Minden CS2 késtípus: Teljes útmutató árakkal | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

Minden CS2 késtípus: Teljes útmutató árakkal

KeyDrop Team

Szeretnéd felfrissíteni a CS2 késtípusait? Az alapértelmezett késeket nem számítva 20 van belőlük, így könnyű összezavarodni, különösen, ha még csak a Counter-Strike-kaland elején jársz. A játékon belüli tippektől és betekintéstől kezdve az árakig és a valós életbeli megfelelőikig minden kést megmutatunk a játékban. Kezdjünk bele!

Bayonet

A játékban

Az egyszerű és hatékony bajonett minden szempontból klasszikus: ez volt az egyik első kés, amely megjelent a játékban, és a 2013-as Arms Deal frissítéssel került a CS:GO-hoz. Alapvető húzási animációval rendelkezik, és ha a minimalizmus a kedvenced, imádni fogod a Bayonet-et. 

Árak: 180 dollártól több mint 1200 dollárig; a ritka Doppler és Gamma Doppler skinek akár 7000 dollárba is kerülhetnek (Ezeknek a skineknek külön árat adunk, mivel általában kiugróak a piaci értéküket tekintve. Itt tudhatsz meg róluk többet: Doppler skinek a CS2-ben és itt: Gamma Doppler Skins in CS2).

A való életben

A valódi szuronykésnek is hosszú története van: a legtöbb forrás szerint a szuronyszerű kések a 17. században jelentek meg először. Úgy tervezték őket, hogy a puska vagy muskéta csövére rögzíthetők legyenek, így a puskát gyakorlatilag lándzsává alakították át, amellyel közelharcban az ellenséget lehetett leszúrni. A bajonettel felszerelt puskák voltak az első világháború lövészárokharcainak elsődleges fegyverei. Sajnos azonban a CS2-ben nem tudsz bajonettet illeszteni az M4A4-es puskádra!

A bajonettkéseket ma is használják a hadseregben, bár ezek elsősorban használati kések, amelyeket csak néha rögzítenek puskákhoz. 

M9 Bayonet

A játékban

Csak így van értelme, hogy most az M9 bajonettről beszéljünk, nem igaz? A fogazott gerincének köszönhetően agresszívebb, modernebb megjelenésű, mint a standard bajonett. Ez is az Arms Deal frissítéssel került a játékba, és ugyanolyan animációval rendelkezik, mint a bajonett, de az értéke lényegesen magasabb. 

Árak: 350 dollártól 1500 dollár fölött; ez az egyik legdrágább Doppler (akár 20 000 dollár) és Gamma Doppler (akár 15 000 dollár a Smaragdért).

A való életben

A valódi M9 szurony a klasszikus szurony modern változata. Valójában ez az a modell, amelyet jelenleg az amerikai hadseregben és számos más ország hadseregében is használnak. Az Egyesült Államokban elsősorban a szabványos M16-os puska tartozékaként szolgál. 

Bowie Knife

A játékban

A Bowie-kés 2016-ban került be a játékba az Operation Wildfire című művelettel. Ez egy menő kinézetű és nagyon megfizethető kés. Vicces tény: széles körben elterjedt nézet, hogy a Blue Gem Case Hardened Bowie Knife esélye nagyobb, mint más késtípusok esetében. Ez annak köszönhető, hogy a Valve a Bowie-nak megfelelően átméretezte a skint. 

Árak: 90 és 750 dollár között; Dopplerek és Gamma Dopplerek: max. 2800 dollár.

A való életben

A 19. századi amerikai úttörőről, James Bowie-ról elnevezett Bowie-kés az amerikai határvidéket szimbolizálja. A filmekben és a popkultúrában a határőrök és kalandorok kése. És ha már a popkultúránál tartunk: David Bowie James Bowie-ról és a késéről kapta a művésznevét. Félelmetes dolog mindenhol. 

Butterfly Knife

A játékban

Itt van: az egyik legkeresettebb kés a Counter-Strike-ban. Összesen öt különböző animációval rendelkezik (két húzási animáció és három ellenőrzés), így ha olyan játékosba futsz bele, akinek van olyan szerencséje, hogy van egy ilyenje, számíts rá, hogy állandóan rázni fogja. 

