszerű platformtól, amelyen nyomon követheted a CS2 statisztikáidat a kompetitív és Premier meccseken. Mint minden más edzőtérkép, ez is robotokat hoz létre, amelyekre lőhetsz. Mindent tartalmaz, amire egy hatékony bemelegítéshez vagy célzott célzási edzéshez szükséged van, beleértve három botmozgási módot is: 

  • Statikus (ezen a térképen Range-nek nevezik): a robotok beugranak és mozdulatlanul maradnak, miközben lelőd őket.
  • Rush: robotok futnak végig az arénán feléd.
  • Shuffle: a botok keverednek és mozognak az arénában. 

A legtöbb CS2 célzást gyakorló pályán ugyanezeket a módokat láthatod, valamint a játékban elérhető fegyverek teljes választékából választhatsz. 

A CSStats térképen azt is kiválaszthatod, hogy a botok milyen távolságban fognak spawnolni, valamint a számukat és a páncélzatuk típusát. Headshot módba is léphetsz, ahol csak a fejlövések okoznak kárt a botokban.

CS2 aim training map by csstats menu panel
A CSStats Training Map letisztult, intuitív menüpanelje. Forrás: Steam Workshop

Mindez egy vizuálisan kellemes csomagban, az intuitív, egyszerű menütől kezdve az arénáig, amely némileg hasonlít egy versenypálya nyílt területére. Néhány edzőtérkép elég üres vagy üresnek tűnő tud lenni, így a CSStats dizájnja itt pozitívan tűnik ki. 

Nézze meg a CSStats képzési térképet a Workshopban

2. Aim Botz Aim Training

aimbotz cs2 aim training map
Aim Botz Aim Training Map. Forrás: Steam Workshop

Az Aim Botz volt az egyik legnépszerűbb célzást gyakorló pálya a CS:GO-ban, és a CS2-es verzió ugyanolyan jó, mint az elődje. Ezen a pályán a játékos egy téglalap alakú aréna közepén áll, körülötte pedig robotok spawnolnak. Van egy alacsony fal, amely megakadályozza, hogy a botok túl közel kerüljenek a játékoshoz. 

Meghatározhatod, hogy a robotok hány oldalra spawnolnak, 360 fok (minden oldal) és 90 fok (csak egy oldal) között. A pálya egy csomó más részletes testreszabási lehetőséggel is rendelkezik, mint például a botok mozgása (ADAD spamming, gyaloglás, futás, ugrás, guggolás stb.), a botok páncélzata és a pálya tartalma (egyenetlen talaj, ládák, leselkedő/szóródó falak stb.). Ez lehetővé teszi a célzás gyakorlását különböző forgatókönyvekben és különböző szögekből. Van egy csak fejlövéses mód is, és egy sor más apróbb választási lehetőség. Mindezek egy rendkívül testreszabható élményt nyújtanak, de egyben egy meglehetősen bonyolult menüt is, amelynek megszokása egy percet vesz igénybe.

aimbotz cs2 aim training map menu panel
Az Aim Botz Aim Training menüpanelje. Forrás: Steam Workshop

És persze ezen a pályán született meg az Aim Botz Challenge, ahol a cél 100 bot megölése a lehető leggyorsabban. A kihívás már évek óta létezik a CS:GO közösségben, ahol a játékosok mindent megtesznek, hogy megdöntsék saját és mások KPM (Kills per minute) eredményeit. 

Kíváncsi vagy, hogy mi lesz a legmagasabb pontszám (és már arra számítasz, hogy teljesen őrült lesz)? A térkép készítői, az uLLectical egy élő ranglistát működtetnek, ahol megnézheted a legmagasabb KPM-eket. A 90 fokos módban a legjobb játékosok közel 210 KPM-et érnek el (a cikk írásakor 209,95), szemben a 100 KPM körüli átlaggal. A ranglistán pedig csak a játékosok által beküldött eredmények szerepelnek — más jelentések is érkeztek 210 feletti KPM-ekről. Próbáld ki az Aim Botzot, és nézd meg, hogy te hol helyezkedsz el ezen a skálán!

Nézd meg az Aim Botz Aim Training térképet a Workshopban

3. cs2_aim

cs2_aim training map
cs2_aim képzési térkép. Forrás: Steam Workshop

Ha az egyszerűség a kedvenced, akkor valószínűleg a cs2_aim gyakorlótérképet fogod élvezni. Egy szabad, téglalap alakú arénát tartalmaz, amely talán egy kicsit üresnek tűnik, de teljesen mentes a zavaró tényezőktől. 

A legtöbb más pályához hasonlóan itt is testre szabhatod a legfontosabb beállításokat, többek között a botok mozgását (beleértve az ADAD spamet), a páncélzatot, a csak fejlövés használatát és a hatótávolságot. Ha több változatosságot szeretnél a térképen, akkor spawnolhatsz alapvető akadályokat, mint például leselkedő/szóródó falakat. 

A cs2_aim három játékmóddal rendelkezik, köztük a 100 kill challenge, a static és a rush. A rush mód itt dinamikus, ami azt jelenti, hogy a robotok követik a mozgásodat, nem pedig vakon futnak az aréna egyik végéből a másikba. Ha túl közel kerülnek hozzád, egyszerűen a földre esnek. 

cs2_aim training map menu
Testreszabás menü a cs2_aim képzési térképen. Forrás: Steam Workshop

A cs2_aim térkép menüje minimalista, ami gyors és egyszerű beállítást tesz lehetővé. 

