M4A4 vs. M4A1-S a CS2-ben: Összehasonlítás | Key-Drop Blog
Ugrás a tartalomra
Vissza a főoldalra

M4A4 vs. M4A1-S a CS2-ben: Összehasonlítás

KeyDrop Team

M4A4 vs. M4A1-S: melyiket válassza? A CS2 megjelenésével ez az ősrégi CS:GO kérdés egy kicsit könnyebben megválaszolhatóvá vált: korábban csak az egyiket választhattad, most pedig mindkettőt felveheted a felszerelésedbe. Ezért ebben az útmutatóban átnézzük a két fegyver használatának előnyeit és hátrányait, azt, hogy mindkettő benne van a felszerelésedben, és hogy mikor érdemes bármelyiket használni.

M4A4 vs. M4A1-S: Az alapok

Tudjuk, hogy néhányan szeretik a statisztikákat, ezért itt van néhány kulcsfontosságú különbség egy egyszerű táblázatban!

M4A4M4A1-S
Ár3000 $2900 $
Lőszer3020
Lövési stílusNagyobb visszarúgás, nagyobb tűzgyorsaságKisebb visszarúgás, kisebb tűzgyorsaság
Sebzés/mp244250
További jellemzőkNincs hangtompítóHangtompító
M4A4 vs. M4A1-S: Statisztikai összehasonlítás

Amint láthatja, itt is vannak előnyök és hátrányok. Az M4A1-S olcsóbb, de kevesebb lőszerrel rendelkezik. Pontosabb, de lassabb lövés közben. A hangtompító nagy előny, de csak bizonyos helyzetekben. A sebzés nagyszerű — azonban a lassabb tűzgyorsaság hatalmas problémát jelenthet, ha több ellenséggel kell szembenézni, vagy ha közelharcban harcolunk.

Míg észre fogod venni, hogy a profik többnyire az M4A1-S-t szerelik fel, mert a nap végén 5 lövés esetén 4 lövés a mellkasba, és pénzt ad nekik egy extra villanógránátra minden körben. A gond az, hogy ezeket a lövéseket leadják. Megjegyzendő, hogy a fejlövés sebzése azonos. A korlátozott lőszermennyiség is be fog jönni, mivel túl sok ellenség tart feléd.

A legtöbben azonban nem vagyunk profik, és nekünk, egyszerű halandóknak mindkét puskának megvan a helye a szintünkön. Szóval, ha a spray és az ima híve vagy, lehet, hogy a hangtompítót el kell veszítened a közvetlenebb megközelítésért.

M4A4 vs. M4A1-S a CS2-ben: melyik a jobb az egyes térképeken?

A fentiek miatt van néhány konkrét javaslatunk a fegyverek jó helyeit illetően minden egyes térképen. Van, amikor az M4A4-et kell választanod, és van, amikor az M4A1-S lesz a jobb választás. Lássuk csak!

Mirage

Mivel az M4A1-S a legjobb a távolsági harcokban, a legjobb a Közép, a Lépcsők vagy a Dzsungel környékén játszani. Az A vagy B horgonyzóknak azonban nem javasolnánk a használatát, mivel a végén valószínűleg egy rohanás lesz a vége. Az M4A4 jobb lesz ott.

Inferno

Az Infernón az A1-S legjobb felhasználási területe egyértelműen az A-Long/Rotation szerepkör, ahol képes leszel a legtöbb harcot távolról felvenni és visszahúzódni. Ha erkélyt játszol, talán érdemes elkerülni az elnémított M4-et, és a mérföldek száma a B-nél a pozicionálástól és a játékstílustól függően változhat.

Overpass

Az Overpass összességében jó térkép az A1-S számára, mivel mindkét oldalon használható, ha jól van elhelyezve. Persze kerüld a felszerelését, ha csatlakozót játszol, vagy egy közeli pozíciót a B-n, de amíg hosszú szögeket játszol, addig nem lesz gond.

Nuke

A Nuke az összes szűk zugával és réseivel nehéz az M4A1-S számára, lényegében csak akkor igazán hasznos, ha kint vagy a mennyországban játszik. A helyszíneken kerülnénk a használatát, mivel gyakran szükséged lesz az extra lőszerre és tűzgyorsaságra a közelharcban.

Anubis

A CS-térképek általános szabálya, hogy a B-helyek egy kicsit szűkebbek, mint az A-helyek, és az Anubis egy kicsit kevésbé egyértelmű ebben a kérdésben. Az A1-S leginkább akkor lesz hasznos, ha hosszú szögeket játszunk, mint az Alley, a Bridge vagy a Middle, és nem lesz annyira hasznos, ha lehorgonyzott oldalakat játszunk. Az M4A4 azonban ott is nagyszerű munkát fog végezni.

Ancient

Az Ősök számára egyértelműen a B a szűkebb oldal, bár ha okosan játszol hosszú szögeket rajta, akkor az A1-S-t is megúszhatod. Az A oldal nem teljesen egyértelmű, de vannak olyan helyek, ahol középtávú elköteleződéseket tudsz vállalni, amelyek jól működnek az A1-S stílusban. És akkor ott van a Mid. És ismered a szabályokat, amikor a midről van szó.

Vertigo

A Vertigo sokak számára nehezen nevezhető térkép, és nehéz róla általánosságban beszélni. Minden a stílusodtól és a játéktervtől függ. Az A1-S nagyszerű lesz, ha szereted az agresszív leseket az A-Rampon a korai körben, de borzalmas lesz, ha Scaffoldot vagy Lane-t játszol. Hasonlóképpen a B és a Mid is a játékstílusodtól függ. Ha szeretsz hátradőlni és fejeket szedni, válaszd az A1-S-t. Ha szeretsz közel játszani és lefelé spriccelni, válaszd az A4-et.

Dust II

Kitaláltad! Minden a pozíciótól függ, és a B-oldalon az M4A4 ragyog, míg az M4A1-S akkor működik igazán jól, ha A-hosszon játszol. A középső a megközelítéstől függően vegyes, de mi elkerülnénk az A1-S-t, ha agresszív szögben játszol.

És ez minden a térképeknél. Amint láthatjátok, van egy általános tendencia. Továbbá, ha az általános játékstílusod jobban illik valamelyik fegyverhez, akkor érdemes azt előnyben részesítened, ha választanod kell. 

Következtetés

A legnagyobb trükk azonban mindkettő felszerelése. Ha nem használod túl gyakran a FAMAS-t vagy az SSG 08-at, akkor ez a legegyszerűbb megoldás a problémáidra. Így minden körben kiválaszthatod, hogy melyik fegyver a jobb számodra. Tehát amíg tudsz (ahogyan kell) élni az SMG-kkel a force buys, a választás egy kicsit egyszerűbbnek tűnik.

Összességében a választott fegyver attól függ, hogy melyik fegyverrel érzi magát kényelmesebben Míg a magasabb szintű játékosok valószínűleg jobban fognak profitálni az A1-S-ből, az A4 nagyszerű választás az agresszív játékosok számára, akik hajlamosak a közelharcra. 

Ne felejtsd el megnézni az egyes puskákhoz tartozó skin guide-okat is. Itt vannak a legjobb M4A4 skinek CS2-ben, és a legjobb M4A1-S CS2 skinek. Találkozunk a csatatéren!

Ön is szeretheti

CS2 Kilowatt Láda: Új CS2 skinek attekintése

IEM Katowice 2024 összefoglaló: Az első CS2 esemény