Árak: 500 és 2000 dollár között; Doppler, Gamma Doppler és Case Hardened: akár 20 ezer dollár, ami a CS2 legdrágább skinképei közé teszi őket.

A való életben

A valódi pillangókés közismertebb nevén balisong: egy összecsukható zsebkés a Fülöp-szigetekről. Eredetileg inkább használati kés volt, még borotválkozásra is használták (!), de manapság már fegyvernek számít, és egyes országokban illegális. Ez azért van, mert könnyen elrejthető — mindössze a markolatot kell a penge köré hajtani. A balisongok különböző kinézetűek és stílusúak lehetnek, különböző pengékkel. A CS-ben szereplő dizájn a Terry Guinn által készített egyedi Gargoyle V2 GG-018 Hybrid Scimitar alapján készült. 

Ó, és ha úgy gondolod, hogy a játékbeli animációk menők, nézd meg a valóságban is a balisong trükköket, amelyeket a profik tudnak (és ne próbáld ki őket otthon). 

Classic Knife

A játékban

A Classic Knife 2019-ben került be a játékba, ami egy ilyen egyszerű dizájnhoz képest elég későnek tűnik. Ennek ellenére nem volt teljesen új: valójában csak a Counter Strike 1.6-os verziójának standard kését teszi újjá. Egy egyszerű húzási animációval és az ellenőrző animáció egy ritka változatával rendelkezik, amelyben a karakter a levegőbe dobja a kést. 

Árak: 110 dollártól 600 dollár fölött; a ritka mintákkal (Crimson Web, Case Hardened) rendelkező gyűjtői darabok ára meghaladhatja a 4k dollárt.

A való életben

Bár a Classic Knife meglehetősen általánosnak tűnhet, a design alapja Mick Strider egyedi készítésű Badlands Bowie kése. 

Alapértelmezett kés

Default Knives in CS2

Nincs sok mondanivalónk, de azt mondtuk, hogy minden késtípussal foglalkozunk, így hát itt van. Van egy vicces apróság, amit meg kell osztanunk: a CT-oldal alapértelmezett kése a valós Eickhorn Recondo IV harci tőrön alapul. 

Falchion Knife

A játékban

Vissza az érdekesebb késekhez! A Falchion 2015-ben csatlakozott a CS:GO késeinek listájához (és eredetileg volt egy apró buffja, amit a Valve két évig nem vett észre: egy icipicit gyorsabban települt, mint a többi kés). Két vizsgálati animációval rendelkezik, amelyek közül az egyik sokkal ritkább — a játékos a kést függőlegesen egyensúlyozza a kezén. 

Árak: 90 és 300 dollár között; ritka Doppler és Gamma Doppler skinek: akár 2500 dollárig.

A való életben

A „falchion” szó (amelyet nem úgy ejtünk, ahogy gondolod — nézd meg itt) a 14. századból származik, és egy olyan kardtípust jelent, amelynek enyhén ívelt, széles pengéje van. Vess egy pillantást a CS Falchion pengéjére, és látni fogod a hasonlóságot. A Falchion kés tényleges kialakítása azonban a Cold Steel Espada XL késen alapul.

Flip Knife

A játékban

Ha szereti a felpattintható késeket, a Flip Knife kés tetszeni fog. Még jó, hogy a játékban nem kell újra összecsuknod, mivel a penge hosszabb, mint a markolat. Igen, tudom — most, hogy észrevetted, nem tudod nem észrevenni. 

Árak: 130 dollártól 500 dollár fölött; a ritka Dopplerek és Gamma Dopplerek akár 3500 dollárba is kerülhetnek.

A való életben

Örülni fogsz, ha megtudod, hogy a Flip Knife mögött álló, a való életből származó inspiráció nem csak megfordítható, hanem össze is hajtható. Ez a Benchmade 860 Bedlam, amelyet a Benchmade Knife Company az Egyesült Államokban gyárt. 

