Tüm CS2 Bıçak Türleri: Fiyatlar ile Tam Kılavuz | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

Tüm CS2 Bıçak Türleri: Fiyatlar ile Tam Kılavuz

KeyDrop Team

CS2 bıçaklarınıza yenilik getirmek mi istiyorsunuz? Varsayılan bıçakları saymazsak 20 bıçak türü vardır; kafanızın karışması normal, özellikle de Counter-Strike maceranızın başındaysanız. Oyun içi tavsiyeler ve görüşlerden fiyatlara ve gerçek hayattaki karşılıklarına kadar oyunda her bıçağı size tanıtacağız. Hadi başlayalım! 

Bayonet

Oyunda

Basit ve etkili olan Bayonet, her anlamda tam bir klasik: oyunda görülen ilk bıçaklardan biri ve CS:GO’ya 2013 Arms Deal güncellemesiyle katıldı. Temel bir animasyonu var ve minimalizm seviyorsanız Bayonet’e aşık olacaksınız. 

Fiyatlar: 180$ ile 1.200$ arasında; nadir Doppler ve Gamma Doppler skinleri 7.000$’a kadar çıkıyor (Bu skinler için ayrı bir fiyatlandırma vereceğiz çünkü bunlar pazar fiyatı bakımından uç değerdeler. Daha fazla bilgi için: CS2’deki Doppler Skinleri ve buraya bakın: CS2’deki Gamma Doppler Skinleri.)

Gerçekte

Gerçek hayattaki Bayonet (süngü) bıçağının uzun bir tarihi var: çoğu kaynağa göre Bayonet benzeri bıçaklar ilk önce 17. yüzyılda görüldü. Bu bıçaklar tüfeğin veya misket tüfeğinin namlu ağzına sabitlenecek şekilde tasarlandılar ve yakın dövüşte düşmanları bıçaklamak üzere etkili bir şekilde mızrak haline geldiler. Bayonet kuşanmış tüfekler, I. Dünya Savaşı’nın siper mücadelelerinde birincil silahtı. Ne yazık ki, Bayonet’i CS2’deki M4A4’ünüze takamazsınız!

Bayonet bıçakları orduda halen kullanılmaktadır ancak sadece bazen tüfeklere takılan maket bıçakları görevi görürler. 

M9 Bayonet

Oyunda

Şimdi de M9 Bayonet’ten bahsetsek fena olmaz, değil mi? Tırtıklı omurgası sayesinde standart Bayonet’e göre daha agresif, modern bir görünüme sahip. Bu bıçak da oyuna Arms Deal güncellemesiyle geldi ve Bayonet ile aynı animasyona sahip ancak değeri çok daha yüksek. 

Fiyatlar: 350$ ile 1.500$ arasında; en pahalı Doppler’lerden (20.000$’a varan fiyatlar) ve Gamma Doppler’lerden (Emerald versiyonu 15.000$ civarında) biri.

Gerçekte

Gerçek hayattaki M9 Bayonet, klasik Bayonet’in modern bir versiyonudur. Aslında şu anda ABD ordusunda ve birkaç ülkenin ordularında kullanılan modeldir. ABD’de öncelikle standart M16 tüfeğine ek olarak kullanılır. 

Bowie Knife

Oyunda

Bowie Knife, 2016’da ‘Operation Wildfire’ ile oyuna katıldı. Havalı görünümlü ve çok uygun fiyatlı bir bıçaktır. İlginç bilgi: Blue Gem Case Hardened Bowie Knife alma ihtimalinin, diğer bıçak türlerine göre daha fazla olduğuna inanılmaktadır. Bunun nedeni, Valve’nin skini Bowie bıçağına uyacak şekilde yeniden boyutlandırmasından kaynaklanıyor olabilir. 

Fiyatlar: 90$ ile 750$ arasında; Doppler ve Gamma Doppler: maks. 2.800$

Gerçekte

Adını 19. yüzyıl Amerikalı önder James Bowie‘de alan bıçak, bu Amerikalı öncüyü sembolize eder. Filmlerde ve popüler kültürde önderlerin ve maceracıların bıçağıdır. Popüler kültürden bahsetmişken David Bowie sahne adını James Bowie ve bıçağından almıştır. Mükemmellik akıyor. 

Butterfly Knife

Oyunda

İşte karşınızda: Counter-Strike’da en çok aranan bıçaklardan biri. Toplamda beş farklı animasyonu var (iki bıçak çekme ve üç inceleme animasyonu), bu nedenle bunlardan birine sahip olacak kadar şanslı bir oyuncuyla karşılaşırsanız, sürekli olarak bıçağı oynatmasını bekleyin. 

