A legjobb CS2 indítási opciók [2024] | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

A legjobb CS2 indítási opciók [2024]

KeyDrop Team

Akár a teljesítmény növelése, a vizuális beállítások finomhangolása vagy a játékmechanika finomhangolása a cél, a CS2 indítási lehetőségei itt vannak, hogy megmentsék a napot! És időt takarítanak meg, hiszen így rögtön a játékba ugorhatsz, anélkül, hogy a beállításokkal babrálnod kellene. Ebben a bejegyzésben megtalálod a CS2 indítási opciók teljes listáját, valamint egy átfogó útmutatót a használatukról. Merüljünk el benne!

Mik az indítási opciók a CS2-ben

A CS2-ben az indítási opciók a konzolparancsokhoz hasonló parancsok, amelyek minden egyes játékindításkor automatikusan lefutnak. Ezek felülírják a játék belső beállításait, és egyszerű megoldást nyújtanak a kompatibilitási problémákra és bizonyos teljesítményproblémákra. 

A CS2 indítási beállításait a játék tulajdonságai között a Steamben található külön mezőben lehet szerkeszteni. Ha egyszer hozzáadtál egy indítási opciót a játékodhoz, akkor az minden játék során végrehajtódik, amíg úgy nem döntesz, hogy szerkeszted vagy eltávolítod. Az indítási opciókat bármikor hozzáadhatod és eltávolíthatod.

A CS2 indítási beállításainak használata

Az indítási beállítások beállításához menj a játék tulajdonságaihoz a Steamben:

  • Nyisd meg a Steamet, és menj a Könyvtáradba
  • Keresse meg a Counter-Strike 2-t a játékok listáján
  • Kattintson a jobb gombbal a címre, és válassza a Tulajdonságok menüpontot

Egy kisebb ablak jelenik meg (az alábbi képen). A játék indítási beállításai az Általános lapon, tehát az alapértelmezett nézetben vannak. Ide írja be vagy illessze be az indítási beállításokat, majd zárja be az ablakot, és futtassa a játékot a szokásos módon. 

CS2 launch options - instructions
CS2 launch options - how to use

Minden parancs „-” vagy „+” betűvel kezdődik. Ügyeljen arra, hogy ne tegyen szóközt e szimbólum és a parancs többi része közé. Tehát a „-console” helyes, míg a „- console” nem fog működni. A parancsok elválasztására egyetlen szóközzel használj — nincs szükség vesszőre vagy más szimbólumra. Így kell kinéznie több parancsnak együtt:

-console -high +fps_max 200

Ha kíváncsi lennél, a parancs előtti mínusz azt jelenti, hogy az egy indítási opció, míg a plusz azt jelenti, hogy egy konzolparancs, amely indítási opcióként is működhet. Gyakorlatilag bármelyik konzolparancsot használhatod indítási opcióként, például a „+cl_showfps 1” parancsot az FPS megjelenítéséhez a CS2-ben. Azonban jobb ötlet erre az autoexec fájlt használni. Az autoexec egy konfigurációs fájl (.cfg), amely tartalmazza a konzolparancsok egy sorát, amelyek automatikusan végrehajtódnak a játék indításakor. További információkért nézd meg a CS2 autoexec útmutatót

A CS2 indítási opciók teljes listája

Nézzük, milyen CS2 indítási lehetőségeket próbálhatsz ki még ma! Az alábbiakban a működő CS2 indítási lehetőségek teljes listáját találod, rendeltetésük szerint kategóriákba sorolva. 

A legjobb CS2 indítási opciók a nagyobb FPS és jobb teljesítmény érdekében

+fps_max 0 – Eltávolítja az FPS-korlátozást, így a játék a lehető legmagasabb FPS-sel futhat.

+fps_max [szám] – A maximális FPS-határérték beállítása. 

-nojoy – Letiltja a vezérlőtámogatást, ami felszabadíthatja a RAM memóriát.

-softparticlesdefaultoff – Letiltja a részecske effektek keverését, javítva a teljesítményt.

+r_drawparticles 0 – Letiltja a részecske animációkat a jobb teljesítmény érdekében (de alacsonyabb grafikai minőségben).

-high – A játékot a számítógép folyamatai között magas prioritással futtatja, ami javíthatja a teljesítményt.

+mat_disable_fancy_blending 1 – Letiltja a fejlett textúramixelést a jobb FPS érdekében (és alacsonyabb grafikai minőséget biztosít).

-forcenovsync – Letiltja a VSync funkciót, amely csökkentheti a bemeneti késleltetést.

+r_dynamic 0 – Letiltja a dinamikus világítást az FPS javítása érdekében.

-vulkan – A renderelő API-t Vulkanra váltja, ami javíthatja az általános teljesítményt.

-threads [number] – Beállítja a játék által használt CPU-szálak számát, optimalizálva a teljesítményt.

+engine_low_latency_sleep_after_client_tick true – Csökkenti a bemeneti késleltetést azáltal, hogy a játékmotor rövid szünetet tart minden egyes kliens tick feldolgozása után, ami javítja a reakciókészséget.

+mat_queue_mode 2 – Kényszeríti a játékot, hogy aszinkron sorba állítási módot használjon az anyagrendszer szálakhoz. Ez javíthatja a teljesítményt azáltal, hogy a renderelési feladatokat több szálon keresztül kezeli, de egyes rendszereken instabilitást okozhat.

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, amikor ezeket az indítási opciókat használod a játék teljesítményének javítására, mert sajnos az indítási opciók nem jelentenek varázslatos megoldást az alacsony FPS-re. 