Gut Knife

A játékban

Á, a bélkés. Valószínűleg vagy nevetségesnek, vagy nagyon menőnek tartod — kevés játékos marad közömbös. Szereted vagy utálod, 2013 óta van a játékban, és itt van, hogy maradjon.

Árak: 80 dollártól több mint 150–200 dollárig; Dopplerek és Gamma Dopplerek: akár 1500 dollárig.

A való életben

A bélkés nagyjából azt teszi, amit mond: ez egy vadászkés, amelynek a pengéje végén kampó van, és a vad kibelezésére szolgál. A Counter-Strike-ban található design közvetlenül a Buck Knives által gyártott Buck 193 Alpha Hunter késen alapul. 

Huntsman Knife

A játékban

Ha egy Bowie túl egyszerűnek, egy Butterfly pedig túl feltűnőnek tűnik, a Huntsman Knife fedezi Önt. Érdekes húzási animációval rendelkezik, a kés egy pillanatra megpördül a kezedben. 

Árak: 95 dollártól 400 dollár fölött; Dopplerek és Gamma Dopplerek: 3200 dollárig.

A való életben

Ismétlem, IRL ez nem egy konkrét késtípus — a Huntsman nagyjából egy általános (de jól kinéző) vadászkést/taktikai kést képvisel. A kialakítás alapja egy MTech USA Xtreme MX-8054 modell, amelyet az Amazonon találhat… 40 dollár alatt. Gondolom, ez nem egy Gamma Doppler (vagy akár egy Safari Mesh). 

Karambit

A játékban

A Karambit a Pillangókés mellett a Karambit is ott van, hogy az emberek mennyire akarnak egyet. Kevésbé feltűnő, veszélyesebb kinézetű, a Karambit a játék legdrágább kései közé tartozik. Valójában egy Karambit | Case Hardened Blue Gem (Pattern 387) skin jelenleg a legértékesebb skin a CS2-ben (és a játék történetének egyik legdrágább kozmetikai tárgya), becsült értéke 1,5 millió dollár

Vicces tény: amikor a karaktered karambitot tart a játékban, a fogás az első személyű perspektívából nézve helyes, de a többi játékos szemszögéből nézve fordított. 

Árak: 400-tól 1300 $ fölött; ritka Doppler, Gamma Doppler, Fade, vagy Case Hardened: 20 000 $ (néha még több)

A való életben

A valódi karambit Indonéziából származik, ahol kezdetben mezőgazdasági eszközként használták, és csak később vált fegyverré. Az indonéz és filippínó harcművészetekben is használják — nézd meg ezt a videót, hogy megnézd, hogyan működik. A nyél végén lévő ujjgyűrű egyébként nem véletlenül van ott: megakadályozza, hogy a használó elejtse a kést.

Kukri Knife

A játékban

A Counter-Strike késcsalád legújabb tagja, a Kukri kés az első CS2 frissítéssel, az A Call to Arms-zal került be a játékba. Vegyes reakciókat kapott, mint a legtöbb dolog a Counter-Strike-ban, de határozottan megvan már a rajongótábora.

Árak: 300 dollártól 1500 dollár fölöttig

A való életben

Az igazi kukri — vagy helyes nevén és írásmódjánál fogva khukuri — valójában egy rövid kard, nem pedig kés. Mégis, úgy tűnik, a Valve még nem áll készen arra, hogy a CS2 játékosokat kardokkal szerelje fel, így érthető, hogy miért csökkentették a méretét. A khukuri egyébként az indiai szubkontinensről származik, és Nepál nemzeti fegyvere, ahol használati, vadászati, harci és szertartási késként használják (ha úgy tetszik, minden mesterségre alkalmas kés). 

Vicces tény: az évszázados szokások szerint a khukurinak vért kell szívnia, mielőtt hüvelyébe kerül. (Nem úgy, mint bizonyos sci-fi filmekben a kések… Nézek rád, Dűne.) Sok sikert a CS2-ben!