Fiyatlar: 500$ ile 2.000$ arasında; Doppler, Gamma Doppler ve Case Hardened: 20.000$’ı buluyor ve CS2’deki en pahalı skinler arasında yer alıyor.

Gerçekte

Gerçek hayattaki Butterfly Knife, kelebek bıçak olarak bilinir: Filipinler’den katlanır bir cep bıçağı. Başlangıçta daha çok bir maket bıçağıydı, hatta tıraş için bile kullanılıyordu (!) ancak günümüzde bir silah olarak kabul ediliyor ve aslında bazı ülkelerde yasadışı. Bunun nedeni bıçağı gizlemenin kolay olması; tek yapmanız gereken sapları bıçağın etrafına katlamaktır. Kelebek bıçakları, çeşitli bıçak şekilleriyle farklı görünümlere ve stillere sahip olabilir. CS’deki tasarım Terry Guinn tarafından özel olarak yapılan Gargoyle V2 GG-018 Hybrid Scimitar‘a dayanıyor. 

Ve oyundaki animasyonların havalı olduğunu düşünüyorsanız gerçek hayatta profesyonellerin yapabildiği kelebek bıçağı numaralarına bakın (sakın evde denemeyin). 

Classic Knife

Oyunda

Classic Knife, 2019’da oyuna geldi ve bu kadar basit bir tasarım için aslında biraz geç kaldı. Bununla birlikte bıçak tamamen yeni değildi: aslında Counter Strike 1.6’nın standart bıçağına yeni bir dönüş kazandırmıştı. Basit bir bıçak çekme animasyonu ve diğer bıçaklarda pek görülmeyen karakterin bıçağı havaya fırlattığı inceleme animasyonuna sahiptir. 

Fiyatlar: 110$ ile +600$; nadir desenlere sahip koleksiyon eşyaları 4.000$’dan fazla olabilir (Crimson Web, Case Hardened).

Gerçekte

Classic Knife çok genel gibi görünse de tasarımı Mick Strider‘in özel yapım Badlands Bowie bıçağına dayanarak geliştirilmiştir.

Default Knife

Default Knives in CS2

Söylenecek pek bir şey yok ama her bıçak tipini ele alacağız demiştik, işte varsayılan bıçağımız. Paylaşacak ilginç bir bilgimiz de yok aslında: CT tarafındaki Default Knife, gerçek yaşamdaki Eickhorn Recondo IV muharebe bıçağına göre tasarlanmıştır. 

Falchion Knife

Oyunda

Daha ilginç bıçaklara geri dönüyoruz! Falchion, CS:GO bıçakları arasında 2015 yılında katıldı (ve esasen iki yıldır Valve tarafından fark edilmeyen küçük bir buff’a sahipti: diğer bıçaklardan biraz daha hızlı çekilebiliyordu). İki inceleme animasyonu var, bunlardan biri çok daha nadir: oyuncunun bıçağı elinde dikey olarak dengede tuttuğu animasyon. 

Fiyatlar: 90$ ile +300$; nadir Doppler ve Gamma Doppler skinleri: 2.500$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

“Falchion” kelimesi (düşündüğünüz gibi telaffuz edilmiyor, buraya bir bakın), 14. yüzyıldan aramıza katılıyor ve hafif kavisli, geniş bir bıçağı olan kılıç türü anlamına geliyor. CS Falchion bıçağına bakarsanız benzerliği görürsünüz. Falchion Knife’ın gerçek tasarımı, Cold Steel Espada XL bıçağına dayanarak yapılmış. 

Flip Knife

Oyunda

Açılıp kapanan bıçaklardan hoşlanıyorsan, Flip Knife’ı seveceksin. Bıçak sapından daha uzun olduğu için oyunda tekrar katlamak zorunda kalmamanız iyi bir şey. Evet, biliyoruz. Siz de fark ettiğiniz ama artık geri dönüş yok. 

Fiyatlar: 130$ ile +500$ arasında; nadir Doppler ve Gamma Doppler 3.500$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Fip Knife’ı gerçek yaşamdan ilham aldığı bıçağın yalnızca dönmediğini, aynı zamanda katlandığını da öğrendiğinizde mutlu olacaksınız. Amerika menşeli Benchmade Knife Company tarafından üretilen Benchmade 860 Bedlam adlı bıçağı baz almış. 

