En İyi 6 CS2 Aim Alıştırma Haritası | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

En İyi 6 CS2 Aim Alıştırma Haritası

KeyDrop Team

Rekabetçi maçın oluşturduğu karmaşa ve sıcaklık, aim becerileriniz için pratik yapmak üzere en iyi ortam değildir. En kritik anlarınızda başarısız aim’ler yapabilirsiniz. Hedef almanız üzerine çalışmak için dikkat dağıtıcılardan veya fazla risklerden uzakta olmak istiyorsanız alıştırma haritasını kullanmanız çok daha iyi olacaktır. 

Atölyede topluluk tarafından oluşturulmuş binlerce harita vardır ve her ay bunlara daha fazla harita eklenir. Aiming ve takip becerilerinizi artıracak en iyi CS2 aim alıştırma haritalarının listesini sunuyoruz ve sunucudaki en ölümcül atışları yapmanızı sağlıyoruz. Haritalara bakın, en sevdiğinizi seçin ve vurmaya başlayın. 

1. CSStats Alıştırma Haritası (CSGOHUB)

CS2 aim training map by csstats
CSStats Alıştırma Haritası. Kaynak: Steam Atölye

Bu alıştırma haritası, Rekabetçi ve Premier maç eşleşmelerinde CS2 istatistiklerinizin kaydını tutabileceğiniz bilinen ve popüler bir platform olan csstats.gg tarafından oluşturulmuştur. Diğer tüm alıştırma haritalarında olduğu gibi, bu harita da vurabileceğiniz botlar doğuruyor. Üç bot hareketi modu dahil etkili bir ısınma ve odaklanmış aim alıştırmaları için ihtiyacınız olan her şeyi içinde barındırır:

  • Statik (bu haritada Menzil adı verilmiştir): botlar ortaya çıkar ve siz ateş ederken hareketsiz kalırlar
  • Rush: botlar arenadan aşağıya size doğru koşar
  • Yer değiştirme: Botlar yer değiştirir ve arenada hareket eder 

Çoğu CS2 aim alıştırma haritasında, oyunda tüm silahlar içerisinden seçim yapmanızın yanı sıra aynı modlarla karşılaşacaksınız. 

CSStats haritası ayrıca robotların doğacağı mesafeyi, sayılarını ve zırh türlerini seçmenizi sağlar. Ayrıca botlara yalnızca kafadan vuruşların hasar verebildiği “Headshot” moduna da girebilirsiniz.

CS2 aim training map by csstats menu panel
CSStats Alıştırma Haritasının temiz ve sezgisel menü paneli. Kaynak: Steam Atölye

Tüm bunlar görsel olarak çekici bir pakette gelir: sezgisel ve sade menüden rekabetçi haritada açık bir alana benzeyen bir arenaya kadar. Buradaki bazı alıştırma haritaları oldukça boş ve hiçbir şey yokmuş gibi görünüyor olabiliyor ve bu nedenle CSStats’ın tasarımı olumlu bir şekilde öne çıkıyor. 

Atölye’de CSStats Alıştırma Haritasına Bakın

2. Aim Botz Aim Alıştırması

aimbotz cs2 aim training map
Aim Botz Aim Alıştırma Haritası. Kaynak: Steam Atölye

Aim Botz, CS:GO’daki en popüler aim alıştırma haritalarından biri ve CS2 versiyonu da selefi kadar iyi. Bu haritada oyuncu, dikdörtgen bir alanın merkezinde yer alır ve botlar etrafında döner. Botların oyuncuya yaklaşmaması için alçak bir duvar mevcuttur. 

Botların, 360 dereceden (her taraftan) 90 dereceye (yalnızca bir taraftan) kadar hangi taraftan ortaya çıkacaklarına karar verebilirsiniz Haritada ayrıca pek çok farklı ve detaylı kişiselleştirme seçeneği mevcuttur. Bot hareketi (ADAD spamming, yürüyüş, koşma, zıplama, eğilme vb.), bot zırhı ve harita içerikleri (engebeli zemin, sandıklar, köşeden bakma vb.) gibi. Böylece çeşitli senaryolarda ve farklı açılarda nişan alma pratiği yapabilirsiniz. Yalnızca kafadan vuruş modu da mevcuttur ve birkaç tane küçük seçenek de vardır. Tüm bunlar fazlasıyla kişiselleştirilebilir bir deneyim sunarken alışılması bir dakika süren oldukça kapsamlı bir menüye de sahiptir.

aimbotz cs2 aim training map menu panel
Aim Botz Aim Alıştırması menü paneli. Kaynak: Steam Atölye

Ve tabii ki de mümkün olan en kısa sürede 100 bot öldürme amacı taşıyan Aim Botz Mücadelesi de bu haritada doğmuştur. Bu mücadele yıllardır CS:GO topluluğunda konuşulmuştur ve oyuncular kendi rekorlarını ve diğer oyuncuları dakika başına öldürme skorlarını yenmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlardı. 

