CS2 Trade Up Rehberi | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2 Trade Up Rehberi

KeyDrop Team

Daha büyük ve daha iyi CS2 skinleri almanın pek çok yöntemi var ve bunlardan biri de oyun içindeki Sözleşmeler özelliğini kullanarak takas (trade up) yapmak. CS2 trade up süreci basit görünebilir: belirli bir nadirlikte skinler koyarsınız ve bir tane daha nadir skin elde edersiniz. Ancak sözleşmelerde çok fazla küçük detay var ve bu yazımızda nasıl etkili bir şekilde trade up yapabileceğinizi konuşacağız. Ama öncelikle bazı önemli terimleri öğrenelim.

CS2 Trade Up Temelleri

Trade up konusunda anlamanız gereken üç şey var:

Koleksiyonlar

Aldığınız her skin, bir koleksiyona veya kasaya aittir. Sözleşmeler için bu önemlidir çünkü koleksiyonlar, yükseltme yapacağınız skin havuzunu belirler. Örneğin, Antik Koleksiyonundan 10 tane skin koyarsanız yine Ancient Koleksiyonundan bir skin alırsınız. 5 Ancient ve 5 Overpass skini koyarsanız şansınız 50/50 olacaktır. 4 Ancient, 4 Overpass ve 2 Cobblestone skini koyarsanız da 40/40/20 şans oranlarına bölünecektir. 

Float Değerleri

Float değerleri de koleksiyonlar gibidir. Son float değeri, ortaya koyduğunuz float değeri ortalaması olacaktır. Yani düşük float değerine sahip skinler alarak düşük float değerleriyle trade up yapabilirsiniz. Yüksek float değerleriyle takas yapmak, yüksek float değeri doğuracaktır. 

Nadirlik

Trade up’a yalnızca bir nadirlikteki ögeleri koyabilirsiniz. Koyduğunuz eşyanın üzerinde olacak nadirlikte eşya alırsınız. Basit görünüyor, değil mi?

Ayrıca StatTrak™ eşyaları ile StatTrak™ olmayan eşyaları bir arada kullanamazsınız. Aynı şey, hatıra eşyalarında da geçerlidir.

CS2 Trade Up Örnekleri

Pekala, temel bilgileri öğrendiğimize göre trade up’lardan nasıl kâr elde edeceğimize bakalım.

Özünde trade up bir kumardır. Sihirli taktikler yoktur ve %100 garanti kâr getirisi de yoktur. Sonuçta siz “başardım” diyemeden Steam pazarı kendi kendini yönetir.

Bu nedenle trade up’taki amazınız garanti kâr olmamalıdır. Bunun yerine seçtiğiniz skinleri, trade up’tan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak şekilde optimize etmeniz faydalı olacaktır.

Farklı şekillerde işleyen birkaç trade up’a ve farklı kâr marjlarına bakacağız.

Şimdi düşük ihtimalli trade up’larla başlayalım.

Düşük İhtimalli Trade Up

Yalnızca etrafa savuracak paranız varsa bu trade up’ı denemenizi öneririz. AWP Ölüm gibi 9 ucuz kısıtlı skin seçin ve büyük bir skini içeren koleksiyona ait, geliştirmek istediğiniz bir skin seçin. Örneği, 2021 Dust II Koleksiyonundan Fabrikadan Yeni Çıkmış Kısıtlı Ölüm Saldırısı yaklaşık 600$ ediyor ve bunu 2000$’lık Altın Arabesk’e geliştirebilirsiniz.

Temelde soru şudur: %10 ihtimalle 2000$’lık skin almak için 670$ harcamaya hazır mısınız? 

Aslında biraz düşündüğünüzde Key-Drop yükselticisinden muhtemelen daha iyi şans oranları elde edersiniz. Gelin size bunun yerine daha mantıklı bir trade up gösterelim.

Yavaş ama Kararlı CS2 Trade Up

Buna yavaş ama kararlı bir yaklaşım diyelim. Trade up’lar genelde düşük değerli olur ve küçük kârlar bırakır. Bunları kasmak yorucu olabilir ama küçük kârlar elde etmek için iyi fırsatlar sunar. Örneğin:

Trade up’tan kâr etme ihtimaliniz %63’tür, Steam ücreti dahildir ve PP-Bizon | Brass alarak paranızı katlama şansınız %30’dur. Ancak bunu yapamasanız bile çoğu skin küçük bir kâr bırakır veya en azından zarar ettirmez.

Şu etkenleri hatırladığınız sürece oluşturabileceğiniz sayısız kombinasyon vardır:

Her zaman yükseltebileceğiniz tüm olası skinlere bakın. Örneğin, bazı koleksiyoncular yalnızca bir Gizli skin bulundururken diğerleri üç Gizli skin tutabilir. Tüm bunlar olasılıkları daha da belirsiz hale getirir. Unutmayın, bazen yükseltme riskine girmeye değmez. Örneğin; Gungnir’in işçiliği FN Negev Mjolnir’i yükseltmesi gereken skinden daha pahalı hale getirmiştir ve FN Gungnir’in işçiliğini tamamen anlamsız hale gelmiştir.

Evet, temelde skin üretmenin mantığı matematiktir. Ama henüz bahsetmediğimiz özel bir işçilik var ve bunu kısaca açıklayacağız.

Gem Craft

Bu son derece pahalıdır ve korkaklara göre değildir. Temelde bu craftların amacı, belirli elit skinler için en düşük float değerini oluşturmaktır. %100 garanti için çok fazla para harcamanız gerektiğinden veya tüm paranızı kaybetme riski olduğundan ortaya koyduğunuz skinler maliyetli olacaktır.

Bu blogu okuyan kişilerin CS2 skinlerine harcayacak binlerce doları olduğundan şüphe duyuyoruz (paranız varsa Key-Drop’ta çok daha iyi oranlar mevcut!) ancak keseniz bereketliyse işte gerekenler:

  1. Yükseltmek istediğiniz skin için piyasadaki mümkün olan en düşük float değerli skinleri araştırın.
  2. Sözleşmeyi tüm bu skinlerle veya diğer düşük float değerine sahip skinlerle doldurun.
  3. Biraz dua edin.
  4. ???
  5. Kârınızı alın (bir ihtimal).

Sonuç

Kulağa çok riskli geliyor. Ama çözüm bizde: garanti skin almak üzere envanterinizi yükseltmek için Key-Drop’taki Sözleşmeler özelliğini kullanabilirsiniz veya seçtiğiniz eşya için mükemmel oranlar elde etmek üzere Skin Değiştiricimizi kullanabilirsiniz.

Ama craft yapmak istiyorsanız… bolca şans dileyin. Muhtemelen en iyi seçeneğiniz “yatırım yükseltme” olacaktır ama bunu riske atmak istiyorsanız… bize laf söylemek düşmez.

Siz de beğenebilirsiniz

CS2’de Isınma Nasıl Sonlandırılır?: Isınmayı Atlamak için En İyi Komutlar

Her Silah Türü için 1$’dan Az 30 Ucuz CS2 Skini