A játékban

A Gut Knife-hoz hasonlóan ez is gúnyolódhat a többi játékos által — a CS-játékosoknak nehéz megfelelni. De ha tetszik, csak rajta: nincs semmi baj egy jó Navaja késsel, különösen, hogy ez az egyik legolcsóbb lehetőség a játékban. 

Árak: 70 és 300 dollár között; ritka dopplerek: akár 1300 dollárig

A való életben

Az igazi navaja egy összecsukható kés, amely Dél-Spanyolországból származik, és a 17. századból származik. A Fülöp-szigeteki pillangókéshez hasonlóan a navaja eredetileg borotválkozó- és használati kés volt — valójában nagyon hasonlít egy vékony, egyenes borotvára. A játékbeli dizájn állítólag az Emerson Knives által készített Gypsy Jack összecsukható késen alapult. 

Nomad Knife

A játékban

A Nomad egy klasszikus kültéri reteszelő késre hasonlít, és egy egyszerű, de tisztességes megjelenésű választás. Bár a Nomad Knife animációi elég alapszintűek, van egy ritka animáció, amelyben a játékos véletlenül megvágja magát: 

Árak: 130 és 1200 $ között; ritka Fade vagy Case Hardened minták: akár 9000-ig $.

A való életben

A Nomad egy általános lock-blade kés, amely egy olyan összecsukható kés, amelynek mechanizmusa nyitva és zárva tartja a pengét. A kialakítás alapja egy Strider B46 kés, amelyet Mick Strider készített — ő a Badlands Bowie kés alkotója is, amely a CS2 Classic Knife kialakítását (fent) ihlette. 

Paracord Knife

A játékban

A Paracord az egyik újabb CS2 késtípus — 2019-ben debütált az Operation Shattered Web frissítéssel. Van néhány ritka animáció ehhez a késhez, bár őszintén szólva nem túl lenyűgözőek. Mégis, ez egy egyszerű, modern kinézetű kés, amely néhány skinben (Slaughter, valaki?) igazán jól néz ki. 

Árak: 130 dollártól 900 dollár körüli összegig; a ritka Fade mintákért több mint 1500 dollárt kell fizetni.

A való életben

A Paracordot a valódi túlélőkések ihlették, amelyeknek gyakran van paracordba tekert markolatuk. Csúszásmentes fogást biztosít, de vészhelyzetben ki is lehet bogozni, és bumm: van egy hosszú kötél. A játékbeli dizájn lazán a Linton Cutlery Seal Tactical kései alapján készült. 

Shadow Daggers

A játékban

Egy újabb eset, amikor szeretni vagy utálni kell őket. Mindkét reakció teljesen rendben van: csak készülj fel arra, hogy néhány gyűlölködőt (és potenciális NSFW-kommentárokat) kell elhárítanod, ha úgy döntesz, hogy megveszed ezeket. A jó hír az, hogy ezek a legolcsóbb kések a játékban a legtöbb skinhez. És természetesen ezek az egyetlen párosított kések a CS2-ben. 

Árak: 70 dollártól 250 dollár körüli összegig; ritka Dopper, Gamma Doppler, Fade és Case Hardened: akár 1700 dollárig.

A való életben

Bár úgy néznek ki, mintha egy fantasy JRPG-ből kerültek volna ki, az árnyéktőrök a való életben is léteznek: push-dolcsiként ismertek, és jellemzően önvédelemre használják őket (eléggé találóan — elég gyakran fogod megvédeni a döntéseidet, ha ezeket felszereled a játékban). Mivel a markolat merőleges a pengére, szinte lehetetlen lefegyverezni valakit, aki tolótőrrel használja. Meglepően hosszú történelme van, és fontos szerepet játszott az első világháború lövészárok-háborúiban, ahol a rendkívül közelharc rövid, lengést nem igénylő közelharci fegyvereket követelt. A játékban a Gerber Uppercut Push Dagger alapján készült. 

Skeleton Knife

A játékban

Ez itt király, nem igaz? A Skeleton Knife a közelharci fegyverek csupasz csontjait (érted?) mutatja be: nincs markolata, védelme vagy díszítése; csak egy kétélű, hegyes penge. A szalag a tangen (ahol a markolat lenne) egy szép húzás. 

