CS2'de StatTrak Nasıl İşler?  | Key-Drop Blog
İçeriğe geç
Eve dönüş

CS2’de StatTrak Nasıl İşler? 

KeyDrop Team

StatTrak skinlerinde öldürme sayacı vardır. Bilmeniz gereken tek şey buysa size yardımcı olduğumuz için memnuniyet duyduk! Ama bundan çok daha fazlası olduğunu bilmeniz gerek. StatTrak sayacı nasıl çalışır? Bunu sıfırlayabilir miyiz? Skini alıp sattığımızda sayaca ne oluyor? CS2’de StatTrak hakkında bilmem gereken başka şeyler de var mı? Öğrenmek için okumaya devam edin. 

CS2 StatTrak Nedir?

StatTrak, bir silah (daha doğrusu bir skin) ile aldığınız öldürmelerin (kill) sayısını takip eden bir öldürme sayacıdır. Silahlarda altı rakamlı turuncu bir ekran olarak görünür. Sayacı yerleşim yeri her silahta farklıdır. Ancak tabancalarda genellikle aksesuar takma bölümünde, yani namlunun alt tarafında görünür. 

İşte StatTrak skinlerine bazı örnekler (evet, bazıları oldukça sıkıcı. StatTrak sayacının belirgin olması için sade skinler seçmeye çalıştık). Tam boyutlu versiyonlarını görüntülemek için görsellere tıklayın:

StatTrak, 2013 yılında Arms Deal güncellemesiyle sunuldu ve StatTrak skinleri, bıçaklar dahil oyundaki her silah için kullanılabilir. Müzik Setlerinin de StatTrak versiyonları var. Sayaç, seti MVP’sinin kaç kez oynatıldığını kaydediyor. Tek istisna eldivenler: bunların StatTrak versiyonu yok. 

Pazar yerlerinde ve CS2 konulu diğer internet sitelerinde StatTrak skinleri ve/veya bunların fiyatları genellikle turuncu renk ile belirtilir. 

CS2 StatTrak’ın Amacı Nedir? 

Teknik olarak StatTrak’ı belirli silahlar için performansını ölçmek ve hangi silahı daha çok kullandığınıza karar vermek için kullanabilirsiniz. Örneğin, M4A4 mü yoksa M4A1-S mi kullanmanız gerektiği konusunda kararsızsanız, her iki silah için de StatTrak skinleri alabilir ve bir aylık oyundan sonra sayıları karşılaştırabilirsiniz — hangi silahın daha fazla öldürmenize yardımcı olduğunu göreceksiniz. (Veya M4A4 ve M4A1-S karşılaştırma rehberimizi okuyabilirsiniz, bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor.)

Genel olarak StatTrak’ın pratikte herhangi bir uygulaması yok. Size sadece öldürme sayınız konusunda övünme hakkı veriyor diyebiliriz. 

CS2 StatTrak Nasıl Çalışıyor? 

Bilmeniz gereken ilk şey, sayaç bir StatTrak skininin ayrılmaz parçasıdır. Skinden çıkarılamaz ve ayrıca eklenemez. Öldürme sayacı istiyorsanız skinin StatTrak versiyonunu almanız gerekir. 

Sayaç yalnızca skin donatıldığında yapılan öldürmeleri kayda alır. Örneğin, AK-47 silahınızda StatTrak Cartel skini varsa Cartel skininizdeki sayaç yalnızca bu skini kuşandığınız AK-47 ile aldığınız öldürmeleri kayda alacaktır. Bu arada bot öldürmeleri sayılmıyor

Sayaç yalnızca silahın asıl sahibine yanıt verir. Yani başka biri sizin StatTrak AK-47’nizi kullanırsa sayaçta yanıp sönen bir “HATA” (ERROR) mesajı görecekler ve bu kişilerin öldürmeleri toplama eklenmeyecek. 

Ayrıca StatTrak’a sahip Souvenir skini olmadığını ve her skinin maksimum iki versiyonu olduğunu unutmayın: standart skin + Souvenir veya StatTrak. Üç versiyona sahip bir skin yoktur. 

StatTrak Sıfırlamaları ve Transferleri

StatTrak skini aldığınızda sayaç her zaman sıfırdan başlar. Skini başka bir oyuncudan almanız veya önceki sahibinin kaç öldürmesi olduğu fark etmez: sayaç satın alımda veya ticarette sıfırlanır

Ardından sonraki alışverişe kadar sayacı sıfırlamanın bir yolu yoktur, en azından resmi olarak. Sayacın ticaret aracılığıyla sıfırlanması için eşyanın satılması gerekmez, yalnızca listelenmesi yeterlidir. Bu nedenle teorik olarak StatTrak skininizi Steam Topluluk Pazarı’nda listeleyebilir ve listelemeyi iptal edebilirsiniz. Sayaç sıfırlanacaktır. Skini yeterince yüksek fiyatlara koymayın unutmayın, aksi halde potansiyel alıcılar skininizi alabilir! 

Öldürme sayacınızı başka bir skine aktarmak istiyorsanız StatTrak Swap Tool’u kullanarak bunu yapabilirsiniz (bazı sınırlamalar vardır). Bu konuda aşağıda daha fazla bilgi vereceğiz. 

Sayacı Maksimuma Çıkarmak

Dijital ekranda altı hane var, peki 999.999 öldürmeye ulaşınca ne oluyor? Tam olarak umduğunuz şey oluyor: sayaç sıfıra geri dönüyor. Ancak bu, sayacın tamamen sıfırlandığı anlamına gelmiyor. Ekran yalnızca yeniden saymaya başlıyor. StatTrak silahınızı envanterinizde incelediğinizde öldürme sayınızı tam olarak görebilirsiniz. 