Először is, sok parancs, amely javítja a teljesítményt, a grafikai minőség rovására megy. Másodszor, ha már a látványról beszélünk, a játék beállításaiban a grafikai beállítások megváltoztatása valószínűleg sokkal nagyobb hatással lesz a teljesítményre és az FPS-re, mint az indítási lehetőségek, ezért mindenképpen játsszon ezekkel is. 

Végül pedig az, hogy ezek az indítási lehetőségek milyen hatással lesznek a játékodra, a hardvered sajátosságaitól függ — egyes parancsok hatékonyabbak lehetnek, mint mások, és némelyiknek akár negatív hatása is lehet. A legjobb, ha ezeket egyenként próbálod ki, hogy kitaláld, mi működik neked, és mi nem, lehetőleg egy gyakorlómérkőzésen. 

CS2 indítási beállítások a megjelenítési beállításokhoz

-fullscreen – A játék teljes képernyős módban való indítását kényszeríti ki.

-refresh [rate] – Beállítja a frissítési sebességet, pl. -refresh 144 a 144 Hz-hez. 

-w [width] -h [height] – A felbontás szélességének és magasságának beállítása pixelben, pl. -w 1920 -h 1080. Bővebben itt olvashat róla: Legjobb CS2 felbontás

-x [position] -y [position] – A játékablakot meghatározott képernyőkoordinátákra pozícionálja (csak ablakos módban), a bal felső sarokból kiindulva. Például a -x 200 -y 250 a képernyő bal szélétől 200 pixelre jobbra és a képernyő felső szélétől 250 pixelre lefelé pozícionálja az ablakot. 

Egyéb CS2 indítási opciók

-console – Alapértelmezés szerint engedélyezi a fejlesztői konzolt.

+violence_hblood 0 – Eltávolítja a vért a játékból.

-language [név] – Kényszeríti a játékot, hogy egy adott nyelven induljon el, pl. -language English.

-autoconfig – Visszaállítja a játékot az alapértelmezett konfigurációs beállításokra.

-insecure – A VAC letiltása, a nem VAC-védett kiszolgálók esetében használatos.

A CS2 indítási beállításainak hibaelhárítása

A fent felsorolt indítási lehetőségek mind működnek a cikk írásakor, de hogy mennyire lesznek hatékonyak, az számos tényezőtől függ, többek között a hardvertől és idővel a Valve által kiadott frissítésektől. Igyekszünk azonban mindig naprakészen tartani ezt a listát! 

Ha gondot okoz egy vagy több indítási lehetőség működésbe hozása, először is győződjön meg arról, hogy helyesen használja az írásjeleket. Ez azt jelenti, hogy egy parancson belül nincs szóköz a „-” vagy „+” után, szóköz a különálló parancsok között, nincsenek további jelek vagy betűk. Használjuk újra ugyanazt a példát: 

-console -high +fps_max 200

Ne feledje, hogy a plusz és a mínusz nem felcserélhető: a „-console” helyett nem használhatja a „+console” szót. (Nos, lehet, de nem fog működni.)

Azt is megpróbálhatja, hogy törölje az indítási beállításokat, és próbálja meg újra, egyesével megadva őket, hogy lássa, melyek működnek és melyek nem. Rendezze az indítási opciókat azáltal, hogy eltávolítja azokat is, amelyek már nem működnek.

CS:GO indítási lehetőségek, amelyek már nem működnek a CS2-ben

Sok olyan parancs, amely a CS:GO-val jól működött, nem kompatibilis a CS2-vel. Példák az elavult indítási lehetőségekre: 

-limitvsconst – A vertex shaderek számának korlátozására szolgál, hogy javítsa a teljesítményt a kisebb teljesítményű rendszereken.

-novid – Az intro videó kikapcsolására szolgál.

-d3d9ex – A Direct3D 9Ex technológia engedélyezésére szolgál, amely már nem támogatott (a CS2 a DirectX 11-et használja).

-tickrate 128 – A helyi szerverek (offline játékok vagy egyéni meccsek) ketyegési sebességének másodpercenkénti 128 ketyegésre állítása a gyorsabb játékmenet érdekében. Ez már nem releváns, mivel a CS2 a tick rate helyett sub-tickeket használ. 

+exec – Egy adott konfigurációs fájl (pl. +exec autoexec.cfg) futtatására szolgál a játék indításakor. Ez a parancs működik a CS2-ben, de az autoexec futtatásához nem szükséges — egy megfelelően előkészített autoexec fájl e nélkül az indítási opció nélkül is tökéletesen működik. 

Ismétlem, ezek a parancsok már nem működnek, vagy már nem relevánsak, ezért a legjobb, ha eltávolítja őket az indítási lehetőségek közül. 

Végül, ha sok konzolparancsot használsz indítási opcióként (tehát „+” betűvel kezdődő parancsokat), fontold meg, hogy ezeket inkább az autoexec fájlba helyezd át — végül is erre való! 

Rendben, ennyi volt mára! Reméljük, tetszett ez az útmutató, és megtaláltad az igényeidnek megfelelő CS2 indítási lehetőségeket. Ha úgy gondolja, hogy kihagytunk valamit, ossza meg velünk a közösségi oldalainkon. Jó szórakozást a Key-Drophoz, és találkozunk a következő bejegyzésben! 

Ön is szeretheti

Hogyan szörfölj a CS2-ben: szerverek, pályák és tippek

A legjobb kék CS2 skinek minden fegyverhez