Árak: 200 és 900 $ között; a ritka ládás minták ára meghaladhatja a 10 000-t. 

A való életben

A csontvázkés mögött álló valódi inspiráció a Renegade G4 Stryker, amely valójában egy dobókés — ami megmagyarázza a hiányzó markolatot. Az ujjfogantyús lyuk azért van, hogy a kést könnyebben meg lehessen fogni közelharcban. 

Stiletto Knife

A játékban

A 2018-ban a CS:GO-hoz hozzáadott Stiletto Knife rövid, vékony pengével, klasszikus fa markolattal és néhány menő animációval rendelkezik. Mint a legtöbb CS2 késtípus, ez is jobban mutat egyes skinekben, mint másokban — például a Forest DDPAT vagy a Boreal Forest álcázási mintái egyáltalán nem állnak jól ennek a késnek. A damaszkuszi acél azonban teljesen más tészta!

Árak: 150 és 550 dollár között; FN Crimson Web: 1500 $; Doppler: max. 6000 $

A való életben

A Stiletto általában egy rövid, vékony, hegyes pengéjű tőr. A CS2-ben található Stiletto kés valójában az AB Italy olasz Stilettókon alapul, amelyek rugós rugós rugós pengék. Egy gombnyomással a penge azonnal beindul — ezt láthatod a játékbeli húzási animációban. Ez teszi az olasz stilettót könnyen elrejthetővé és nagyon halálossá, ezért az Egyesült Államok számos államában és a világ számos országában betiltották. 

Survival Knife

A játékban

Van néhány CS2 késtípus túlélő hangulatú, de csak ennek az egynek a nevében szerepel a túlélés. Mindennel rendelkezik: normál él, fogazott él és kibelezőhorog. Ja, és egy ritka húzási animáció: 

Árak: 80 és 500 dollár között; FN Crimson Web: 1000 $; ritka Case Hardened minták: akár 7000 $

A való életben

A CS2 Survival Knife IRL változata a Weyland Tactical Fixed Blade Knife. Ez egy all-in-one kemping, túlélő és vadászkés — ami megmagyarázza a kampót és a fogazott élét. Rajzanimáció valószínűleg nincs benne. 

Talon Knife

A játékban

A Talon Knife nagyon hasonlít a Karambitra, valamivel alacsonyabb áron. A Talon vs. Karambit vita azóta folyik, amióta a két kés a játékban van, így itt biztosan nem fogjuk megoldani. Személy szerint én a Karambit mellett döntenék — pokolian elegánsan néz ki; de a Talonnak viszont van ez a menő ujjpörgető animációja: 

Árak: 230 és 1300 dollár között; Doppler: 6200 dollárig.

A való életben

Ez alapvetően egy díszes karambit-kés — tehát minden, amit fentebb az IRL karambitról mondtunk, itt is érvényes. 

Ursus Knife

A játékban

Az Ursus kés néhány klassz animációval tűnik ki, bár gyakran kritizálják a csúnya nyele miatt (és nem ok nélkül). Mégis, azt hiszem, játék közben a legtöbbször nem fogod látni a markolatot, így ha szereted az Ursus Knife szögletes pengéjét és egyszerűségét, akkor válaszd. 

Árak: 100 és 600 dollár között, FN Crimson Web: 1500 $, ritka Doppler, Fade és Case Hardened: akár 5000 $

A való életben

Az Ursus Knife a Gerber Prodigy Combat Tanto Fixed Blade Knife (próbáld meg háromszor hangosan kimondani, nagyon gyorsan). Részben fogazott éllel és markolattal rendelkezik, amely csak egy kicsit kevésbé csúnya (bocsánat), mint a játékbeli változat. 

Hú, ez hosszú volt. De minden CS2 késtípust láttál (néhány haszontalan aprósággal együtt), így remélhetőleg érdemes volt a végéig maradni. Jó szórakozást a Key-Drop-on, hátha megnyerheted a kedvenc késed!

Ön is szeretheti

A 10 legjobb MP9 skin a CS2-ben

Mi az a Wingman a CS2-ben?