En yüksek skorun ne olduğunu merak ediyor musunuz (ve bu skorun gerçekten de çılgınca olduğunu mu düşünüyorsunuz)? Haritanın yapımcısı olan uLLectical’ın oluşturduğu canlı bir liderlik tablosu var ve buradan en yüksek dakika başına öldürmeleri görebilirsiniz. 90 derece modunda en iyi oyuncular yaklaşık 210 dakika başına öldürmeye sahipken (biz bu yazıyı yazarken) bu skorun ortalaması yaklaşık 100. Ve liderlik tablosu yalnızca oyuncular tarafından gönderilen skorları listelemektedir. 210 dakika başına öldürmeyi geçen başka bildirimler de olmuştur. Aim Botz’u bir deneyin ve kendi sıralamanızı görün!

Atölye’de Aim Botz Aim Alıştırma Haritasına Bakın

3. cs2_aim

cs2_aim training map
cs2_aim alıştırma haritası. Kaynak: Steam Atölye

Sadelik seviyorsanız muhtemelen cs2_aim alıştırma haritasının keyfini çıkaracaksınız. Boş gibi görünen serbest biçimli dikdörtgen bir alana sahip ancak haritada hiçbir dikkat dağıtıcı yok. 

Diğer birçok haritada olduğu gibi temel ayarları özelleştirebilirsiniz: bot hareket, (ADAD spam dahil), zırh, yalnızca kafadan vuruş, mesafe vb. Haritada biraz daha çeşitlilik istiyorsanız gözetleme gibi temel engeller de oluşturabilirsiniz. 

cs2_aim 100 öldürme mücadelesi, statik ve rush gibi üç farklı moda sahiptir. Buradaki rush modu dinamiktir, yani botlar alanın bir ucundan öteki ucuna körü körüne koşmaktansa sizin hareketlerinizi takip eder. Size çok yaklaştıklarında yere düşerler.

cs2_aim training map menu
cs_aim alıştırma haritasının özelleştirme menüsü. Kaynak: Steam Atölye

cs2_aim haritasındaki menü, minimalist bir tasarıma sahiptir, kurulumun hızlı ve kolay olmasını sağlar. 

Atölye’de cs2_aim Alıştırma Haritasına Bakın

4. Refrag.gg Isınma Haritası

refrag cs2 aim training map
Refrag.gg Isınma Haritası. Görsel kaynağı: Steam Atölye

Bu harita, özel Counter-Strike alıştırma yazılımının geliştiricilerinden Refrag.gg tarafından oluşturulmuştur. (Alıştırma modları için ödeme yapabileceğiniz CS2 becerilerinizi geliştirme konusunda ciddiyseniz buna bir bakın.)

Tıpkı Aim Botz gibi, Refrag.gg haritası da sizi alanın merkezine yerleştirir ancak bu haritada arena kare değil, daireseldir. Genel ayarları özelleştirebilirsiniz, üç bot hareketi modu (sabit, rush, yer değiştirme) arasından seçim yapabilirsiniz ve güzel görünümlü, basit arayüzün keyfini çıkarabilirsiniz.

refrag cs2 aim training map kz arena
Refrag.gg Isınma Haritasında K-Z hareket alanı. Kaynak: Steam Atölye

Refrag.gg Isınma Haritası meydan okumalar ve liderlik tablolarının yanı sıra hareketlerinizi uygulamak için ayrı bir K-Z arena modu ile birlikte gelir. 

Atölye’de Refrag.gg Isınma Haritasına Bakın

5. GGPredict Alıştırma Merkezi

ggpredict cs2 aim training map
GGPredict Alıştırma Merkezi. Kaynak: Steam Atölye

Aim Botz’un yapımcılarından GGPredict Alıştırma Merkezi. GGPredict‘in kendisi, aylık abonelik ile performansınıza ince ayar yapmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış bir Counter-Strike alıştırma platformudur.