Gut Knife

Oyunda

Ah, Gut Knife. Muhtemelen ya gülünç olduğunu düşünüyorsunuz, ya da havalı. Çok az oyuncu bu bıçağa karşı kayıtsız kalıyor. Ya sev ya terk et; 2013 yılından beri oyunda ve oyunda olmaya devam edeceğe benziyor.

Fiyatlar: 80$ ile 150–200$ arasında; Doppler ve Gamma Doppler 1.500$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Gut Knife adının (bağırsak bıçağı) ima ettiği şeyleri hemen hemen yapar: bıçağın ucunda bir kancası olan bir av bıçağıdır ve bağırsak sökmek için kullanılır. Counter-Strike’taki tasarım, doğrudan Buck Knives tarafından üretilmiş Buck 193 Alpha Hunter bıçağına dayanır. 

Huntsman Knife

Oyunda

Bowie çok sadeyse ve Butterfly çok gösterişliyse Huntsman Knife tam size göre. İlginç bir bıçak çekme animasyonu var. Bıçak elinizde bir anlığına dönüyor. 

Fiyatlar: 95$ ile +400$ arasında; Doppler ve Gamma Doppler 3.200$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Gerçek hayatta belirli bir bıçak türüne tekabül etmiyor. Huntsman, genel bir avcı/taktik bıçağını temsil ediyor diyebiliriz (ama daha havalı görünüyor). Tasarım, Amazon’da 40$’ın altında bir fiyata bulabileceğiniz MTech USA Xtreme model MX-8054’e dayanmaktadır. Sanıyoruz ki bu Gamma Doppler değil (veya Safari Mesh). 

Karambit

Oyunda

Karambit, Butterfly Knife ile birlikte insanların sahip olmayı en çok istedikleri bıçaklar arasında. Daha az gösterişli ve daha tehlikeli görünen Karambit, aynı zamanda oyundaki en pahalı bıçaklardan biri. Aslında Karambit | Case Hardened Blue Gem (Pattern 387) skini şu anda 1,5 milyon dolarlık tahmini fiyatıyla CS2’deki en değerli skin (ve tarihteki en pahalı oyun kozmetiklerinden biri. 

İlginç bilgi: karakteriniz oyunda Karambit tuttuğunda sap, birinci şahsın bakış açısı tarafından doğrudur ama diğer oyuncuların açısından bakıldığında terstir. 

Fiyatlar: 400$ ile +1.300$ arasında; nadir Doppler, Gamma Doppler, Fade veya Case Hardened: 20.000$ (hatta bazen daha da fazla).

Gerçekte

Gerçek hayattaki Karambit, Endonezya’dan geliyor ve esasen bir tarım aracı olarak kullanılıp ardından bir silaha dönüştürülmüş. Endonezya ve Filipin dövüş sanatlarında da kullanılıyor. Kullanımdayken görmek için şu videoya bakın. Bu arada sapındaki parmak halkasının bir mantığı var: kullanıcının bıçağı düşürmesini önlüyor.

Kukri Knife

Oyunda

Counter-Strike bıçak ailesinin en yeni üyesi Kukri Knife, ilk CS2 güncellemesi olan A Call to Arms ile oyuna eklendi. Counter-Strike’daki çoğu şey gibi karışık tepkiler aldı ancak bu bıçak kesinlikle hayran kitlesine sahip.

Fiyatlar: 300$ ile +1.500$ arasında.

Gerçekte

Gerçek Kukri ya da doğru adıyla Khukuri aslında kısa bir kılıç, bıçak değil. Yine de Valve, CS2 oyuncularının kılıç giymesine hazır değil gibi görünüyor. Bu nedenle biraz küçültülmüş bir bıçak halini almış. Her neyse, Khukuri Hindistan alt kıtasından geliyor ve Nepal’in ulusal silahı; burada bir hizmet, avcılık, dövüş ve tören bıçağı olarak kullanılıyor. (Her işi gören bir bıçak diyebiliriz). 

İlginç bilgi: asırlık geleneklere göre Khukuri kılıfına konmadan önce kan dökmelidir. (Bazı bilim kurgulardaki bıçaklar gibi değil… Sana diyoruz Dune!) Umuyoruz ki CS2’de kan dökmeyi başarırsınız.