StatTrak Trade-Up

StatTrak skinlerini trade-up sözleşmelerinde kullanabilirsiniz ancak yalnızca başka bir StatTrak skini ile. StatTrak ve standart skinler tek bir sözleşmede karıştırılamaz. Bir sözleşmeyi StatTrak skinleri ile doldurduğunuzda, karşılığında her zaman bir StatTrak skini alırsınız. 

Sözleşmelerinizden en iyi şekilde faydalanmak üzere daha fazla bilgi edinmek için CS2 trade-up rehberimize bakın.

StatTrak Bıçak Skinleri

StatTrak tüm bıçaklarda kullanılabilir ancak silah versiyonlarına göre farklı görünmektedir (şükürler olsun). Bıçaklarda, bıçağa kazınmış numaralar göreceksiniz. Turuncu bir ekran çoğu bıçak skinini mahvedeceği için bu yola gidilmiş olabilir. 

Bazı skinlerde, özellikle de float değeri yüksek olanlarda, bu kazınmış numaralar oldukça havalı görünebilir. Örneğin StatTrak’lı bu Battle-Scarred Butterfly Knife | Boreal Forest‘a bir bakın: 

Ancak bu çözüm bazı bıçaklarda işe yaramıyor. Şu Butterfly Knife | Lore skinine bir bakın. Dekoratif Kelt deseninin sağ üst köşesinde anca görünen bir sayaç var: 

StatTrak’ın görünüşünü sevin ya da sevmeyin, bıçağın değerini her zaman artıracaktır. Hiçbir şey olmasa da StatTrak bıçakları standart bıçaklardan daha nadirdir ve kısıtlı tedariği nedeniyle daha değerlidir.

StatTrak Swap Tool: Öldürme Sayısını Transfer Edin

StatTrak Swap Tool, öldürme sayacınızı bir StatTrak skininden başka bir StatTrak skinine aktarmanızı sağlar. İki silahın türü de aynı olmalıdır: yalnızca bir tüfekten başka bir tüfeğe, bir tabancadan başka bir tabancaya vb. aktarım yapabilirsiniz. Nadirlik ve float değeri önemli değil. 

Swap Tool’un en yaygın kullanım senaryosu, silahınız için yeni bir skin aldığınız zamandır. Örneğin, StatTrak AK -47 | Cartel skininizin sayacında çok fazla öldürme olduğunu düşünelim. Key-Drop’ta şansınız yaver giderse ve StatTrak’lı bir AK-47 | Fire Serpent kazanabilirsiniz. Kutlamayı bitirdikten sonra öldürdüklerinizi Cartel’den Fire Serpent skinine aktarmak ve öldürme sayınızı kaybetmemek için Swap Tool’u kullanabilirsiniz. Aynı işlem farklı tüfekler arasında da işe yarar. 

Bu aracı oyun içinde 0,99$’a veya Steam Topluluk Pazarı‘ndan yaklaşık 0,50$’a alabilirsiniz. 

StatTrak ve Skin Değeri

StatTrak skinleri, standart skinlerden daha nadirdir. Bu nedenle bu skinler genellikle daha pahalıdırlar ancak fiyatlar, her bir skini etkileyen başka unsurlara bağlı olarak değişebilir. 

Diğer her şey eşit olduğundan, orta değerdeki StatTrak skinleri, Steam Topluluk Pazarı’ndaki standart versiyon fiyatlarından yaklaşık %130–180 arasında daha fazladır. Örneğin, Factory New AK-47 | Bloodsport standart versiyonda 160$ fiyat etiketine sahipken StatTrak versiyonu 400$’dır (fark yaklaşık %150). Desert Eagle | Code Red de benzer bir örnektir: standart versiyon 85$ ilen StatTrak 218$’dır (%156). 

Fiyatlardaki fark, skinlerin fiyat aralığıyla büyük ölçüde orantılıdır. Tipik olarak, standart fiyat nispeten yüksek olduğunda (yani yüz dolarlarda olduğunda), fark daha küçük olacaktır. Yüzdelik oran yüksek fiyatlarda da aynı kalsaydı sadece bir öldürme sayacı için fazladan binlerce dolar ödüyor olurduk. Bu arada Glock skinleri gibi ucuz olan skinlerin fiyatlarında büyük farklılıklar görülüyor: standart bir Glock-18 | Bullet Queen 50$ ederken StatTrak versiyonu neredeyse 200$ (%300). 

Bunların çok genel fiyat trendleri olduğunu unutmayın: kesin rakamlar, yukarıdaki pek çok istisna dışında, farklı skinlerde çılgın değişiklikler gösterir. Ancak StatTrak skinleri ile işlem yapmayı düşünüyorsanız, bu size iyi bir başlangıç noktası sağlayacaktır.

Her neyse, CS2’de StatTrak hakkında söyleyeceğimiz her şey bu kadar. Counter-Strike skinleri dünyasında yeni adım attıysanız bundan sonra CS2’de float rehberimize bakmak isteyebilirsiniz. Key-Drop’ta iyi eğlenceler, öldürmelerinizde ve StatTrak’larınızı maksimuma çıkarmada iyi şanslar dileriz!

Siz de beğenebilirsiniz

En İyi 12 CS2 Ajan Skini

CS2’deki En İyi 10 MP9 Skini