GGPredict haritası, bu listedeki önceki girdilerde okuduğunuz ve beklentilerinizi karşılayan tüm özelleştirmelerle donatılmıştır. Tüm genel özellikler burada da mevcuttur: bot hareketi (sabit, yer değiştirme, rush), yalnızca kafadan vuruş, zırh ayarları, bot sayısı, hasar ölçeği ve benzerleri. Ayrıca özel bir liderlik tablosuna sahip bir meydan okuma modu da edinirsiniz.

Boş bir depo gibi görünen varsayılan ayar, isteğe bağlı birkaç arka plandan biriyle değiştirilebilir. Burada eksik olan tek önemli özellik, nişan almayı daha gerçekçi hale getirecek gözetleme veya kasalar gibi engellerdir.

ggpredict cs2 aim training map menu
GGPredict Alıştırma Merkezi şık ve sezgisel bir menüye sahiptir. Kaynak: Steam Atölye

GGPredict Alıştırma Merkezinin menüleri kullanımı kolaydır ve oldukça sezgiseldir. Ayrıca şık ve renkli bir görüntü sunar. Ayarlar ve silah seçiminin yanında canlı bir liderlik tablosu ve “Onur Listesi” paneli de mevcuttur. 

Atölye’de GGPredict Alıştırma Merkezine Bakın

6. Fast Aim/Reflex Alıştırması

fast aim reflex training cs2 map
Fast Aim/Reflex Alıştırma haritası. Kaynak: Steam Atölye

Fast Aim/Reflex Alıştırması oyuncuların alanın merkezinde doğdukları başka bir haritadır. Botlar her yönden üzerinize gelir ancak size çok yaklaşmazlar. Sonsuza düşen bir platformla çevrelenirsiniz. Bu çözüm yalnızca gereksiz botlardan kurtulmaz aynı zamanda hareketlerinizi kısıtlayarak sadece nişan almaya odaklanmanıza sizi zorlar. 

Bu harita çok sınırlı özelleştirme seçenekleriyle gelir (hiçbir özelleştirme yoktur) ancak öte yandan kurulumu çok basittir: ortaya çıkın ve ateş etmeye başlayın. Hepsi bu kadar. Şu anda harita içi menüsü yok ancak konsol komutunu kullanarak bot sayısını değiştirebilirsiniz (örneğin; bot_quota 10.

fast aim reflex training cs2 map
Fast Aim/Reflex Alıştırma haritası basittir ancak etkilidir. Kaynak: Steam Atölye

Arena, düz renkli dokularla oldukça seyrektir. Pek çok engel vardır ancak düşmanlar etrafta gezinir ve engellerin arkasında hızlı ve tahmin edilemez şekilde dururlar. Sadeliğine rağmen harita çok dinamiktir. Mükemmel bir takip pratiği yapabilirsiniz. 

Atölye’de Fast Aim/Reflex Alıştırma Haritasına Bakın

CS2’de Atölye Haritaları Nasıl Bulunur ve Oynanır?

Yeni haritalar bulmanın en kolay yolu, tarayıcınızdan veya Steam uygulamasından Atölye’yi ziyaret etmektir. Harita seçin, “Abone Ol”a tıklayın (veya yeşil artı butonuna) ve seçtiğiniz harita(lar) CS2’yi bir sonraki başlatışınızda oyunda, Oyna → Atölye Haritaları alanında görünecektir.

Alternatif olarak Atölye’ye oyun içinden de erişebilirsiniz. “Oyna” sekmesinden “Atölye Haritaları”na gidin, ardından “Atölyeyi Ziyaret Et”e tıklayın (sol altta). Abone olup yer paylaşımını kapattıktan sonra harita, listenizde görünmeli ve kullanıma hazır olmalıdır. 

Artık sonraki maç öncesi ısınmanız veya nişan alma alıştırma oturumunuz için 6 seçeneğe sahipsiniz. Bot’ları yenerken iyi eğlenceler dileriz ve hangi haritayı en çok sevdiğinizi bilmek isteriz!

Siz de beğenebilirsiniz

CS2 Skinleri Nasıl Alınır?: 6 Ücretsiz ve Ücretli Yöntem

Kelebek Bıçak Skinlerini İçeren Tüm CS2 Kasaları