Oyunda

Gut Knife gibi Navaja Knife da diğer oyuncular tarafından alay edilmenize neden olabilir. CS oyuncularını memnun etmek zordur. Ama bıçağı sevdiyseniz kimseye bakmadan kullanmaya devam edin: özellikle de oyundaki en uygun seçeneklerden biri olduğu düşünüldüğünde iyi bir Navaja Knife gayet de kullanılabilir. 

Fiyatlar: 70$ ile 300$ arasında; nadir Doppler’ler 1.300$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Gerçek Navaja, güney İspanya’da 17. yüzyılda görülen katlanır bir bıçak. Filipinler’deki Butterfly Knife gibi Navaja da aslen bir tıraş bıçağı ve çok amaçlı bıçaktı. Aslında ince bir düz usturaya benziyor. Oyun içerisindeki tasarım, Emerson Knive tarafından üretilmiş Gypsy Jack katlanır bıçak model alınarak yapılmış. 

Nomad Knife

Oyunda

Klasik outdoor katlanır bıçaklara benzeyen Nomad, basit ama iyi görünümlü bir seçenek. Nomad Knife’ın animasyonları oldukça basit olsa da oyuncunun yanlışlıkla kendini kesmesine neden olan nadir bir animasyon var: 

Fiyatlar: 130$ ile 1.200$ arasında; nadir Fade veya Case Hardened desenler 9.000$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Nomad, bıçağı hem açık hem de kapalıyken yerinde tutan bir mekanizmaya sahip katlanır bir bıçak olan genel bir kilitli bıçağıdır. Tasarım, aynı zamanda CS2 Classic Knife tasarımına (yukarıda) ilham veren Badlands Bowie bıçağının yaratıcısı olan Mick Strider tarafından yapılan Strider B46 bıçağına dayanmaktadır. 

Paracord Knife

Oyunda

Paracord, yeni CS2 bıçak türlerinden biri ve 2019 yılında Operation Shattered Web güncellemesi ile piyasaya sürülmüştür. Bu bıçağa özgü birkaç nadir animasyon var ancak dürüst olmak gerekirse bu animasyonlar o kadar da etkileyici değiller. Yine de bazı skinlerde gerçekten havalı görünen basit ve modern bir bıçak. 

Fiyatlar: 130$ ile 900$ arasında; nadir Fade desenler 1.500$’dan fazla.

Gerçekte

Paracord, genellikle paraşüt kordonuyla sarılmış sapı olan hayatta kalma bıçaklarından esinlenmiştir. Kaydırmaz sapı vardır ancak acil durumlarda bu kordun çözülebilir ve kullanışlı bir ipe sahip olursunuz. Oyundaki tasarım biraz da Linton Cutlery üretimi Seal Tactical bıçaklara dayanmaktadır. 

Shadow Daggers

Oyunda

Başka bir ‘ya sev ya terk et’ örneği. Her iki reaksiyon da gayet normal: yalnızca bu bıçağı almaya karar verirseniz hater’ları kendinizden uzaklaştırmanın yollarını bulun. İyi haber şu ki, bu bıçağın skinleri oldukça ucuzdur. Ve CS2’deki tek çift bıçaktır. 

Fiyatlar: 70$ ile 250$ arasında; nadir Doppler, Gamma Doppler, Fade ve Case Hardened 1.700$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Fantastik bir JRPG’den fırlamış gibi görünseler de Shadow Daggers gerçek hayatta da var: itme hançerleri olarak bilinirler ve genellikle kişilerin kendilerini savunmaları için kullanılırlar. Sap bıçağa dik olduğundan, itme hançeri kullanan birini etkisiz hale getirmek neredeyse imkansızdır. Şaşırtıcı şekilde uzun bir geçmişe sahip olan bu silahlar, Birinci Dünya Savaşı’nın siper savaşlarında önemli bir rol oynamıştır; son derece yakın mesafeli çatışmalarda sallamayı gerektirmeyen kısa yakın dövüş silahlarına ihtiyaç duyulmuştur. Oyundaki tasarım ise Gerber Uppercut Push Dagger‘dan esinlenmiş. 

Skeleton Knife

Oyunda

Havalı, değil mi? Skeleton Knife, bize yakın dövüş silahlarının temel hatlarını sunuyor (espiriyi anladınız mı?): sapı, muhafazası veya süslemesi yok. Sadece iki ucu keskin bir bıçak. Saptaki bant (burada kabza olması gerekiyor) hoş bir dokunuş olmuş. 

Fiyatlar: 200$ ile 900$ arasında; nadir Case Hardened desenler 10.000$’a varan fiyatlar ile. 

