CS2'de Wingman Nedir? | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2’de Wingman Nedir?

KeyDrop Team

Wingman, Counter-Strike’a 2017 yılında eklenen, oyuncuların 2v2 mücadelelerde klasik haritaların daha küçük versiyonlarında rekabet etmelerini sağlayan bir oyun modudur. Bu makaleyi burada bitirebiliriz ama bu sıkıcı olurdu, değil mi? Bu nedenle CS2’deki Wingman hakkında size daha fazla bilgi vereceğiz!

CS2’de Wingman Nasıl Oynanır?

Oyun modları menüsünden Wingman’i seçin. Arkadaşlarınızla sıraya girebilir veya başka bir rastgele oyuncuyla tek başınıza eşleşebilirsiniz. Tüm yapmanız gereken bu!

Haritalar Aynı Mı?

Wingman küçük haritalara sahip (bir bomba alanıyla sınırlı). Tüm CS2 haritaları, mevcut bir haritanın “küçük” versiyonlarıdır: Inferno, Nuke, Overpass veya Vertigo, tek bir bölgeyle sınırlı.

Inferno için söz konusu alan A’dır ve teröristler ortada ortaya çıkarak teması son derece hızlı hale getirir.

Overpass’te ise B alanı vardır (Teröristler için işleri oldukça zorlaştırır) ve Teröristler graffiti yanında ortaya çıkar

Nuke haritasında ise B alanı ayrıca arenadır; burada Teröristler Secret’ta doğarken CT’ler rampada doğar.

Vertigo’da ise yine B ile karşı karşıyayız. Doğma noktaları değişmez.

Kurallar Aynı Mı?

Buradaki ekonomi biraz farklı. Tur kaybettiğinizde ceza almazsınız. Ancak diğer yandan Wingman, MR9 formatıyla oynanır. Yani oyunu kazanmak için 9 tur kazanmanız gerekir.

Wingman’da Rütbe Alabilir Misiniz?

Wingman’in kendine özgü rütbeleri vardır ve eski CS2 günlerini hatırlatır. Burada rastgele bir puan değeri bulamazsınız. Bunun yerine aşağıdaki CS2 Wingman rütbelerinden birine sahip olursunuz:

  • Gümüş (I, II, III, IV)
  • Altın Nova (I, II, III, IV)
  • Usta Muhafız (I, II, Elit)
  • Seçkin Usta Muhafız
  • Efsanevi Kartal
  • Usta Efsanevi Kartal
  • Birinci Sınıf Üstün Usta
  • Dünyaca Seçkin

Eski ve güzel CS:GO’da rütbe artışlarında ve düşüşlerinde neler olduğuna dair fikrimiz yoktu. Burada ise kesinlikle gizli bir MMR var, ama gizli. Rütbelerin Rekabetçi ve Premier Modlarında nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için CS2 rütbe rehberimize bakın. 

Wingman’de Kullanılabilecek Stratejiler Neler?

Terörist olarak Wingman oynamak çok zor olabilir. Bu nedenle sahaya girmenize yardımcı olacak bazı temel unsurları öğrenmelisiniz. Eşit ateş gücü ve sayı oyunu yaratamama nedeniyle, CT’ler saldırmak istediğiniz pozisyona sürekli olarak yığılır. Bu, yaklaşımınızı gizlemek ve kendinize bir şans vermek için bombalar atmanız gerektiği anlamına gelir. 

Bunun haricinde iletişim kurun, bilgilendirin ve normal bir CS2 oyununda ne yapıyorsanız onları yapın. İyi olacaksınız! CS2’de nasıl daha iyi olabileceğinizi öğrenmek için buraya tıklayın. 

Veee hepsi bu kadar. CS2 Wingman oldukça basittir ama herhangi bir sorunuz olursa sosyal medyadan bize ulaşmaktan çekinmeyin. Oyuna giriyorsanız bağlantınızın fişek gibi olmasını dileriz!

Siz de beğenebilirsiniz

Tüm CS2 Bıçak Türleri: Fiyatlar ile Tam Kılavuz

CS2’deki En İyi 12 FAMAS Skini