Nézd meg a cs2_aim oktató térképet a Workshopban

4. Refrag.gg Warmup térkép

refrag cs2 aim training map
Refrag.gg Warmup Map. Forrás: Steam Workshop

Ezt a térképet a Refrag.gg, a Counter-Strike oktatószoftver készítői készítették. (Nézd meg, ha elég komolyan veszed a CS2 készségeid fejlesztését ahhoz, hogy hajlandó vagy fizetni az edzésmódokért.)

Az Aim Botz-hoz hasonlóan a Refrag.gg térkép is egy aréna közepére helyez, de ezúttal a terület nem négyzet alakú, hanem kör alakú. Testre szabhatod az összes szokásos beállítást, három bot mozgási mód közül választhatsz (álló, rohanó, keverő), és élvezheted a szép, egyszerű kezelőfelületet. 

refrag cs2 aim training map kz arena
K-Z mozgásaréna a Refrag.gg Warmup térképen. Forrás: Steam Workshop

A Refrag.gg Warmup Map kihívásokat és ranglistákat is tartalmaz, valamint egy külön K-Z aréna módot a mozgás gyakorlására. 

Nézd meg a Refrag.gg Warmup térképet a Workshopban

5. GGPredict képzési központ

ggpredict cs2 aim training map
GGPredict képzési központ. Forrás: Steam Workshop

Az Aim Botz készítőitől érkezik a GGPredict Training Hub. Maga a GGPredict egy Counter-Strike edzésplatform, amely havi előfizetés ellenében segít a teljesítményed finomhangolásában. 

A GGPredict térképet az összes olyan testreszabási lehetőséggel díszítik, amelyre a lista korábbi bejegyzéseit olvasva számíthattál. Tehát az összes szokásos gyanúsított megtalálható itt: botok mozgása (statikus, shuffle, rush), csak fejlövés, páncél beállítások, botok száma, sebzés skála, és így tovább. Kapsz egy kihívás módot is, dedikált ranglistával

Az alapértelmezett beállítás, amely egy meglehetősen üres raktárnak tűnik, néhány választható háttérrel helyettesíthető. Az egyetlen fontos funkció, ami itt hiányzik, az olyan akadályok, mint a leselkedő/szóródó falak vagy akár csak a ládák, hogy a célzás reálisabbá váljon. 

ggpredict cs2 aim training map menu
A GGPredict Training Hub elegáns, intuitív menüvel rendelkezik. Forrás: Steam Workshop

A GGPredict Training Hub menüi könnyen kezelhetők és rendkívül intuitívak — ráadásul elegánsak és színesek. A beállítások és a fegyverek kiválasztása mellett van egy élő ranglista és egy „Hall of Fame” panel is.

Tekintse meg a GGPredict Training Hubot a Workshopban

6. Fast Aim/Reflex Training

fast aim reflex training cs2 map
Fast Aim/Reflex Training. Forrás: Steam Workshop

A Fast Aim/Reflex Training egy másik pálya, ahol a játékos az aréna közepén spawnol. A robotok minden irányból rátok támadnak, de nem fognak túl közel kerülni hozzátok — egy platformon vagytok, amelyet végtelen zuhanás vesz körül. Ez a megoldás nem csak a felesleges botoktól szabadul meg, de a mozgásodat is korlátozza, és arra kényszerít, hogy csak a célzásra koncentrálj.

Ez a pálya nagyon korlátozott testreszabási lehetőségekkel rendelkezik (azaz nincs), de a másik oldalon ez megkönnyíti a felállítását — beugrani és lövöldözni, ennyi az egész. Jelenleg nincs térképen belüli menü, de a botok számát megváltoztathatod egy konzolparanccsal (bot_quota 10, például).

fast aim reflex training cs2 map
A Fast Aim/Reflex Training térkép egyszerű, de hatékony. Forrás: Steam Workshop

Az aréna elég gyér, egyszínű textúrákkal. Több akadály is van azonban, és az ellenségek gyorsan és kiszámíthatatlanul mozognak körülöttük és mögöttük. Egyszerűsége ellenére ez a pálya nagyon dinamikus — kiválóan alkalmas a követés gyakorlására.

Nézze meg a Fast Aim/Reflex Training térképet a Workshopban

Hogyan keressük meg és játsszuk le a műhelytérképeket a CS2-ben?

A legegyszerűbben úgy találhatsz új pályákat, ha a böngésződben vagy a Steam alkalmazásban meglátogatod a Műhelyt. Válassz ki egy térképet, nyomj a „Subscribe” gombra (vagy a zöld plusz gombra), és a kiválasztott térkép(ek) a CS2 következő indításakor megjelennek a játékban, a Play → Workshop Maps területen. 

Alternatívaként a műhelyt a játékban is elérheted. A „Játék” fülön menj a „Műhelytérképek” menüpontra felül, majd kattints a „Műhely látogatása” gombra (balra lent). Miután feliratkoztál és bezártad az overlay-t, a térképnek meg kell jelennie a listádon, és máris indulhatsz. 

Tehát, itt van hat lehetőség a következő meccs előtti bemelegítéshez vagy célzott edzéshez. Jó szórakozást az bot seggberúgáshoz, és ossza meg velünk, melyik a kedvence!

Ön is szeretheti

Így szerezz CS2 skint: 6 ingyenes és fizetős módszer

CS2 késparancsok, próbálj ki bármelyik kést