Gerçekte

Skeleton Knife aslında bir fırlatma bıçağı olan Renegade G4 Stryker‘dan esinlenmiş ve bu da kabzanın eksikliğini açıklıyor. Parmak kavrama deliği, yakın dövüşte bıçağı kavramayı kolaylaştırmak için vardır. 

Stiletto Knife

Oyunda

2018 yılında CS:GO’ya eklenen Stiletto Knife kısa, ince, klasik ahşap saplı ve birkaç güzel animasyona sahip bir bıçak. Çoğu CS2 bıçak türünde olduğu gibi bazı skinlerde diğerlerine göre daha iyi görünür — örneğin, Forest DDPAT veya Boreal Forest’ın kamuflaj desenleri bu bıçağa hiç uymaz. Damascus Steel ise tamamen farklı bir hikaye.

Fiyatlar: 150$ ile 550$ arasında; FN Crimson Web: 1.500$; Doppler: en fazla 6.000$.

Gerçekte

Stiletto genel olarak ince ve sivri uçlu kısa bir hançer. CS2’deki Stiletto Knife ise aslen yaylı bir sustalı bıçak olan AB Italy Italian Stiletto‘larından ilham almış. Bıçak, bir düğmeye bastığınızda anında açılır. Oyundaki bıçak çekme animasyonundan bunu görebilirsiniz. Bu da İtalyan Stiletto’ları gizlenmesi kolay ve çok ölümcül kılıyor, bu yüzden ABD’nin birçok eyaletinde ve dünyanın birçok ülkesinde bu bıçakları kullanmak yasak. 

Survival Knife

Oyunda

CS2’de hayatta kalma havası veren birkaç bıçak türü vardır ve bu adı taşıyan tek bıçak budur. Her şeye sahip: standart kenar, tırtıklı kenar ve bağırsak kancası. Ve bir de nadir bıçak çekme animasyonu: 

Fiyatlar: 80$ ile 500$ arasında; FN Crimson Web: 1.000$; nadir Case Hardened desenler 7.000$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

CS2 Survival Knife’ın gerçek hayattaki karşılığı Weyland Tactical Fixed Blade Knife. Hepsi bir arada kampçılık, hayatta kalma ve av bıçağı. Kancalar ve tırtıklı kenar bu nedenle var. Bıçak çekme animasyonu pakete dahil değil. 

Talon Knife

Oyunda

Talon Knife, Karambit’e çok benziyor ama çok daha düşük fiyatta. Talon mu Karambit mi tartışması iki bıçak da oyunda olduğundan beri uzun zamandır sürüyor, bizler de bu tartışmayı noktalamayacağız. Şahsen ben Karambit kullanırdım. Acayip şık görünüyor. Ama Talon’da da havalı bir parmakta döndürme animasyonu var: 

Fiyatlar: 230$ ile 1.300$ arasında; Doppler: 6.200$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Esasen süslü bir Karambit gibi. Yani Karambit’te bahsettiğimiz her şey bunun için de geçerli. 

Ursus Knife

Oyunda

Ursus Knife, güzel animasyonlarıyla ön plana çıkıyor ancak sık sık çirkin sapı nedeniyle eleştiriliyor (sebepsiz yere değil). Yine de oynarken çoğu zaman sapı görmeyeceğinizi tahmin ediyorum, bu nedenle Ursus Knife’ın köşeli bıçağını ve sadeliğini seviyorsanız, sevdiklerinizden vazgeçmeyin. 

Fiyatlar: 100$ ile 600$ arasında; FN Crimson Web: 1.500$; nadir Doppler, Fade ve Case Hardened 5.000$’a varan fiyatlar ile.

Gerçekte

Ursus Knife, Gerber Prodigy Combat Tanto Fixed Blade Knife‘ı model alıyor (amma da uzun adı varmış). Hafif tırtıklı bir kenara ve oyunda daha az çirkin görünen bir kabzaya sahip. 

Baya uzun bir gönderi oldu. Ama CS2’deki tüm bıçak türlerini gördünüz (bazı önemsiz bilgilerle birlikte). Umuyoruz ki sonuna kadar bizimle kalmanıza değmiştir. Key-Drop’ta iyi eğlenceler dileriz. Bakalım en sevdiğiniz bıçağı kazanabilecek misiniz?!

Siz de beğenebilirsiniz

CS2’deki En İyi 10 MP9 Skini

CS2’de Wingman Nedir?